30 Haziran 2015 Salı

Wimbledon Salı – Kadınlar

                Wimbledon 2015’te ilk tur maçları devam etti. Kadınlarda günün maçları…


RAHAT TURLAYAN FAVORİLER


_ Petra Kvitova: Son şampiyon, Hollandalı Bertens karşısında hiç zorlanmadı, 35 dakikada maçı bitirdi ve ilk turun ‘en çabuk maç bitirme rekoru’nu kırdı.


_ Caroline Wozniacki: Turnuvanın 5 nolu seribaşı ismi, Saisai Zheng karşısında ilk bölümde zorlandı. İlk sette 3-5 ile geriye düşen Woz, sonrasında 10 oyun birden kazandı ve maçı bitirdi.


_ Ekaterina Makarova: Vickery karşısında ilk seti 6-2 kazandı. İkinci sete kötü başladı ama 0-3’ten çevirerek uzatmadan bitirdi.


_ Angelique Kerber: Genç vatandaşı Witthöeft’e hiç acımadı, 6-0’lık iki setle ikinci tura yükseldi.


_ Agnieszka Radwanska: Çim kortların tecrübeli ismi Aga, Hradecka karşısında sıkıntı yaşamadı; maçı 6-3 ve 6-2’yle bitirdi.


_ Timea Bacsinszky: Zorlu bir ilk tur kurası olmuştu, Göerges karşısında maç boyunca rakibine servis kırma şansı vermeyen Timea; ilk sette iki, ikinci sette bir kez servis kırdı ve ikinci tura çıktı.


_ Garbine Muguruza: Lepchenko karşısında fazla zorlanmadı, 6-4’lük ilk set sonrası ikinci sette rahattı, 6-1 bitti.   


_ Alize Cornet: Nottingham’da şampiyon olan genç Konjuh karşısında beklenene oranla rahattı; 6-2’lik iki setle kazandı.



_ Casey Dellacqua:  2011-12 çeyrek finalisti olan, bu yıl elemelerden geçen Paszek karşısında bir saat bile sette kalmadı, 6-2’lik iki setle kazandı.



_ Evgeniya Rodina: Sakatlıktan dönen Britanyalı raket Laura Robson’ı 6-4’lük iki setle geçti.




_ Christina McHale: Johanna Larsson karşısında tam bir saat süren maçı 6-3 ve 6-2’yle kazandı.



_ Lara Arruabarrena: Parmentier karşısında maç boyunca servis oyunlarında mükemmeldi; ilk sette bir kez, ikinci sette iki kez servis kırdı ve ikinci tura çıktı.



ZORLANAN FAVORİLER


_ Elina Svitolina: Misaki Doi karşısında geri dönerek kazandı. İlk seti 3-6 kaybeden genç raket, ikinci sete de kötü başladı ve servisini kırdırdı ama maçtaki son 15 oyunun 12’sini kazanarak adını ikinci tura yazdırdı.

_ Sabine Lisicki: Çim kortların en iyi isimlerinden biri olan Sabine, Gajdosova karşısında rahat kazanmadı ama işi iki sette bitirdi.    



_ Monica Niculescu: Romanyalı Monica ile Porto Rikolu Monica’nın maçında ilk seti 7-5’le kazanan Puig oldu. Dünya 46 numarası Niculescu, 6-3 ve 6-1’le maçı çevirdi.



_ Jelena Jankovic: Vesnina ile karşılaşan JJ, ilk seti 6-4 kazandı, ikinci setin başında servis kırdırdı ve seti 3-6 kaybetti. Uzayan final setini 10-8 ile kazandı.     


_ Camila Giorgi: Pereira karşısında özellikle maç başında zorlandı, 1-4’ten çevirdiği seti tiebreakle kazandı. İkinci seti 6-4 bitti.


_ Svetlana Kuznetsova: Elemelerden gelen Siegemund’u ilk sette 6-3’le geçti, ikinci sette 2-4’le geriye düşmesine rağmen arka arkaya dört oyun kazandı.







DİKKAT ÇEKENLER



_ Kurumi Nara: Polonyalı Linette ile ilginç bir maç oynadılar, ilk seti 3-6 kaybeden Nara, ikinci seti aynı skorla kazandı. Final setinde 1-3’ten sonra üç oyun kazandı ve Linette maçı tamamlayamadı.



_ Mirjana Lucic-Baroni: İki tecrübeli raketi karşı karşıya getiren maçta, Shvedova ile çok zorlu bir maç oynadı. İlk setin sonunda servis kıran Lucic seti 7-5 aldı. İkinci seti Shvedova 7-5’lik tiebreak’le kazandı. Final setinde son üç oyunu kazanan Lucic 7-5’le ikinci tura yükseldi.



_ Anastasia Pavlyuchenkova: Barthel karşısında iki set boyunca çok zorlu bir maç oynadı. İlk seti 7-3’lük tiebreakle kazanan Barthel, ikinci sette maç puanı kaçırdı ve seti tiebreak’le kaybetti. Final setinde Rus raket çok rahattı. Servis oyunlarında hiç sıkıntı yaşamadı ve iki kez servis kırdı.


_ Ajla Tomljanovic: ‘93lü Ajla, Koukalova karşısında çok da sıkıntı yaşamadı; 6-4 ve 6-3’le ikinci tura çıktı.


_ Tatjana Maria: Genç Jovanovski karşısında üç kez set puanı çevirdiği ilk seti tiebreak’le kazandı, ikinci set 7-5 bitti.


_ Denisa Allertova: İki Çek tenisçiyi karşı karşıya getiren maçta, Siniakova karşısında ikinci seti kaybetti ama final setinde 6-3 ile üstün geldi.


_ Silvia Soler-Espinosa: ‘87li İspanyol, Karatantcheva karşısında ilk seti 2-6 ile kaybetti, aynı skorla cevap verdi. Zorlu final setini 7-5’le kazandı.


_ Magdalena Rybarikova: Knapp karşısında ilk sette set puanı karşılayan ve tiebreakle kazanan Ryb ikinci sete de iyi başladı. 3-0’ta Knapp maçtan çekilme kararı aldı.





SÜRPRİZLER


_ Jana Cepelova: Dünya 106 numarası, günün en önemli sürprizine imza attı. 3 nolu seribaşı Halep, ilk seti 7-5’le kazandı. Halep ayağındaki rahatsızlık nedeniyle zorlandı, ‘93lü Cepelova maçı 6-4 ve 6-3’lük setlerle bitirdi.


_ Ying-Ying Duan: ‘Sürprizler’ bölümüne aldım ama Bouchard’ın son dönem formu düşünülürse ne kadar sürpriz oldu tartışılır. Duan, geçen yılın finalistini 7-6 ve 6-4’le geçti.


_ Heather Watson: Britanyalı raket, Caroline Garcia karşısında dün ilk seti 1-6 kaybetmişti, 6-3’lük ikinci setle maçı uzatmıştı. Bugünkü bölümde üç kez maç puanı karşılayan Heather 8-6 ile turladı.



_ Kristyna Pliskova: Vatandaşı Smitkova karşısında ilk seti 3-6 kaybeden Pliskova, ikinci sette de 3-5 geriye düştü ve arka arkaya dört oyun kazanarak maçı uzattı. Final setinde 7-5’le kazanan Kr.Plis. ikinci tura çıktı.



_ Olga Govortsova: Elemelerden gelen ‘88li raket, Mitu’yu 6-1’lik iki setle geçti.



KESİLEN MAÇLAR



_ Keys-Voegele: İsviçreli Voegele, Keys karşısında önemli bir mücadele sergiliyor. İlk sette set puanı çevirdi ve seti tiebreakle kazandı. İkinci seti Keys 6-3 kazandı. Final setinde servis kırılmadı, durum 2-2’yken maç yarına ertelendi.



_Wickmayer-Kulichkova: İlk seti 6-3 kazanan Yanina, ikinci sette maç sayısı kaçırdı. İkinci seti tiebreak’le kazanan Kuli, final setinde de dengeyi korudu. 1-1’te maç yarına ertelendi.





sahinarif88@hotmail.com          


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder