31 Ekim 2014 Cuma

Euroleague’de Hüzünlü Perşembe

                Euroleague’de bu kez hüzünlü bir gece yaşadık; Anadolu Efes İstanbul’da, Fenerbahçe Ülker ise Atina’da kağıt üstünde favori oldukları maçları kaybettiler… Yazının ikinci bölümünde de Euroleague’de Perşembe gecesinin maçlarına bakalım.



1.       Temsilcilerimiz




Anadolu Efes 62 – 65 Zalgiris Kaunas



                Maçın Hikayesi: Efes maça dört sayıyla başladıktan sonra tempo giderek düştü, dış şutlarda Zalgiris’in başarı sağlaması Zalgiris’i öne geçirdi ve ilk çeyrek 12-16 bitti.


                İkinci çeyrekte Efes Krstic’in pota altındaki skorer oyunuyla tekrar üstünlüğü sağladı ve 15.dakikada skor 22-21 oldu, Krstic oyundan çıktıktan sonra Lasme’nin pota altında etkili olamaması ve Zalgiris’in rakibinin faul probleminden yararlanmasıyla soyunma odasına 26-34’le gidildi.


                Efes ikinci yarının başında tempoyu yükseltmek istedi ama dış şutlar girmeyince fark beş sayının altına inmedi. 28.dkda 38-50 olan skordan sonra Lasme-Krstic aynı anda sahada kaldılar ve 34.dkda skor 51-53 oldu ama Draper’ın hataları sonrası fark kapanmadı ve Zalgiris İstanbul’dan zaferle ayrıldı.


                İstatistikler: Zalgiris’te Ulavonas 19s-7r-2t, Milaknis 14s ile oynadılar. Efes’te Krstic 22s-5r ile oynadı. Efes 9 top kaybı yaparken Zalgiris 16 top kaybı yaptı. Maçın belki de en önemli istatistiği 11’er üç sayılık atış denemesinde Zalgiris 6 isabet bulurken, Efes’in sadece tek isabet bulabilmesi oldu.


                Genel Yorum: Efes’te gard eksikliğinden dolayı transfer edilen McGrath yine şans bulamadı, böylesi bir maçta neden oynamadığını anlamıyorum, maç boyunca Efes doğru hücumları yapmaya çalıştı ve fazla top kaybı yapmadı ama dış şutlardan istenen alınamadı, Saric de olmayınca takım pota altından oynamak zorunda kaldı, Krstic etkili oldu ama Lasme pek verimli olmadı. Zalgiris ise ilk beş dakikada Efes’in mücadelesine karşılık verince maça gittikçe daha fazla konsantre oldular, genç kadro son dakikalarda da panik yapmadı, Anderson’ın dört faul almasına karşılık Ulavonas önderliğinde maçı koparmayı başardılar.




Panathinaikos 91 -73 Fenerbahçe Ülker


                Maçın Hikayesi: Panathinaikos maça Slaughter’ın iki üçlük isabetiyle etkili bir giriş yaptı. 2.dakikadaki 6-6’dan sonra Batista’nın da etkili olması ve Fenerbahçe Ülker’de Goudelock’un devreye girememesiyle fark açıldıkça açıldı. Altıncı dakikada skor 21-10’la çift hanelerin üstüne çıktı ve maç boyunca bir daha tek hanelere inmedi.

                Bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkaran PAO maçı çok rahat bir şekilde bitirdi, farklı galip geldi.


                İstatistikler: Panathinaikos’ta Slaughter 23s-4r-2a, Diamantidis 5s-10a ve Batista 14s-5r ile oynadılar, Fenerbahçe’de Bjelica 16s-5r ve Vesely 13s-8r ile oynadılar.


                Genel Yorum: Maçın en kritik istatistiği üçlük başarıları oldu diyebiliriz. Panathinaikos ikinci yarının başına kadar 12/14’le üçlük attı, Fenerbahçe Ülker maçı 4/21 üçlük isabetiyle bitirdi. Panathinaikos’ta ilk dakikalarda Slaughter’ın müthiş dış şut ritmi maçı ev sahibi takım adına kopardı.  Fenerbahçe Ülker ise bu zorlu gruptaki ilk ciddi deplasmanında ilk dakikalarda maçtan koparak hayal kırıklığı yarattı.




2.       Euroleague Perşembe


Günün Rahatları: Efes’in grubunda Unics Kazan, Sassari’yi ikinci yarıdaki performansıyla 85-62 yendi… Yine aynı grupta Real Madrid de Nizhny’i 112-83 ile çok rahat geçti, bu maçta Jaycee Carroll 32 sayı üretti.


Günün Sürprizi: Alba Berlin-Maccabi maçının çekişmeli geçmesi beklenirdi ama Maccabi’nin deplasmanda 15 sayı farkla kazanması sürpriz oldu. Maccabi’de Pargo 15s-10a, Randle 25s-5r ile oynadı, Alba 3/24 üçlük attı.


Kızılyıldız’ın formu: Geçen hafta son saniyelerde hakem hatasıyla yenilen Kızılyıldız, içerde Valencia’yı da üstün bir oyunla yendi. İlk yarıda 13 sayı fark atan Kızılyıldız, yine Williams-Marjanovic ikilisinin etkili oyunuyla kazandı.






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder