1 Nisan 2015 Çarşamba

Euroleague’de 13.Hafta

               Euroleague’de play-off öncesi mücadele devam ediyor…








E GRUBU




               Perşembe 21:05 Maccabi Electra - Galatasaray Liv Hospital: İlk maçta dramatik bir şekilde maçı uzatmada Maccabi kazanmıştı. Galatasaray son maçta da yine son saniyeleri kötü oynayarak Panathinaikos’a boyun eğmişti. Top16’in uzun sürmesi bir yandan iyi olurken, GS gibi takımlar için de oldukça can sıkıcı olabiliyor. Maccabi son dört deplasman maçını kaybederek grup ikinciliği mücadelesinden düştü ve neredeyse elenme konumuna geldi. Öyle ki, Alba Berlin bu hafta kazanırsa veya Maccabi kaybederse gelecek hafta Berlin’de gruptan çıkma maçı oynanacak.
               



                Diğer Maçlar: 


         _ Barcelona’da El Clasico randevusu var. Bu maçın önemi, moral açısından ve küçük bir ihtimal de olsa liderlik açısından olabilir. Real Madrid bir galibiyet önde olduğu için, 27 sayı fark yemezse ikili averajda da önde olacak ve grubu muhtemelen lider bitirecek. Barcelona ikinciliği garantilediği için, liderlik çok da önemli değil ama çeyrek finaller öncesi Real Madrid’i yenmek özgüven açısından çok önemli olabilir.


        
         _ Alba Berlin, belki de sezonun en kritik maçına çıkıyor. Panathinaikos deplasmanında ikili averajı elde etmek için 7 sayı fark atmalılar, diğer taraftan ise Maccabi-GS maçının sonucu çok önemli. O maçtaki muhtemel bir GS galibiyeti, bu maçı Alba için önemsiz yapacak. O maçta Maccabi kazanırsa, Alba Berlin’in –fark önemli olmadan- son iki maçını kazanması çeyrek final bileti anlamına gelecek.

        
         _ Haftanın önemsiz maçında ise Zalgiris Kaunas’ın konuğu Kızılyıldız.













F GRUBU




           Perşembe 22:00 Laboral Kutxa - Fenerbahçe Ülker:  Bu maç Fenerbahçe’den çok, diğer temsilcimiz Efes’i ilgilendiriyor desek yanlış olmaz. Fenerbahçe Ülker bu maçı kaybetse bile, gelecek hafta Efes’i yenerek grubu ikinci sırada bitirme şansına sahip. Laboral ise tur için son iki haftada Efes’ten bir galibiyet fazla almak zorunda.





Cuma 20:00 Anadolu Efes – EA7 Milan: Milan ikinci yarıda gösterdiği performansla hem Efes’e çalışmış oldu, diğer taraftan da tur şansını sürdürdü. Milan’ın bu maçta alacağı bir galibiyetle üç takım da son hafta öncesi 5 galibiyette olacaklar. –tabi diğer tarafta FB kazanmalı- Efes için ise artık kazanma vakti, Efes bu maçı kazanırsa ve FB kazanırsa da Efes turlayacak…
               





                Diğer Maçlar: 



         _ Gruptan elenen iki takım arasındaki maçta Nizhny Novgorod, Unicaja Malaga’yı konuk ediyor.
        


         _ Devlerin maçında ise CSKA Moskova’nın konuğu Olympiakos…
















sahinarif88@hotmail.com






twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder