27 Ekim 2014 Pazartesi

Türkiye Basketbol Ligi 3.hafta notları

            Türkiye Basketbol Ligi'nde üçüncü hafta maçları geride kaldı, maçlara ve akılda kalanlara bakalım...


Haftanın Maçı: İlk iki hafta Euroleague temsilcilerini yenen Royal Halı Gaziantep ile son haftaların formda takımı Beşiktaş IF arasında oynandı. Gaziantep'te sakat olan Lorbek'e Jawad da eklenince rotasyon iyice daraldı, Beşiktaş'ta ise Tunçeri'nin oynamadığı maça Atsür-Holland beşte başladılar. 13.dakikadaki 24-25'ten sonra çok rahat skor bulan ve devre sonuna kadar 26-15'lik bir seri yakalayan Gaziantep ilk yarıyı çift haneli farkla önde bitirmesine rağmen üçüncü çeyrekte tamamen dağıldı. İlk yedi dakikada Lofton-Holland'ın skorer oyunlarıyla 4-20'lük bir seri yakalayan Beşiktaş öne geçti ve üstünlüğünü maç boyunca sürdürerek 88-81'lik skorla maçı kazandı. Beşiktaş'ın takım olarak en iyi maçı oldu diyebiliriz, ilk beşteki dört oyuncuyla birlikte Lofton çift hanelere ulaştı, Atsür 8s-5a ile yıldızlaştı, Tunçeri'nin de olmadığı günde takımın tek gardı oynaması gerektiği gibi oynadı.


Firesiz devam edenler: Üçüncü hafta sonunda lige namağlup devam eden iki takım kaldı.


_ Pınar Karşıyaka, ilk iki haftada iki galibiyet alan takımlardan Torku Konyaspor'u 75-68 ile geçerek üçüncü maçını da kazandı. Pınar Karşıyaka ilk çeyreği kötü oynadı ama ikinci ve üçüncü çeyreklerde çok iyi savunma yaparak maçı kazanmayı başardı. KSK'da Dixon 16s-2a-3tç, Palacios 12s-4r-3a ile oynadılar.


_ Sezona müthiş başlayan Darüşşafaka Doğuş bu hafta sezona kötü başlayan Türk Telekom'u konuk etti ve maçı çok farklı kazandı. Darüşşafak Doğuş maçı 108 sayıyla tamamlayarak bu sezon üç basamaklı sayılara çıkan ilk takım oldu. Seibutis 26s-4a, Shurna (7/10 üçlük) 25s-4a ile oynadı.


İki galibiyettekiler: Royal Halı Gaziantep-Beşiktaş IF-Torku Konyaspor dışında Banvit-Galatasaray LH-Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes-TED Ankara da ikinci galibiyetlerini aldılar.


_ Banvit toplamda üstüste dördüncü galibiyetini İstanbul'da aldı. Takımda skor dağılımı oldukça dengeli olurken Tolga Geçim 15 dakikada 5 asist yaptı, Dragicevic 15s-5r ile takımın en skoreri oldu, İBB'de takımın sürüükleyici ismi Zack Wright oldukça kötü bir maç oynadı.


_ Galatasaray LH, Eskişehir karşısında ilk yarıda zorlandı ama üçüncü çeyrekteki 22-8'lik seriyle rahat bir şekilde kazandı. Galatasaray'da ligde ilk maçına çıkan Aradori 15s-6r ile takımın en skoreri oldu, Arroyo 14s-7a ile oynadı.


_ Fenerbahçe Ülker, Trabzon deplasmanında maça hızlı başladı ve farkı 21 sayıya çıkardı ama Trabzonspor 22-7'lik üçüncü çeyrekle dönmeyi başardı ve skoru dengeledi. Son bölümde savunmayı sertleştiren Fenerbahçe yabancı oyuncularının katkılarıyla galibiyete uzandı. Goudelock 20 sayı üretirken Semih Erden 13s-5r ile oynadı.


_ TED Ankara Kolejliler Uşak karşısında son çeyrekte 10 sayı fark attı ve 88-84 ile galip gelerek sezonun ikinci galibiyetini aldı. TED'de Gatens-Tucker-Aminu-Plisnic dörtlüsü 70 sayı ürettiler, Green 8 asist üretti.


_ Anadolu Efes de Tofaş deplasmanında 93-70 ile çok rahat bir galibiyet elde etti, tüm çeyrekleri önde bitiren Efes ikinci galibiyetini aldı. Efes'te Matt Janning 23s-6r ile oynadı.



Dibe Vuranlar: Üçüncü hafta sonunda ligde hala galip gelemeyen dört takım var.


_ Trabzonspor MP çok önemli yabancılarına rağmen galibiyet alamadı, son iki maçta Euroleague takımlarıyla oynadıklarını hatırlatayım.


_ Eskişehir Basket Türkiye Kupası Elemeleri'ni de hesaba katarsak altı resmi maçını da kaybetti, son iki maçtaki performanslarını 'umarsız' olarak niteleyebiliriz. İyi yabancılar transfer eden Eskişehir takım olarak bütünleşebilmesi halinde orta sıralara yükselme potansiyeline sahip ama şu anda Brackings dışındaki yabancı oyunculardan katkı alamıyorlar.


_ Eurochallenge'da mücadele edecek olan Uşak Sportif sezona berbat başladı, kadrosunu koruyan Uşak'ın böyle başlamasını beklemiyordum, şu ana kadar ligin güçlü takımlarıyla da karşılaşmadılar. Uşak'ta koçluk görevine Ozan Bulkaz yeniden getirildi.


_ Türk Telekom da iyi kadrosuna rağmen lige kötü başlayanlardan, toplamda arka arkaya beş maç kaybettiler ve maçları büyük farklarla kaybettiklerini de not edelim...






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder