16 Kasım 2015 Pazartesi

Eurocup’ta bu hafta

Eurocup’ta ilk turun ikinci yarısı bu hafta başlıyor… Türk takımlarının maçlarına bakalım…



Çarşamba 19:00 Aris-Trabzonspor Medical Park: İlk maçta Trabzon çok zorlanmasına rağmen kazanmıştı; o maçtan bu yana Aris seviye atladı diyebiliriz, Amerikalı transferler müthiş bir uyum yakaladılar, üç maç kazanan Aris geçen hafta da Banvit karşısında iyi başlamıştı ama maçın sonunda direnemediler. TS ilk yarıda iç sahadaki maçlarını kazanarak 3 galibiyete ulaştı. Bu maçın iki takım açısından kritik olduğunu söyleyebiliriz, kazanacak olan takım tura çok yaklaşacak, kaybedecek olan takımın tur şansı devam edecek. Aris’te Amerikalılar’dan gardlar Waters-McNeal ve pivot White en dikkat çekici isimler, tecrübeli Cohen da kenardan önemli katkı veriyor. TS’da ise Odom ısınırken, Hardy-Kinsey-Stipanovic takımın en iyi oyuncuları konumundalar.



Çarşamba 19:00 Banvit-Buducnost: İlk maçta Banvit hayal kırıklığı yaratmıştı, ondan sonra da iki maç kaybeden Banvit, son iki maçtaki galibiyetlerle tura tutundu. Buducnost ise Aris’in yükselişi karşısında hayal kırıklığı yaratan bir diğer takım oldu. İki iç saha galibiyetine karşı deplasmandaki üç maçı da kaybettiler. Bu maçtan sonra kalan dört maçın üçünü Podgorica’da oynayacaklar. Banvit’te Fortson-Johnson-Vidmar önemli uyum yakaladılar, Carmichael iyileşti, Simmons bildiğimiz Simmons gibi oynuyor, Moerman zaten formda. Buducnost’ta Suad Sehovic kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor; Cook-Dragicevic-Maric çok tecrübeli isimler ve takımda iyi bir hava olduğunu yazabiliriz.



Çarşamba 20:00 Galatasaray Odeabank-Neptunas Klaipeda: İlk maçta yüksek skorlu geçen maçı Galatasaray kazanmıştı; Galatasaray sonrasında dört maç daha kazanarak grupta zirveye çıktı ve ikinci yarı maçları öncesi oldukça rahatladı. Neptunas ise Krasny’i içerde, Nizhny’i dışarda yendi ve gruptan çıkma iddiasını sürdürüyor. Galatasaray’da McCollum-Schilb-Micov-Caleb-Lasme istatistik liderleri, Dorsey de daha iyi olmayı sürdürüyor. McCollum’un turnuvada en değerli oyunculardan biri olduğunu görüyoruz…  Neptunas’da istikrarlı dış şutör Bader dışında Ewing-Mazeika-Zavackas dikkat çeken isimler.


Çarşamba 20:00 Beşiktaş-Lietuvos Rytas: Beşiktaş arka arkaya aldığı galibiyetler sonrası Zenit deplasmanında farklı kaybetti ve zirvenin gerisinde kaldı. Beşiktaş'ta Lampe'nin sakatlanması moralleri bozdu; Seeley ve Wolters'ın takımdan ayrılabilecekleri konuşuluyor, Uluğ'un gelmesinden sonra işler rayına girmişti ama sakatlık-transfer durumları planları bozdu gibi duruyor... Rytas'a dönecek olursak, ilk beş maçta sadece bir galibiyet alabildiler. Bunun en önemli nedeni Kavaliauskas dışında pota altında hiç etkili olamamaları ve Orelik-Gudaitis gibi isimlerin de beklenildiği kadar etkili olmaması. Sevindirici olan ise genç Arjantinli gard Laprovittola'nın sezon ilerledikçe takıma daha fazla uyum sağlaması.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder