29 Haziran 2015 Pazartesi

Hayal Kırıklığı Yaratan Takımlar

                Avrupa’da 2014-15 sezonunu istedikleri gibi geçiremeyen ve hayal kırıkları yaratan takımlara bakalım…



                5- Alba Berlin: Sezona San Antonio Spurs galibiyetiyle başlayan Alba Berlin, Euroleague’de Top16 oynadı. İki yıl üstüste kazandıkları Almanya Kupası’nda bu kez üçüncü oldular, önceki yıl finalde kaybettikleri Bayern Münih’e karşı bu kez yarı finalde kaybettiler. –son maçı evlerinde oynamalarına rağmen-


                4- Neptunas: Geçen yıl ligde yarı final serisinde Rytas’ı yenen ve sürpriz yapan Neptunas, bu kez Rytas’a yarı finalde kaybetti. Kupada ise geçen yıl yarı final oynamışlardı, bu yıl çeyrekte kaldılar. Euroleague ilk tur grubunda izleyicilere zevkli maçlar izlettiler ama gruptan çıkamadılar, Eurocup’ta da gruptan çıkamadılar ve erken veda ettiler…



                3- Barcelona: Yeni sezona başlarken spektaküler transferler yapmayan ve tecrübeli oyuncularla, gençleri kaynaştırmayı hedefleyen Barcelona Huertas’ın formsuzluğu, Oleson-Navarro’nun sakatlıklarıyla sezonu istediği gibi bitiremedi. Euroleague’de üstüste üç sezon final four yaptıktan sonra bu sezon da Top16’i iyi geçirdiler ama çeyrek finalde Olympiakos’a kaybettiler. İspanya Kupası’nı yine finalde Real Madrid’e kaybettiler, ligde ise yarı finalde Unicaja Malaga’ya karşı müthiş başladılar, seri eşitlendi ama final maçı Barca’nın oldu, final serisinde Real Madrid’e karşı galibiyet alamadılar.


                2- EA7 Milan: Geçen yıl İtalya Ligi’nde şampiyon olan ve Euroleague’de etkileyici bir sezon geçiren Milan bu sezon istenilen seviyede değildi. Koç Banchi kaldı, takımın birçok önemli oyuncusu ayrıldılar, ilk bölümde Brooks’un da uyum sorunlarıyla birlikte pek iyi sonuçlar alamadılar, Euroleague’e Top16’de veda ettiler. Ligde normal sezonu lider bitirdiler ve yarı finalde Sassari’ye kaybettiler. –son maçı Milan’da kaybettiler- İtalya Kupası’nda da finalde Sassari’ye kaybettiler.



1-      Maccabi Tel-Aviv: Geçen sezonun üç kupalı takımı, koç David Blatt ve kadronun liderleri Rice-Hickman ayrıldıktan sonra kötü bir sezon geçirdi. Goodes’ın koçluğunda Pargo-Haynes-Randle gibi takviyeler ve takımda kalan Ohayon-Devin-Tyus-Sofo gibi oyuncularla başarı arayan Maccabi, Euroleague’de çeyrek finale kaldı ama Fenerbahçe Ülker karşısında galibiyet alamadılar. İsrail Kupası’nda beş yıl sonra mutlu sona ulaştılar. İsrail Ligi’nde ise normal sezonu lider bitirdiler, Hapel Eliat karşısındaki yarı final serisinde de 2-0 öne geçtiler ama arka arkaya 3 maç kaybederek İsrail Ligi’nde 22 yıl aradan sonra finale kalamadılar.






 sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder