29 Haziran 2015 Pazartesi

Wimbledon Pazartesi –Erkekler

                Wimbledon 2015’te ilk gün maçlarını izledik. Erkeklerde günün maçları…


_ Marsel İlhan, 2013 yarı finalisti Janowicz’le karşılaştı. İlk sette servis kırılmadı, Marsel tiebreak’i 7-4 kazandı. İkinci seti 6-4’le kazandı. Üçüncü sette de servis kırılmadı ve Janowicz tiebreak’i 7-4 kazandı, dördüncü sete iyi başlayan Marsel avantajını set boyunca sürdürdü ve 6-3’le ikinci tura yükseldi. Marsel İlhan, ikinci turda Kevin Anderson’la karşılaşacak…


RAHAT TURLAYAN FAVORİLER



_ Novak Djokovic: İlk tur için zorlu olabilecek bir kura çekmişti, Kohlschreiber karşısında üç sette de set sonunda servis kırdı ve 6-4’lük üç setle turladı.


_ Stan Wawrinka: RG şampiyonu, Portekizli Sousa karşısında sadece üçüncü sette zorlandı, tiebreakle bitirdi.


_ Marin Cilic: Moriya karşısında pek de zorlanmadı, 6-3 ve 6-2’den sonra üçüncü seti tiebreakle kazandı.  


_ Grigor Dimitrov: Geçen yılın yarı finalisti, Delbonis karşısında maç boyunca sadece yedi oyun kaybetti.


_ Kevin Anderson: Kariyerinin en iyi sıralamasında olan Güney Afrikalı, Pouille karşısında bir set kaybetti ama genele bakarsak rahat kazandı diyebiliriz.


_ John Isner: Go Soeda karşısında beklendiği gibi servis kırdırmadı ama yoruldu. İlk set tiebreak’te bitti, kalan iki seti 6-4’le bitirdi.


_ Richard Gasquet: Elemelerden gelen Saville’i çok rahat geçti.


_ Nick Kyrgios: Turun başka bir genci, Schwartzman karşısında sadece üçüncü sette zorlandı, o seti de tiebreakle kazandı.


_ Dominic Thiem:  İsrailli Sela karşısında ilk seti 2-6 ile kaybetti ama maçı çevirmekte çok da zorlanmadı, ikinci setin ilk oyunundan sonra bir daha servis kırdırmadı ve setleri uzatmadı.


_ Marcel Granollers: Tipsarevic’i Wimbledon dönüşünde üzdü. 6-3 /6-4 ve 6-2’yle turladı.

                                                                                                                                           
_ David Goffin: Elemelerden gelen Zeballos karşısında ilk sette zorlandı; iki set puanı çevirdi ve seti tiebreakle kazandı. Sonraki iki seti 6-1’le bitirdi.    


_ Juan Monaco: Alman Mayer karşısında giderek zorlaşan maçı üç sette bitirdi.


_ Santiago Giraldo: Brezilyalı Souza karşısında giderek kolaylaşan setlerde işi üç sette bitirdi.




ZORLANAN FAVORİLER


_ Kei Nishikori: Maç boyunca kaçtı, Bolelli kovaladı; final setinde sakatlığı onu zorlasa da 6-3’le kazandı.     


_ Milos Raonic: Sakatlıktan dönen Raonic, Gimeno-Traver karşısında ilk iki seti rahat kazandı; Traver üçüncü seti kazandı, dördüncü set ise tiebreak’e kaldı. Tiebreakte gülen Kanadalı oldu.


_ Leonardo Mayer: Avustralyalı Kokkinakis karşısında epey yorucu bir maç oynadı, ilk iki set tiebreak’e kaldı. İlk seti 9-7, ikinci seti 7-3’lük break’lerle kazandı. Üçüncü set 6-4 bitti.


_ Bernard Tomic: Struff’la oynadığı maç beş set sürdü ama sadece iki saatin biraz üzerinde bir sürede tamamladı. Setlerde 1-2 geriye düşen Tomic, 6-3 ve 6-2’yle kazandı.


_ Steve Johnson: Lacko karşısında favori olarak başlamasına rağmen, setlerde 1-2 geri düştü. Dördüncü seti 6-1’le rahat kazandı, final seti 6-1 bitti.    




DİKKAT ÇEKENLER


_ Ricardas Berankis: Haider-Maurer karşısında ilk seti 6-2 kazandı, ikinci sette de 5-2’yken Haider maçtan çekildi.


_ Fernando Verdasco: Martin Klizan’la tam dört saatlik,  maraton bir maç oynadılar.  Klizan birinci ve dördüncü setleri, Verdasco aradaki setleri kazandılar. Final seti uzadı, Verdasco 13-11 kazandı.


_ Jarkko Nieminen: İki tecrübeli tenisçinin maçında Hewitt karşısında setlerde 1-2 geriye düştü, dördüncü sette rakibine oyun vermedi. Uzayan final setini 11-9 ile kazandı.


_ Kenny de Schepper: Elemelerden gelen iki tenisçinin maçında; dünya 163 numarası ile dünya 160 numarası karşılaştılar. Avustralyalı Smith ilk iki seti kazandı, üçüncü seti tiebreak’le kazanan Schepper, sonraki iki seti 6-4’lük skorlarla bitirdi.  


_ Matthew Ebden: Wild card’la katılan Avustralyalı, Rola’yı rahat geçti.


_ Pierre-Hugues Herbert: Chung karşısında uzun bir maç oynadı, birinci ve üçüncü setleri kaybetti, diğer setleri 6-2’yle rahat kazandı. Final setinde 2-4’ten döndü ve maçı 10-8’le bitirdi.


_ Alexander Zverev: Kariyerinin zirvesine çıkan Zverev, Gabashvili karşısında zorlu bir maç oynadı. Beş setlik maçta tekli sayılardaki setleri kazanarak tur atladı.


_ Marcos Baghdatis: Donald Young karşısında ilk setin sonunda servis kırdırdı ve seti kaybetti. Sonraki üç sette servis kırdırmadı; ikinci sette iki kez, diğer setlerde birer kez servis kırarak sonuca gitti.


_ Victor Estrella Burgos: Becker karşısında ilk seti 5-7 kaybetti. 6-1’den sonra kalan iki seti 6-4’lük skorlarla kazandı.





SÜRPRİZLER


_ John Millman: Elemelerden gelen Avustralyalı, tecrübeli Robredo’yu üç sette bitirdi.


_ Denis Kudla: Wildcard’la gelen Kudla, ilk turun en önemli sürprizlerinden birini yaptı. Cuevas karşısında ilk iki seti kaybettikten sonra 6-3’lük üçüncü set ve 6-2’lik setlerle dönerek maçı kazandı.


_ Tommy Haas: Dünya sıralamasında 861.sıraya kadar gerileyen tecrübeli tenisçi, Lajovic’e tenis dersi verdi diyebiliriz, üçüncü seti kaybetti, diğer setleri rahat kazandı.







sahinarif88@hotmail.com          


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder