20 Ocak 2016 Çarşamba

Euroleague Top16 dördüncü hafta

Euroleague’de Top16 gruplarında dördüncü maçlar oynanıyor…




E GRUBU



                     Perşembe 20:00 Cedevita - Anadolu Efes 


İlk tur grubunda da iki takım aynı grupta yer almıştı ve iki maçı da konuk ekipler kazanmıştı. Cedevita için ‘gelebilecekleri maksimum yere geldiler’ desek yanlış olmaz heralde; İstanbul’da Darüşşafaka Doğuş’u yenerek gruptaki hedef maçlarından birini kazandılar, önemli oyunculara sahipler ve bu grupta tecrübe kazanarak  belki önümüzdeki yıllarda daha başarılı olabilirler… Efes tarafına bakarsak, Kuban deplasmanında maçın genelinde iyi oynayan Efes, iki kez farklı öne geçmesine rağmen üstünlüğü koruyamamıştı ve beceriksizce/şanssızca bir yenilgi olduğunu yazmak mümkün; geçen hafta Darüşşafaka Doğuş karşısında beklenen bir galibiyet geldi. Geçen hafta, Kuban’ın ve Panathinaikos’un yenilmiş olması, Efes açısından iyi oldu diyebiliriz. ‘Efes’in ikincilik yolu açıldı’ desek yanlış olmaz diye düşünüyorum; Efes’in Kızılyıldız-Cedevita-Daçka maçlarında fazla hata yapma lüksü olmayacak, ilk iki için bu maçlarda hata yapmamak lazım.





                             Cuma 20:00 Darüşşafaka Doğuş - Fenerbahçe 


Darüşşafaka Doğuş üstüste ikinci haftada da Türk takımıyla karşılaşacak. Grupta üç haftada da yenilen Daçka, üç maçta da zaman zaman iyi performanslar sergilese de bu performansı maç geneline yayamadı. Daçka’nın bu grupta iddialı olmasının zor olduğunu söylemiştik, bu gruptaki performanslarla gelecek yıl takımda kalması muhtemel olan oyuncuların öne çıktığını ve muhtemelen koçun kafasındaki ‘gelecek yıl Daçka’sı’nın da şekillenmeye başladığını söyleyebiliriz… Fenerbahçe tarafına geçecek olursak; gruba müthiş başlayan Fenerbahçe tüm maçlarını kazanmayı başardı ve grubu ilk ikide bitirme yolunda çok büyük avantaja sahip. Fenerbahçe adına değişen bir şey yok; Hickman az da olsa oynuyor, son maçta Bogdanovic-Datome en fazla öne çıkan isimler oldular, pota altında Vesely-Udoh ve gard pozisyonunda Dixon-Sloukas yine fazlaca süre alıyorlar.




Diğer Maçlar: Bu hafta iki daha maç var ve tahmin yapmak gerekirse; ikisinin de üst seviye mücadeleye sahne olacağını düşünüyorum.


_ Lokomotiv Kuban ile Panathinaikos haftanın açılışını yapacaklar. İki takım ilk grup maçlarında da karşılaşmışlardı ve Kuban iki galibiyet elde etmişti. Kuban, geçen haftaki yenilgiyi telafi edip, ilk iki yarışında iddialı konuma geçmek için kazanmalı. Panathinaikos ise gruba kötü başladı ve Kızılyıldız yenilgisini telafi etmek için ekstra bir galibiyet kazanmalı.


_ Kızılyıldız-Malaga maçı, haftanın en rekabetçi maçı bile olabilir. Kızılyıldız, geçen hafta çok ekstra bir galibiyet aldı ve gruptan çıkma yarışında ‘varım’ dedi. Malaga ikinci haftada Panathinaikos’a karşı son saniyelerde kaybetmeseydi 3-0 olacaktı. Bu maçta Malaga’nın alabileceği bir galibiyet ilk iki açısından onların elini çok kuvvetlendirecek, Kızılyıldız ise Pana’ galibiyetini anlamlandırmak için kazanmalı.






                                      F GRUBU


Dev Maç
Barcelona-Real Madrid: Haftanın dev maçı, iki İspanyol devini karşı karşıya getiriyor. İki takım da iç sahada rahat galibiyetler aldılar, Moskova deplasmanında tutunamadılar. Bu maçtan gelebilecek bir mağlubiyeti Real Madrid telafi etme şansına sahip ama Barcelona muhtemel bir yenilgide 1-3 durumuna düşer ve diğer taraftan Khimki-Brose takımlarının üstün performanslarını da hesaba katarsak, Barca’nın gruptan çıkması zora girebilir.



Diğer Maçlar:  


_ Khimki-Brose Baskets: Khimki iç sahada aldığı galibiyetlerle grupta tur için şansını arttırdı, bu hafta bir iç saha galibiyeti daha alırlarsa ilk iki için bile iddialı konuma geçecekler… Brose tarafına bakarsak, grubun bütçe/başarı grafiği olarak en başarılı takımı oldular desek yanlış olmaz. Trinchieri de ne kadar üstün bir koç olduğunu yeniden ispatladı. Çok dar rotasyonlarına rağmen, grupta başarılı oldular ve ilk maçta Sergio Rodriguez’e çarpmasalardı 3-0 yapmış olacaklardı…


_ Zalgiris-Olympiakos: Jasikevicius ilk maçında Madrid deplasmanında kaybetmesine rağmen iyi bir sınav verdi diyebiliriz; şimdi ilk iç saha maçına çıkacak. Geçen hafta takım içinde süreleri çok dengeli bir şekilde dağıttı ve bu da olumlu sonuç verdi… Olympiakos geçen hafta hayal kırıklığı yaratan bir yenilgi aldı ve grubun zirvesinden inmiş oldu; Brose yenilgisini telafi etmek ve ilk iki için güçlü konuma geçmek adına kazanmak zorundalar…


_ Laboral Kutxa-CSKA Moskova: Takımlara bakarsak, Euroleague’in klasik eşleşmelerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Laboral, takımdaki diğer takımların da iyi başlamalarıyla geri planda kaldı diyebiliriz; gruptan çıkmak adına işlerinin zor olacağını düşünüyorum… CSKA Moskova ise De Colo’nun sakatlığına rağmen geçen hafta çok iyi oynadı, bu grupta liderlik için en büyük favori olduklarını söyleyebiliriz…







sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder