6 Aralık 2014 Cumartesi

Euroleague 8. Hafta Panorama

           Euroleague'de sekizinci hafta maçları tamamlandı, gruplardaki son duruma ve haftanın performanslarına bakalım...


A Grubu:  Gruptaki üç maçı da deplasman takımları kazandılar. Temsilcimiz Anadolu Efes, Zalgiris deplasmanında maça mükemmel bir savunma yaparak başladı ve ilk çeyrekte sadece tek baskete izin verdi. Efes böylece grubu ilk ikide bitirmeyi garantiledi, Madrid deplasmanı lideri belirleyecek... Real Madrid, Nizhny deplasmanında çok zorlandı ama galip gelmeyi başardı, Nizhny'nin tur şansı gittikçe düşüyor... Unics Kazan ise maç sonunu krize sokmasına rağmen Sassari'yi yenerek tur için avantajlı konuma geçti...


B Grubu: Gruptaki üç maçı da evsahibi takımlar kazandılar. CSKA Moskova, Cedevita karşısında ilk yarıda farkı açtı ve ikinci yarıda tempoyu düşürdü ama maçı rahat kazandı... Maccabi, Alba karşısında beklenenden daha zor olsa da kazanmayı başardı... Limoges ise Unicaja Malaga karşısında 20 sayı farktan geri gelerek kazandı ve tur iddiasını devam ettirdi. Son ikişer maça girilirken ALBA, Cedevita ve Limoges'un bir adım önünde ve fikstüre de bakılırsa tur için avantajlı duruyor...


C Grubu: Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Panathinaikos'u rahat geçerek ikinciliği hemen hemen garantiledi, Panathinaikos'ta Batista yoktu, Diamantidis sakatlandı ve ikinci yarıda fark geldi... Barcelona Turow deplasmanında farklı kazandı, dördüncülük maçında ise EA7 Milano, çok zorlandığı maçta Bayern Münih'i Hackett'ın etkili oyunu ve son saniye basketiyle yenerek turu neredeyse garantiledi...


D Grubu: Olympiakos evinde, Kızılyıldız ise deplasmanda kazanarak ilk ikideki yerlerini korudular. Haftanın kritik karşılaşmasında, temsilcimiz Galatasaray, Laboral'e yenildi ve böylece İspanyol ekibi gruptan çıkma yolunda önemli avantaj sağladı. Galatasaray-Neptunas 3 ve Valencia 2 galibiyetteler.




                                                  HAFTANIN YILDIZLARI



9- Okben Ulubay: 9s- 2r- 2a'lik performansı başkası sergilese listeye almazdım ama Okben ilk Euroleague maçında ve de Kaunas gibi zorlu bir deplasmanda bu performansı sergilediği için alkışlanmalı.


8- Thomas Heurtel: Top16'de Efes forması giymesi muhtemel olan Heurtel 12s-9a ile oynadı.


7- Fernando San Emeterio:  Heurtel'in takım arkadaşı İstanbul'da neredeyse mükemmel bir şut gecesi geçirdi ve maçı 25s- 4r ile tamamladıç


6- Vassilis Spanoulis: Neptunas karşısında fazla süre almadı ama 13s- 5r- 9a ile yıldızlaştı, istatistiklerden öte o oyundayken herkes daha iyi oynuyor.


5- Jamar Smith: Malaga karşısında 18s- 4r- 5a- 2tç ile oynayarak takımının geriden gelip kazanmasında başrolü oynadı.


4-  Devin Smith: ALBA karşısında 26s- 5r- 2a ile oynayarak oyunu değiştiren adam oldu.


3- Boban Marjanovic: Valencia deplasmanında 18s- 11r ile oynadı ve Bojan Dubljevic gibi önemli bir pivota karşı oynadığını da not edelim.


2- Daniel Hackett: Takımı için kritik maçta 25s- 2r- 3a ile oynadı, maç boyunca etkili olmasının yanında son topu kullanarak galibiyeti getirdi.


1- D'or Fischer: Son haftalardaki etkileyici performansını zirveye çıkardı, 25s- 13r- 3a- 2b ile sezonun en yükseği olan 43 index puanına ulaştı.







sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1


www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder