11 Ocak 2016 Pazartesi

Eurocup'ta bu hafta

Eurocup'ta son 32 mücadelesi ikinci hafta maçlarıyla devam ediyor... Temsilcilerimizin maçlarına bakalım...



  13 Ocak Çarşamba 21:30 Bilbao - BANVİT:  Eurocup G Grubu’nda ilk haftanın deplasman fatihi Bilbao ile ilk hafta evinde kalp kırıcı bir yenilgi alan Banvit karşılaşacaklar. Haftasonu ise Bilbao deplasmanda Zaragoza’yı, Banvit ise evinde Türk Telekom’u devirdi. Bilbao deplasmanda mükemmel bir rekora sahip olsa da Bilbao’daki maçlarda o kadar rahat olmadığı görüyoruz; ilk turda iki yenilgileri var. Banvit de deplasmanlarda çok kötü; ilk turdaki beş deplasman maçında sadece Steaua’yı yenebildiler ve diğer dört maçta ortalama 12 sayıyla kaybettiler… Bilbao’nun lideri oyun kurucu Clevin Hannah. Bertans’ın çok yönlü katkısı Hannah’yı rahatlatıyor ve takım oyununa da derinlik katıyor. Ruoff geçen hafta kariyerinin en iyi Eurocup maçını çıkardı. Mumbru-Hervelle-Begic ise oldukça tecrübeli bir uzun rotasyonu. Banvit’te ise Adrien Moerman’ın müthiş bir formu var, Courtney Fortson ara ara sapıtsa da takımın önemli ismi. D.Johnson’un da önemli katkısı var.



13 Ocak Çarşamba 19:00 TRABZONSPOR MP-Trento: K Grubu'nda Türkiye-İtalya maçları Trabzon’da başlıyor. İlk hafta Trabzon, Karşıyaka karşısında etkili savunma yapamamıştı ve maç boyunca geride giderek kaybettiler. Trento ise ilk haftada sürpriz sayılabilecek bir sonuçla Reggio Emilia’yı farklı geçmişti. Trabzon haftasonu Konya’da kazandı, -İtalya’da Allstar olduğu için- Trento ise dinlendi. –AllStar maçında Poeta, smaç yarışması için Lockett’e asist yaparken sakatlandı- Daha geçen İtalya Ligi’ne yükselen Trento, pek tanınan bir takım değil ve genel olarak Reggio Emilia örneğini takip ettiklerini söyleyebiliriz. Takımın en etkili oyuncusu ‘90lı forvet Davide Pascolo. ‘87li pivot Julian Wright geçen hafta kötü bir performans sergilese de takımın önemli isimlerinden biri. Baldi Rossi-Floccadori takımın öne çıkan diğer İtalyan oyuncuları. Diğer üç Amerikalı ise dış oyuncu rotasyanında olan Forray-Sanders-Lockett üçlüsü. ‘86lı Forray oyun kurucu olarak oynuyor, asist rakakamları iyi olmasa da fazla top kaybetmiyor ve önemli dış şut opsiyonu. Sanders ve Lockett ikilisi ise çift haneli skor ortalamalarıyla oynuyorlar, Sanders’ın Forray’e nazaran daha fazla asist yaptığını görüyoruz. Lockett de Sanders gibi şut yüzdesi iyi olan bir isim.



13 Ocak Çarşamba 21:30 Reggio Emilia - PINAR KARŞIYAKA: K Grubu’nda haftanın diğer İtalya-Türkiye maçı, yukarıdaki maç gibi ev sahibi ilk maçında yenildi, konuk takım geçen hafta kazandı. Karşıyaka haftasonu Giresun’u yenmişti, Emilia dinlendi… Emilia takımı Eurocup’ta Amerikalı oyuncusu olmadan başarılı olan ender takımlardan biri konumunda; son yıllarda planlı olarak devamlı kademe atladıklarını görüyoruz. Aradori-Polonara takımın en etkili oyuncuları konumundalar. Pota altında Veremeenko-DarjusLavrinovic-Golubovic’le oldukça tecrübeli isimlere sahipler. Dışardaki diğer tecrübeli Avrupalı da Rimantas Kaukenas. Della Velle ve Silins de önemli gençler. Karşıyaka tarafında ise Kenan-Bracey-Colton üçlüsünün iyi performansları var; Gabriel’in standart katkısı var, Justin’in son haftalarda düşen performansı kaygı verici olabilir ama Bracey Wright’ın takıma çabuk uyum sağlamasıyla sorun olmadı. Kerem Gönlüm’ün de etkileyici performansını ekleyebiliriz.



13 Ocak Çarşamba 21:30 Dinamo Sassari - GALATASARAY ODEABANK: N Grubu’nda oynanacak olan maç, bu haftanın diğer İtalya-Türkiye maçı olacak. Galatasaray son hafta yüksek tempoda maçlar oynadı ve ligde de İBB’yi geçtiler. Sassari ise haftasonu dinlendi… Sassari Euroleague’de on maçı kaybettikten sonra Eurocup’ta da turnuvanın kağıt üstündeki en zayıf takımlarından biri olan Olaj’a yenilerek başladılar. Haftaiçi Tony Mitchell’ı transfer eden Sassari’de dört numara arayışları da sürüyor; kadro değişiklikleri dördüncü haftada geçerli olacak. Şimdiki kadroya bakarsak, Haynes-Eyenga-Logan-Varnado bireysel olarak öne çıkıyorlar; tek tek bakıldığında iyi isimlerden oluşan bir kadro ama tamamen uyumsuz bir görüntüdeler. Galatasaray ise geçen hafta Zaragoza'yı eze eze geçmişti, transfer yasağı devam ettiği için yeni transfer yapılamadı ve bitirilmesi muhtemel olan transferler de ancak dördüncü haftadan sonra oynayabilecek.


,



       
sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

2 yorum: