8 Şubat 2015 Pazar

ANALİZ - Trabzonspor Medical Park

         Sezon Başı: Trabzonspor yeni sezonu da koç Hakan Demir'le açtı, kadro baştan aşağı değişti. Jerome Randle-Dwight Hardy-Sean Marshall-Novica Velickovic-Gani Lawal-Andrija Stipanovic yabancı kadrosuyla hem tecrübeli, hem de yetenekli bir kadro oluşturuldu. Hesap edilmeyen ise gard sorunu oldu. Tutku Açık sahalara bir türlü dönemedi, Jerome Randle ise daha çok sokak basketbolcusu havasında olduğu için ne Marshall, ne de Lawal devreye girebildiler ve takım inişli-çıkışlı bir performans sergiledi.


Randle ve Hakan Demir'le ayrılıklar: Trabzonspor kupada elemeleri geçemedi, lige de fikstürün de etkisiyle kötü başladı. Ligdeki ilk üç maçtan sonra Jerome Randle'la yollar ayrıldı ve hücum açısından daha etkisiz olan ama takım arkadaşlarının daha fazla rol almalarına ön ayak olan Dee Bost transfer edildi. İlk altı maçtaki beş yenilginin ardından Hakan Demir'in görevine son verildi ve koçluğa Nenad Markovic getirildi.


Galibiyet serisi: Markovic'in ilk maçında Darüşşafaka'dan fark yenildi ama sonrasında arka arkaya galibiyetler geldi. Ligde arka arkaya beş galibiyet gelirken en önemlileri Karşıyaka deplasmanı ve iç sahada alınan Galatasaray galibiyetleri oldu. Bu bölümde Eurochallenge'da da galibiyetler almaya devam eden Trabzonspor ilk tur grubunu 6/6 ile tamamladı.


Yeni yıl: Trabzon yeni yıla Banvit mağlubiyetiyle başladu, Konya'yı deplasmanda yendikten sonra Efes'ten fark yedi. Avrupa'da ise ikinci tur grubunun ilk üç maçını kazanırken, Trabzon'da turnuvanın en güçlü takımlarından biri olan Enisey'i de devirmeyi başardılar.


Gani Lawal'ın ayrılığı: Euroleague'de geçen sezonun başarılı isimlerinden biri olan Gani Lawal 2014/15 sezonu başlamadan önce en son transfer yapan pivot oldu ve ilginç bir şekilde, Trabzon'u tercih etti. Ligde ve Avrupa'da aşağı-yukarı ortalamaları aynı olan Lawal 16 dakika süre alarak 9s- 5r- 1b ortalamalarıyla oynadı, sezonun ikinci bölümü için Yunan devi Panathinaikos'la anlaştı. Lawal'ın PAO'ya gitmesi anlaşılır ama Trabzon'un Lawal'ın yerine yaptığı transfer hayal kırıklığı olmadı desem yalan olur. Bulgar Kaloyan Ivanov kariyeri boyunca vasat takımlarda oynamış ve hiçbir yerde kalıcı olamamış bir isim, sezonun kalan bölümünde özellikle Eurochallenge maçlarında performansını merakla bekliyoruz...


Fenerbahçe Ülker deplasmanı: Euroleague yorgunu Fenerbahçe Ülker karşısında maça iyi başlayan Trabzonspor özellikle Hardy'nin skorer oyunuyla farkı açmayı başardı. İlk çeyreği 12-20 önde bitiren TS karşısında Fenerbahçe Ülker kalan üç çeyrekte sadece 41 sayı yedi ve tempoyu kontrol ederek galibiyeti elde etti.


                                       OYUNCU NOTLARI


Dwight Hardy: Hem ligde, hem de Avrupa'da takımın en skorer oyuncusu, geçen sezon da İtalya Ligi'nde benzer bir performans sergilemişti. Ortalama olarak 30 dakikada 15s- 2r- 3a'le oynuyor ve %50 ikilik- %40 üçlük - %80 serbest atış yüzdeleriyle oynuyor. 27 yaşındaki Dwight Hardy'nin tipik bir 'İtalya İkinci Ligi'nden yükselen yıldız' olması muhtemel, önümüzdeki yıllarda Euroleague takımlarında görebiliriz.


Andrija Stipanovic: Geçen sezondan kalan tek yabancı olan Andrija ligde ve Avrupa'da takımın en yüksek verimlilik puanına sahip olan oyuncusu. Ligde 12s- 5.5r ortalamalarıyla oynayan Stip Avrupa'da 15.3s- 9r ortalamalarına sahip, %67 saha içi isabeti ortalaması müthiş ama %48'le serbest atıyor olması da bir o kadar kötü.


Sean Marshall: Türkiye Ligi'nin tecrübeli isimlerinden biri. Avrupa'da da etkili oluyor, Türkiye'de bekleneni veremiyor ama Avrupa'da 12s- 4.5r- 3a ortalamalarıyla çok yönlü bir oyun sergiliyor ve Bost kenara çekilince takım liderliğini üstleniyor.


Novica Velickovic: Sean gibi ligde vasat/Avrupa'da süper olan bir diğer oyuncu. Avrupa'da 13s- 7r- 1.5a ortalamalarına sahip, Avrupa tecrübesiyle fark yaratıyor. Sadece 28 yaşında olduğunu hatırlatalım, gelecek sezonlarda üst seviye takımlara gitmesi muhtemel.


Dee Bost: Bir garddan beklenmeyecek derecede kötü şut atıyor, asist yönü daha kuvvetli ve takım arkadaşlarını oynatmaya çalışan bir gard, genel ortalamaları 5s- 4r- 4a, 25 yaşında bir oyuncu, kariyerinin çok yukarılara çıkacağını düşünmüyorum ama Eurocup seviyesine çıkabilir.


Can Altıntığ: Fenerbahçe Ülker'den kiralanan Can genel olarak 6s- 4a ortalamalarına sahip. Dış atışlarda beklenenden kötü ama asist olarak takıma önemli katkı sağlıyor.




Gelecek Maçlar: Trabzonspor MP Şubat'ta Eurochallenge ikinci tur grubunu bitirecek ve kadro kalitesiyle grubu lider olarak bitireceklerini düşünüyorum. Ligde ise Banvit- Telekom(d) - Royal Halı Gaziantep ve Darüşşafaka Doğuş maçları var sırasıyla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder