1 Eylül 2014 Pazartesi

US Open Erkekler-3. Tur (Devam)

TSİ 23:30'dan sonra yağmurun damga vurduğu günde erkeklerde program neyseki daha fazla aksamadı ve tüm 3. tur maçları dün tamamlandı.Yakın geçmesi beklenen birçok maç çok kısa sürede tamamlanırken ufak çaplı birkaç sürpriz oldu.


-Günün erken saatindeki maçta Marin Cilic ilk sette erken break vermesine rağmen break'i çabuk geri aldı ve arkasından break avantajını elde eden kendisi oldu.İlk set 6-3 ile Cilic'e gitti.2. sette Kevin Anderson'un servis oyunlarında ilk sette olduğu kadar etkili olamadı.Servis kırma şansını da değerlendiremeyince Kevin Anderson bulduğu tek şansla beraber seti kazanan taraf oldu.3. ve 4. sette Anderson bildiğimiz Anderson gibi servis atmadı.İlk servislerinden çıkarttığı puan oranı belkide kariyerinin en kötü maçlarının oranları gibi oldu.Fazlaca basit hata yapınca Anderson, bulduğu breaklere rağmen maçı kaybetti.

-Cilic-Anderson maçından hemen önce oynanan David Ferrer-Gilles Simon maçında ufak çaplı bir sürpriz gerçekleşti.2. set dışında basit hata yapma rekorları kıran David Ferrer, üst düzey bir servis performansı veya birçok winner üretme gibi bir durum gerçekleştiremeyince daha dengeli oynayan Simon karşısında 4 sette kaybetti.

-Diğer bir ufak çaplı sürpriz de Monfils-Gasquet maçından çıktı.Geçen sezonun yarı finalisti Gasquet yağmur arasından oynanan maçta 1. set dışında Monfils'in müthiş winner'larına cevap veremedi.İlk sette durumlar daha dengeliyken karşılıklı gelen breaklerden galip çıkan Monfils oldu.2. ve özellikle de 3. sette inanılmaz bir performans gösteren Monfils maç boyunca ürettiği 50 winner'a karşılık sadece 20 basit hata ile oynadı ve maçı 3 sette bitirdi.

-2. turda sürprize imza atıp Fognini'yi eleyen Adrian Mannarino, Bautista Agut karşısında direnemedi.Agut'un ilk 2 setteki değerlendirdiği servis kırma puanları önün önünü iyice açtı ve 3. sette de Mannarino'nun direnci iyice kırıldı.Durum böyle olunca 3 sette kazanan Agut oldu.

-İyi bir sert kort sezonundan sonra Amerika Açık'a çok da tatmin edici başlamayan Feliciano Lopez, büyük bir çıkışta olan geleceğin yıldız adaylarından Dominic Thiem'e 3 sette kaybetti.Thiem ilk kez ana tabloda yer aldığı US Open'da 4. tur görerek harika bir iş başardı.

-İlk sette maça hiç giremeyen 11 basit hata ve çok kötü servis performansıyla oynayan Grigor Dimitrov baggle'ı yedikten sonra toparlandı.Her set daha iyi oynarken karşısındaki David Goffin'in ise oyunu gittikçe düştü.İlk seti verdikten sonra 6-3, 6-4 ve 6-1'le setleri alan Dimitrov 4. tura çıktı.

- Klizan ile oynadığı müthiş 5 setlik maçtan sonra Berdych Teymuraz Gabashvili karşısında çok daha iyi gözüktü.Basit hatalarını kısıtlayan Berdych 3 sette bitirdi.

- Günün en çok beklenen maçında Roger Federer, Marcel Granollers ile karşılaştı.İki oyuncunun oyun karakteri dolayısıyla çok sayıda file önü oyunu gördüğümüz maça Federer adeta başlayamadan ilk sette 3-0 geri düştü.5-2 gerideyken bastıran yağmurun ardından maça ara verildi.Aradan sonra Federer break'i geri alıp zoru başarıp sete geri döndü ancak daha sonraki kendi servisini kaybederek seti 6-4 kaybetti.2. sette itibaren farklı bir görüntü çizen Roger Federer müthiş bir puan vuruşu/basit hata istatistiği gösterdi.Bundan sonra tüm setleri 6-1 ile kazanan Federer maç boyunca 57 winner üretirken 27 basit hata yaptı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder