5 Şubat 2016 Cuma

FED Cup – İlk Maçlar

Son beş yılın dördünde Çek Cumhuriyeti’nin şampiyonluğuyla biten FED Cup mücadelesi bu hafta eleme gruplarında oynanan maçlarla başladı ve üst seviyede oynanacak olan maçlarla devam ediyor…



TÜRKİYE: Geçen yıl Avrupa/Afrika 1.grupta iyi maçlar çıkaran Türkiye, averajda geride kalınca tur atlayamamıştı. Bu yıl İsrail’in ev sahipliğindeki turnuvada İsrail-Hırvatistan-Estonya ile beraber aynı gruba düştük.


İlk gün İpek’in Peer’i, Çağla’nın Glushko’yu yenmeleriyle önemli bir galibiyet elde etsek de çiftlerde kaybedince averaj üstünlüğünü kaçırdık.


İkinci gün; İpek’in, dünya 271 numarası olan Tera Lukas’a yenilmesi büyük hayal kırıklığı oldu. Çağla, Konjuh’u yenmeyi başarsa da çiftler maçını kaybedince Hırvatistan serisini kaybetmiş olduk.


Son günde grubun en zayıf takımı olan Estonya ile karşılaştık. Teklerde kadro değişikliğine gittik ve Vorlatz'a karşı Başak Eraydın sahaya çıktı, Başak zayıf rakibine karşı rahat bir galibiyet elde edince grupta en kötü ihtimalle üçüncü olmayı garantiledik. Çağla Büyükakçay ise Kontaveit'a kaybedince tur atlama şansını kaybettik.  Formalite icabı oynanan çiftler maçında da Estonya çifti galip geldi ama Türkiye averaj üstünlüğüyle grubu üçüncü sırada bitirdi.



DÜNYA GRUBU:  İlk turda dört eşleşme var.


_ Şampiyon Çek Cumhuriyeti, ilk turda Romanya’ya konuk olacak. Çekler Kvitova-Pliskova-Strycova-Allertova ile çok güçlü bir kadroya sahip. Romanya’da ise Simona Halep ameliyat kararını erteledi. Begu eşleşmeye katılmıyor. Halep’in yanında Niculescu-Mitu-Olaru katılacak olan isimler. Tekler maçlarına Halep/Niculescu ile Kvitova/Pliskova çıkacaklar.

_ İlk turun en dikkat çekici eşleşmesinde Almanya’nın konuğu İsviçre olacak. Almanya’nın en önemli silahı Avustralya şampiyonu Angelique Kerber. Görges’in yerine Groenefeld var. Lisicki kadroya davet edilmedi, Andrea Petkovic ve Annika Beck kadrodaki diğer isimler… Dünya Grubu’na yeni yükselen İsviçre ise tam kadro gidiyor. Teklerde dünya sıralamasında 10-15’te yer alan iki isme sahipler; Belinda Bencic ve Timea Bacsinszky. Çiftlerde dünyanın en iyisi Martina Hingis var ve son olarak Golubic kadrodaki diğer isim.  Tekler maçlarında Kerber/Petkovic ile Bencic/Bacsinszky karşılaşacaklar.

-----------------------------------------------------

_ Diğer dikkat çekici eşleşmede, Fransa’nın konuğu İtalya olacak. Geçen seneki eşleşmede, konuk olan Fransa, İtalya’yı yenmeyi başarmıştı.  Fransa’da geçen seneki kadrodan Mladenovic-Garcia yine katılıyorlar ama Cornet kadroya katılmadı. Parmentier-Dodin kadronun diğer isimleri… İtalya’da ise geçen yıldan Errani-Giorgi kadrodalar, Vinci kadroya dahil olmadı, Schiavone-Caregaro kadrodaki diğer isimler. Mladenovic/Garcia ile Errani/Giorgi tekler maçlarında oynayacaklar.

_ İlk turun en tek taraflı olacak eşleşmesinde Rusya’nın konuğu Hollanda olacak. Geçen yılın finalisti Rusya, Sharapova-Kuznetsova-Makarova-Kasatkina ile çok iddialı bir kadro açıkladı. Hollanda, elindeki en güçlü kozlarla oynayacak ama zorlamaları beklenmiyor. Teklerde 100’lü sıralarda üç isim var; Bertens-Hogenkamp-Burger, daha gerideki isim ise Arantxa Rus.Tekler maçlarına Rusya’da Kuznetsova/Makarova, Hollanda’da Bertens/Hogenkamp çıkacaklar.




DÜNYA GRUBU II: İlk turda yine dört eşleşme var. Kazananlar, üst taraftan kaybedenlerle yükselmek play-off yapacaklar, kaybedenlerse alttan gelenlerle play-out oynayacaklar.

_ İlk eşleşmede Slovakya, Avustralya’yı konuk ediyor. Tekler maçlarına Slovakya’da Schmiedlova-Cepelova, Avustralya’da ise Stosur-Rodionova çıkıyorlar. Slovakya’da Cibulkova maçlara seçilmedi, Avustralya’da ise Gavrilova FED Cup kurallarına göre bir yıl daha beklemesi gerektiği için dışarda kaldı.


_ Kanada’nın Belarus’u konuk edeceği eşleşmede Kanada’nın tek üst seviye oyuncusu Bouchard da oynamayacak. Belarus'ta ise Vika Azarenka eşleşmeden çekilmesine rağmen, konuk ekip rahat bir Kanada ziyareti geçirmeye aday. Tekler maçlarında Wozniak/Abanda'ya karşı Sasnovich/Govortsova'ya oynayacaklar.


_ ABD’nin Polonya’yı konuk edeceği eşleşme de Polonya açısından muhtemelen turistik ziyaretten ileriye gitmeyecek. Polonya’da Radwanska kardeşler oynamayacak, Linette-Kania en önemli kozları. ABD ise oldukça ciddi bir kadroya sahip; Venus Williams-Coco Vandeweghe-Sloane Stephens ve Bethanie Mattek-Sands muhtemelen şov yapacakları maçlar oynayacaklar.


_ Bu grupta iki Avrupa ülkesini karşı karşıya getirecek olan tek eşleşmede Sırbistan’ın konuğu İspanya olacak. Sırbistan bir alt kümeden yükseldi; yükselmede büyük payı olan Ana Ivanovic oynamayacak. Jankovic-Jovanovski en önemli kozları olacak. İspanya tarafı ise ellerindeki tüm kozları sahaya sürüyor. Muguruza-Navarro-Arruabarrena sahada olacaklar. Tekler maçlarında Jankovic/Jovanovski ile Muguruza/Navarro karşılaşacaklar.





1 yorum: