3 Eylül 2014 Çarşamba

US Open Erkekler 4. Tur (Devam)

Dün geceki maçlarla birlikte çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

- Bana kalırsa 4. turun en iyi 2. eşleşmesi Grigor Dimitrov-Gael Monfils eşleşmesiydi. Monfils'in maç boyunca çok üst düzeyde olan ilk servisleri ilk sette zirvedeydi. İlk set boyunca Dimitrov'a servis kırma puan göstermedi. Çok kolay servis oyunları oynadı.Dimitrov da benzer görüntüdeydi ama setin en kritik anında servis kırdırınca seti 7-5 kaybetti. 2. sette Monfils'in servisleri normal seviyelere indi. Bu sette 2 oyuncununda basit hataları oldukça fazlalaştı ve ralli kalitesi düştü. Ama karşılıklı servis kırmalardan sonra set tie-break'e gitti. 3. saha değişiminden sonra Monfils bu seti de kazandı. 3. set 1. setle 2. setin karışımı gibiydi. Monfils'den gelen servisler yine 2. set civarında bir yüzdedeydi ama basit hatalarını sınırlamayı başardı. Servis kırma puanlarını da iyi çevirdi ve set sonunu iyi oynayarak maçı 3 sette kazandı.

- 2 numaralı seri başı Roger Federer Arthur Ashe'de Roberto Bautista Agut ile oynadı. İlk sette break'i erken aldı Federer. Daha sonraki oyunlarda break verdiği Bautista Agut'a karşı ilk seti 6-4 kazandı. 2. sette çok daha rahat bir oyun ortaya koyan Federer, Bautista Agut'un ilk servis oyununda servis kırdı ve iyice rahatladı. Setin sonunda bir kez daha servis kıran Federer bu seti de 6-3 kazandı. 3. sete biraz daha iyi başlayan Bautista Agut'du ancak 3. oyundan sonra kontrolü yine eline alan Federer bulduğu breakler ile maçı kolay bir şekilde kazandı.

Çeyrek finaldeki eşleşme: Gael Monfils-Roger Federer

- Federer ile hemen hemen aynı saatlerde kortta olan Tomas Berdych, Dominic Thiem karşısında sonuca çabuk gitti. İlk sette 2 oyuncu da servislerinde çok iyi bir görüntü çizmedi. (Berdych de kendi standartlarında iyi değildi.) Berdych üst üste servis kırdı ve Thiem'in bunları geri almasına izin vermedi. Seti de 6-1 kazandı. 2. sette Thiem'in 2. servislerinden yine başı beladaydı. Sadece %9 ile 2. servislerinden puan çıkartabildi. Yine 2. servisine çok kaldığı oyunlarda servislerini kırdırdı. Bu seti de 6-2 kaybetti. 3. sette de Thiem'in başına yakan basit hatalarıydı. Berdych'in servislerine de çare üretemezken seti 6-4 kaybederek US Open'a veda etti.

- Gilles Simon-Marin Cilic maçı maraton maç oldu. Çok uzun setlerin oynandığı 4 saat 13 dakika süren maçı Marin Cilic kazandı. Cilic kaybettiği setlerde çokça basit hata yaparken; kazandıklarında ise bolca winner üretti. Maçta Cilic 70 winner'ına karşılık 76 basit hata ile oynadı. Simon ise 45 winner'ına karşılık 31 basit hata ile oynadı. 2. sette tie-break ile biten ve Cilic'in kazandığı set maçın belirleyici noktası oldu.

Diğer çeyrek final eşleşmesi: Tomas Berdych-Marin Cilic


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder