23 Ekim 2014 Perşembe

Euroleague'de çifte zaferli Perşembe

         Euroleague'de ikinci hafta maçları Perşembe akşamı başladı. İlk bölümde temsilcilerimizin maçlarına, ikinci bölümde de Euroleague’de genel görünüme bakalım…

                              
                               1. Temsilcilerimiz



                                                               Galatasaray Liv Hospital 71 - 64 Valencia 


                Maçın Hikayesi: Maça Arroyo-Pocius-Micov-Erceg-Furkan beşiyle başlayan Galatasaray'a karşı Valencia Van Rossom-Ribas-Aguilar-Sato-Harangody beşiyle ortalama olarak kısa ve pivotsuz bir beşi tercih etti.


                                               Valencia maça 2/2 üçlük isabeti ile başladı ve maçın hemen başında 2-6 ile maçtaki tek üstünlüğünü yakaladı. Valencia daha sonra 12 üçlük atış denemesini kaçırdı, Galatasaray Arroyo'nun pota altı oyuncularına uygun pozisyonlar yaratması ve gerektiğinde de ipleri eline alması, Aradori-Pocius-Micov'un da birebirlerde etkili olmasıyla farkı giderek açtı, Arroyo bench'e gidene kadar 26-4'lük bir seri yakalayan GS devreyi 47-24 ile önde kapattı.

                                              
                                               İkinci yarıda ise tablo tam tersine döndü, Valencia sert savunma yaptı, Pocius'un faul problemine girmesiyle oyun tamamen Arroyo'nun üstüne kaldı ve baskılı savunma Arroyo'yu durdurdu, dar rotasyonla oynamak zorunda kalan GS'da uzun süre oyunda kalmak zorunda olan oyuncular yorulunca Valencia farkı yavaş yavaş kapattı. Bitime dört dakika kala fark yedi sayıya kadar indi: 69-62 Bu dakikadan sonra Valencia yine sert savunma yaptı ama iki dakika boyunca skor bulamayınca farkı kapatamadı ve son saniyelerde Galatasaray'ın dirençli savunması ile maçın sonu krize girmeden Galatasaray sahadan galibiyetle ayrıldı.                                          


                İstatistikler: Galatasaray'da Carlos Arroyo 16s-5a, Furkan Aldemir 10s-12r-3b, Vladimir Micov 10s-7r-3a ile oynadılar.

                                               Valencia'da Harangody 16s-7r, Van Rossom 11s-7a ile oynadılar.

               
                Genel Yorum: Galatasaray LH ilk bölümde tek kelimeyle mükemmel oynadı, maçın başındaki dış şutların isabetle olması Valencia için kötü oldu diyebiliriz, uzun süre boyunca dış şutlara yüklendiler ve takım disiplininden uzaklaştılar. Galatasaray, Nolan'ın kadro dışı kalmasından sonra beklenen reaksiyonu ilk yarıda gösterdi. İkinci yarıda ise yine beklediğimin aksine bir tablo oluştu ve Valencia farkı eritmeyi başardı, ikinci yarıda Valencia'da yıldızlaşan oyuncu olmadı ama Galatasaray'da oyundan düşen oyuncular oldu. Erceg'in hücum ribaundu-Sinan'ın bloğu son saniyelerdeki muhtemel krizi önledi.



                                                               PGE Turow 76 - 91 Fenerbahçe Ülker


                Maçın Hikayesi: Maça Kenan-Goudelock-Bogdanovic-Vesely-Oğuz beşiyle başlayan Fenerbahçe Ülker geçen haftaki gibi tempolu basketbolla maça flaş bir giriş yaptı. İlk dört dakikada Turow organize olamazken 7 sayı atan Goudelock'un önderliğinde Fenerbahçe Ülker farkı açtı: 0-13 Kulig'in oyuna girmesinden sonra Turow iç-dış dengesini sağladı ve Moldoveanu'nun da oyuna girmesiyle beraber farkın açılmasını önledi: 11-21 İlk çeyrek kenardan gelen Emir-Semih ikilisinin etkili oyunlarıyla farklı bitti: 15-30

               
                                               İkinci çeyreğe Semih'in pota altındaki etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe Ülker 13.dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 20-38 Mardy Collins'in devreye girmesiyle farkı yedi sayıya kadar indiren Turow karşısında devre sonunda Ricky Hickman devreye girdi ve ilk yarı 40-50 ile sona erdi.


                                               İkinci yarının büyük bölümü 7-13 sayılık fark arasında gidip geldi, Turow'da Mardy çok etkili olurken, Kulig uzun süre etkili olamadı. Bitime üç dakika kala arka arkaya sayılar bulan Kulig farkı eritti: 73-78 Son dakikalarda Turow kritik şutları kaçırırken, Goudelock devreye girdi ve takımına maçı kazandırdı.


                İstatistikler: Fenerbahçe Ülker'de Andrew Goudelock 27s-3r-2a-3tç ile oynayarak 'maçın adamı' olmayı fazlasıyla hak etti. Emir 16s-4r-3a-4tç, Oğuz Savaş 10s-7r ve rotasyonda Zoric'in yerini alan Semih 9s-2r ile oynadılar.

                                               Turow'da Kulig 23s-8r-3b, Mardy Collins 20s-4r-3a-4tç ile oynadılar.

               
                Genel Yorum: Turow'un toplam 23 top kaybı yapması maça tutunmalarına engel oldu, maçın ilk dört dakikasında açılan farkı kapatmak için maç boyu çabaladılar ama bu top kaybı sayısıyla farkı kapatmaları mümkün değildi. Fenerbahçe Ülker cephesinde geçen haftaki gibi öne çıkan isim Goudelock oldu, ona Türk oyuncular önemli katkılar yaptılar, Hickman tam sağlıklı olmadığı için fazla katkı yapamadı, Fenerbahçe Ülker kazanması gereken bir maçı kazandı ve ilk iki haftayı sorunsuz atlattı diyebiliriz.


                              

                                                              




                               2. Euroleague Perşembe
               

                Günün Sürprizi: Geçen haftanın sürpriz takımı Kızılyıldız yine sürprize imza attı, -ama bu kez yenilerek- Neptunas kendi sahasında Kızılyıldız'ı ilk yarısını mükemmel oynadığı maçlarda Marcus'un kaçırdığı son saniye üçlüğüyle 83-81 yendi. Neptunas'da Gailius 19s-7r, Shakur 11s-6a-5tç ile oynadılar. Kızılyıldız'da Williams 23s-4r-6a ile yine çok etkili oldu ama takım kötü savunma yapınca yenilgi kaçınılmaz oldu.


                Günün Rahat Kazananları: _ CSKA Moskova, Maccabi Electra'yı geçen seneki kadar ağır bir farkla yenemese de yine rahat geçti. CSKA maçın ilk dakikalarında zorlansa da üçüncü çeyrekte maçı kopardı ve 99-80 ile rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. CSKA'da Weems 18s-6r-4a, Vorontsevich 13s-11r-4a-3b ve Milos Teodosic 15s-11a ile yıldızlaştılar. Maccabi'de Devin Smith'in oynamadığı maçta ayakta kalanlar Brian Randle-Sylven Landesberg oldular.

                                                              
                                                               _ Günün bir diğer rahat kazananı da Barcelona oldu. Milano deplasmanına Navarro'suz giden Barcelona ikinci çeyrekte farkı açtı ve maç boyunca pek zorlanmadan 78-63 ile galip geldi. Barcelona'da kenardan gelen iki isimden Tibor Pleiss 16s-6r ve Alejandro Abrines 21s-2a ile maçın yıldızları oldular. Milano'da Gentile'nin 11s-7r-8a ile iyi bir gece geçirmesi yetmedi.



                Günün Çekişmeli Maçı: Günün en çekişmeli maçı Münih'te oynandı ve Bayern Münih, Panathinaikos'u son çeyrek performansıyla 81-75 ile yenerek ilk galibiyetini aldı. Zorlu maçta ilk yarıyı geride kapatan Bayern son çeyrekte müthiş üç sayı yüzdesiyle kazanmayı başardı. Üç sayılık atışlarda 5/7 isabet bulan Dusko Savanovic maçı 20s-6r ile tamamladı. Djedovic maçı 14s-6r-4a ile bitirdi. PAO'da Diamantidis sayı üretemedi, 7 asist yaptı. Batista 18s-7r, Giankovits 17s-4r ile takımın başarılı isimleri oldular.








sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder