11 Temmuz 2015 Cumartesi

Serena Williams Tarih Yazdı !

Muhteşem bir sezon geçiren Serena Williams 3 yıl aradan sonra ulaştığı Wimbledon finalini de boş geçmeyerek kariyerinin 21. Grand Slam zaferine -evet 21- ulaştı ve Graf'ın 22'lik, Court'un da 24'lük Grand Slam sayısına bir adım daha yaklaştı.

Williams gerçekten de tarih yazdı.33 yaş 263 gün ile bayanlar tenisinde en yaşlı Grand Slam zaferine ulaşan isim oldu.

Ayrıca ablası Venus Williams'ı burada geçerek 6. Wimbledon zaferiyle Martina Navratilova (9) ve Steffi Graf (7)'dan sonra Wimbledon'u açık dönemde en çok kazanan isim oldu.

Muguruza kanadından bakacak olursak daha 22'sine basmamış bir oyuncu olarak ilk kez Grand Slam finaline ulaşması ve bir İspanyol olarak 1996'dan sonra bunu ilk kez başarması inanılmaz.Belki finalde istediği oyunu oynayamadı ve bence beklenilen altındaydı ancak klişe de olsa Serena Williams'ın maçta sonra onun hakkında 'Mutlaka burayı bir gün kazanacak' sözü gerçek olacaktır.

Biraz da maçtan gidişatından bahsetmek istiyorum;

Maça 2 oyuncu da pek istediği gibi giremedi ama Muguruza daha az hataya yatkın bir görüntü çiziyordu.Serena Williams bir türlü beklediğimiz servis performansını tutturamadı ki çift hatalar bunun göstergesiydi.Muguruza bu ritimsizlikteki Williams'ı cezalandırdı ve setin başlarında servis kırdı.

4-3'ten sonra seviyeyi 1-2 tık arttıran Williams daha yüzdeli servis atmaya ve Muguruza'yı daha fazla hataya zorlamaya başladı.İlk kez 8. oyunda kayda değer, 13 vuruşluk, bir ralli izledik ve bu andan sonra sete hükmeden taraf Williams oldu.Üst üste oyunları kazandı.İlk önce break'i geri aldı ardından kendi break buldu ve seti 6-4 kazandı.

2. sete hızlı giren Williams oldu.Servis performansı halen tatmin etmese de ilk sete nazaran yükselmişti.Muguruza tarafında ise hatalar artmaya devam ediyordu.Setin başında servis kıran Williams 3-1'i buldu.Ardından bir break daha buldu ve maçın 1 saat 5 dakika civarında biteceğini düşündük.5-1'den sonra adeta şaha kalkan Muguruza return oyunlarında müthiş ralliler oynadı.Serena Williams'ın servisleri tekrardan istikrarsızlaşmaya başladı.Üst üste 2 çift hata yaptığı ama üst üste 2 ace de attığı sekanslar oldu.

Muguruza 5-1'den sonra double break'i geri aldı.5-4'den kendi servisindeyken Williams ağırlığını koydu ve 21. Grand Slam zaferine ulaştı.

Genel Değerlendirme:

Geçen seneki Kvitova-Bouchard finali çok fazla tek taraflı geçmişti.Kvitova adeta Bouchard'ı ezip geçmişti ama karşılıklı güzel vuruşlar ve maçta da bir heyecan vardı.Bu seneki finalde bahsettiğim 5-1'den sonraki 4 oyun haricinde son yılların açık ara en kötü finaliydi.Ralli yoktu, servisler yoktu, resmen hatalar maçı belirliyordu.Kısacası son oyunlar maçın kaderini etkiledi.

Serena Williams'ın maçtan sonraki açıklaması bence herşeyi anlatıyor: ''Uzun zamandır Wimbledon'da şampiyon olamıyordum.Şampiyonlukta bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.'' dedi.Halbuki sadece 3 yıldır burada zafere ulaşamıyordu.


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder