17 Ekim 2014 Cuma

Fenerbahçe Ülker ve Euroleague Cuma

Euroleague'de Cuma günü oynanan maçlara bakalım, ilk olarak temsilcimizin maçıyla başlayalım...


        Fenerbahçe Ülker 77 - 74 EA7 Milano


Maçın Hikayesi: Fenerbahçe Ülker maça Bogdanovic-Goudelock-Altıntığ-Vesely-Oğuz beşiyle başladı. Maç çok yüksek tempoda başladı ve Milano'nun dış şutlarda başarısız olmasıyla beşinci dakikada fark çift hanelere çıktı: 13-2 Moladan sonra Milano'da Brooks'un devreye girmesi ve Can'ın arka arkaya hatalar yapmasıyla fark kapandı: 15-11 (7) Samuels'ın teknik faulü sonrası Vesely'nin iki smacı ve temponun tekrar artmasıyla FBÜ ilk çeyreği çift haneli farkla bitirdi: 26-15

Samuels'ın ikilemesi sonrası Shawn James oyuna girdi ve pota altını domine etmeye başladı. Skor 35-28 iken Semih Erden'in oyuna girmesi de Milano'nun ekmeğine yağ sürdü diyebiliriz, Melli'nin de devreye girmesiyle Milano öne geçti ve devreyi 41-43 ile önde kapattılar...


İkinci yarı düşük tempoyla başladı. 23.dakikada FBÜ öne geçti ama Samuels'ın arka arkaya sayılarıyla beraber Milano dengeyi sağladı, Samuels'ın üçlemesine rağmen Banchi'nin onu oyunda tutma riskini alması doğru bir tercih oldu, Obradovic ise ısrarla Oğuz'u oyunda tuttu, üçüncü çeyrek sonunda skor 57-58 oldu...

Son çeyreğe FBÜ iyi başladı, Hickman-Bjelica-Goudelock'un bulduğu sayılarla farkı dört sayıya çıkaran FBÜ karşısında Milano Brooks'u kenarda tutup Ragland-Hackett-Gentile-Moss şeklinde dört kısayla dizildi ve Ragland'ın çabalarıyla oyuna tutunmaya çalıştı. 3.29 kala 68-65'ken Emir'in teknik faulü ibreyi Milano'ya çevirdi, Milano dört sayı bulduktan sonra, Hickman'ın bulduğu çok kritik üçlükten sonra Bjelica'nın Gentile'ye yaptığı açık faul hakemler tarafından atlandı ve Goudelock'un üçlüğüyle FBÜ bitime 46 saniye kala ikinci yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 76-71 Milano'nun arka arkaya üç hücumdan yararlanamaması maçın sonucunu belli etti.



İstatistikler: Fenerbahçe Ülker'de Goudelock 19s-4r-4a, Bjelica 11s-5r-3tç, Bogdanovic 8s-4r-4a ve Vesely 6s-9r-2b ile oynadılar. Milano'da Melli ve Samuels 12s-8r ile oynadılar, Gentile 15s-4r ile oynadılar. Kleiza sadece 6s-2r ile oynayarak Milano adına hayal kırıklığı yarattı.


Genel yorum: İkinci yarısıyla bir Euroleague klasiği izledik diyebiliriz. Milano son saniyelerde hatalar yapsa da, ikinci yarıda beklenenden iyi oynadı, Fenerbahçe Ülker maça çok iyi başlasa da maçın geri kalanında tıpkı önceki günkü Efes gibi oynadılar, Efes'te Draper'ın devreye girmesi gibi, Fenerbahçe'de de Goudelock devreye girdi, Fenerbahçe'nin oyun sistemi zaten birebirlere dayandığı için Goudelock veya Hickman'ın devreye girmesi bekleniyordu. Hakemlerin Preldzic-Bjelica pozisyonlarında telafi düdüklerine gittiklerini gördük, Fenerbahçe Ülker zorlu bir maç kazandı.




Nizhny Novgorod 88-86 Dinamo Sassari: Euroleague'deki ilk maçlarına çıkan iki takımın karşılaşması çok yüksek tempoda geçti. Maça Logan'ın liderliğinde müthiş bir giriş yapan Sassari 7-22'yi yakaladı, sonrasında Rochestie-Kinsey-Thompkins-Parakhouski'nin devreye girmeleriyle farkı kapatan Nizhny üçüncü çeyrekte öne geçti, son saniyede Dyson'ın kaçırdığı şutla galip geldiler... Nizhny'de Kinsey 17s-7r-4a, Parakhouski 18s-8r-3b, Thompkins 16s-5r ile oynadılar. Sassari'de Logan 17s-5a-4tç, Dyson 17s-4r-4a ile oynadılar.


Real Madrid 80-71 Zalgiris: Genç kadrosuyla Zalgiris maça iyi girdi, hatta ilk devreyi de önde kapattılar ama ikinci yarıda Madrid'in tecrübeli takımını durduramadılar, savunmada aynı sayıyı yiyen Real ilk yarıda 32 sayı attıktan sonra ikinci yarıda 48 sayı bularak maçı kazandı. Real'de Ayon 10s-6r-4a-4tç ile oynadı, onun haricinde çift hanelere ulaşan bir isim çıkmadı. Zalgiris'te Anderson 19s-3r-2a ile oynadı.


Panathinaikos 84-77 Turow: Pana' üç çeyrek boyunca farkı giderek açtı, Turow son bölümde farkı üç sayıya kadar indirdi ama Pana'nın tecrübesi farkı yarattı. Pana'da Slaughter 16s-3a, Pappas 16s-5r ve Batista 10s-7r ile oynadılar. Turow'da Collins 23s-9r-5a ile oynadı. Turow'un serbest atış çizgisinden 14/27 attığını da not edelim.


Barcelona 83-81 Bayern Münih: Haftanın en fazla seyir zevki olan maçlarından biriydi, Bayern Münih ilk yarıda iyi oynadı, Barcelona ikinci yarıda farkı açtı ama bitime iki dakika kala fark tekrar iki sayıya kadar indi, son dakikalarda Barca daha etkiliydi. Barca'da Doellman 16s-3r-2a, Tomic 15s-10r-3b, Oleson 15s-6r ve Navarro 12s-8a ile oynadılar. Bayern'de Djedovic 19s-7r-4a, Bryant 16s-11r-4a ile oynadılar.









sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder