21 Haziran 2015 Pazar

Premier’lerin Kraliçesi: Angelique Kerber

         18 Ocak 1988 Bremen doğumlu Angelique Kerber tenis dünyasında yeni çıkış gösteren bir isim değil ama son dönem performansıyla yine kendisinden söz ettirmeyi hak etti…


         Profil: Polonya asıllı bir ailenin kızı olan Kerber 15 yaşındayken profesyonelliğe geçti ve 2007 yılı itibariyle Grand Slam turnuvalarına katılmaya başladı, 2010’da ilk kez Bogota’da final oynadı ama ilk kupasını kazanmak için iki yıl daha beklemesi gerekti. 2011’de Amerika Açık’ta yarı finale kaldıktan sonra 2012’de kariyerinin zirvesine çıktı. 2012’de Wimbledon’da yarı final, Roland Garros’ta çeyrek finalist olan Alman Paris ve Kopenhag’da şampiyon oldu ve yıl sonunda kariyerinin en iyi derecesi olan 5.sıraya yükseldi. 2013’te Linz’de şampiyonluk kazandı, grand slam turnuvalarında dördüncü turun ötesine geçemedi. 2014’te dört turnuva finali kaybetti ve Wimbledon’da çeyrek final oynadı.



         2015 yılı: Solak yıldız Kerber 2015’e Brisbane çeyrek finali ve Sydney yarı finaliyle başladı ama Avustralya’da işler iyi gitmedi, Begu karşısında aldığı ilk tur yenilgisiyle erken veda etti.  Şubat ve Mart aylarında katıldığı beş turnuvanın üçüne ilk turda, ikisine de ikinci turda veda etti. Nisan’da toprak sezonunun başlamasıyla kendine geldi. Charleston’da Begu-Petkovic-Keys’i, ertesi hafta da Stuttgart’da Sharapova-Makarova-Brengle-Wozniacki’yi yenerek şampiyon oldu. Toprak sezonundaki önemli turnuvalarda başarılı olamadıktan sonra çim kort sezonunu Birmingham’da açtı. AEGON’da Pironkova-Jankovic-Siniakova-Lisicki-Pliskova’yı yenerek şampiyon oldu.


         Kazandığı üç turnuvadaki bir diğer nokta da, üç finalde de ilk seti kaybettikten sonra maçları çevirmesi oldu…




         Top10 oyuncularına karşı: 1.73 boyundaki Kerber’in eşleşmelerde en çok üstünlük kurduğu tenisçi vatandaşı Andrea Petkovic. Durum 7-3… Makarova’ya karşı 7-4 ve Wozniacki’ye karşı 6-4 durumunda.

         Victoria Azarenka’ya karşı oynadığı dört maçı da kaybetti, Serena Williams karşısında 6 maçta tek galibiyeti var, Maria Sharapova karşısında 3-4, Simona Halep karşısında 0-2, Kvitova karşısında 2-4 ve Li Na karşısında 1-7 durumunda.




         Kariyer Başarıları:  Kariyerinde katıldığı 30 Grand Slam’de finale kalamadı, 2011 Amerika Açık ve 2012 Wimbledon’da yarı final oynadı, 2012 Roland Garros ve 2014 Wimbledon’da da çeyrek finalleri var.


         _ Premier Mandatory turnuvalarında da finali yok.


         _ Premier 5 turnuvalarında ise üç finali var, üçünü de kaybetti.

        
         _ Kariyer finallerinde 6-9 durumunda.


         _ FED Cup’ta geçen yıl Almanya’yı finalde temsil etti ve Çek Cumhuriyeti deplasmanında kaybettiler. Bu yıl Stosur ve Pavlyuchenkova’yı yendi, Gajdosova’yı kaybetti. FED Cup maçlarında 9-8 durumunda.








 sahinarif88@hotmail.com





twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder