28 Ekim 2015 Çarşamba

Euroleague'de bu hafta

Euroleague’de mücadele üçüncü hafta maçlarıyla devam ediyor…



Perşembe 19:45 Pınar Karşıyaka-Zalgiris Kaunas


Zalgiris yine bütçe doğrultusunda iyi bir kadroyla yola çıktı diyebiliriz, Karşıyaka Barcelona karşısındaki galibiyetiyle dikkat çekmişti ama Pana' deplasmanında iyi olduklarını söyleyemeyiz. Karşıyaka bu maçı kazanması durumunda tur için önemli avantaj kazanacaktır, haftanın en keyifli maçlarından biri olması muhtemel.



Diğer Maçlar: Perşembe akşamı bir Euroleague klasiği; Barcelona-Panathinaikos maçı var; Cuma günü Gora, Kuban'ı konuk ediyor. Kuban'ın 3'te 3 yapmak için önemli bir şansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. 




Perşembe 21:45 Anadolu Efes-Cedevita


Grupta liderliği alan Efes, grubun dibinde yer alan Cedevita'yı konuk ediyor. Zubcic'le yollarını ayıran Cedevita bakalım daha düzenli oynamaya başlayabilecek mi? Efes'in son saniyedeki Banvit yenilgisinden sonra çabucak toparlanacağını düşünüyorum. Bu maçta Efes'ten hata beklemiyorum.


Diğer Maçlar: Limoges, Laboral'i ve Milano da Olympiakos'u konuk edecek. Limoges tur için iddialı konuma gelmeye çalışıyor; Olympiakos ise zirveye tutunmak için kazanmalı.



Cuma 20:00 Fenerbahçe-Real Madrid



Geçen hafta Fransa'da dağılan Fenerbahçe'nin konuğu, geçen hafta rakibini dağıtan son şampiyon Real Madrid. Açılış haftasında Khimki deplasmanında kötü oynayan Real Madrid'in o mağlubiyeti telafi etmesi için bu maçı kazanması lazım ki Fenerbahçe'nin form durumunu da hesaba katarsak az şansları olduğunu söyleyemeyiz.




Diğer Maçlar: Bayern-Strasbourg ve Khimki-Kızılyıldız maçları var; Kızılyıldız dibe gidiyor gibi, Bayern-Strasbourg dördüncülük yarışı açısından kritik olabilir.





Cuma 22:00 Unicaja Malaga-Darüşşafaka Doğuş


Sezona çok iyi başlayan Malaga ile sezona beklentilerin çok altında başlayan Darüşşafaka Doğuş'un mücadelesi haftanın ilginç geçmeye aday maçlarından biri. Malaga, haftasonunda yine Euroleague takımlarından biri olan Laboral'le karşılaştı ve ilk yarıyı mükemmel oynamalarına rağmen maçı kaybettiler. Darüşşafaka Doğuş'un sonunda kazanamasa bile en azından dirençli bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum.


Diğer Maçlar: Perşembe akşamı Maccabi, Sassari'yi; CSKA da Brose Bamberg'i konuk edecek. Ev sahipleri kesin favoriler gibi duruyor.











sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder