6 Haziran 2015 Cumartesi

Yunanistan Ligi Finali’ne Doğru

               Yunanistan Basketbol Ligi’nde yine sürpriz olmadı ve üstüste onuncu sezonda da Olympiakos-Panathinaikos finalde eşleştiler…



                Geçmişe bakacak olursak; 2009-11-13 yıllarında normal sezonu lider bitiren Olympiakos, final serisinde Panathinaikos’a kaybetmişti; 2011’e kadar altı sezon Panathinaikos şampiyon oldu, 2012’de Olympiakos şampiyon olduktan sonra, son iki sezonda yine Panathinaikos şampiyon oldu. Geçen sezonki final serisini hatırlayacak olursak, Olympiakos deplasmandaki ikinci maçı ve sonra evindeki maçı aynı skorla 89-65 kazanarak seriyi bitirme noktasına gelmişti, dördüncü maçın sonundaki hakem hatasıyla kazanan Panathinaikos sonra evinde şampiyonluğu kazanmıştı…



                Normal sezonda sadece bir maç kaybeden Olympiakos, Euroleague’de finale kadar ilerlemişti. Lig play-offlarında ilk turda Koroivos’u iki maçta da 30 sayının üstünde fark atarak eledi, yarı finalde Aris karşısında üçüncü maçta beklenmedik bir yenilgi aldılar ama diğer üç maçı rahat kazanarak toplamda 23.kez final serisine yükseldiler.
               


                Yeni koçu Dusko Ivanovic’le sezonu açan Panathinaikos normal sezonda üç maç kaybetti, Euroleague’de çeyrek finalde CSKA’ya elenince Ivanovic görevden alındı ve yerine yardımcısı Sotiris Manolopoulos getirildi. Playoff ilk turunda Kolossos karşısında zorlu ikinci maçı kaybettiler ama final maçında 100-70 ile ezerek kazandılar. Yarı final serisinde PAOK karşısında ortalama 19 sayı farkla kazanılan üç maçla birlikte ligde 35.kez şampiyon olmak için final serisi oynama hakkını elde ettiler.





         _ Playofflar’da Panathinaikos’un ve ligin açık ara en etkili ismi Loukas Mavrokefalides. Gist’in cezası sonrası daha fazla sorumluluk alan Fotsis de yine etkili. Nelson normal sezona nazaran daha etkili, Diamantidis bildiğimiz Diamantidis, Giankovits de sezon boyunca etkili oldu.



         _ Playofflar’da Lojeski-Dunston-Mantzaris takımın en verimli isimleri oldular, Printezis de son maçlarda etkili olan isimlerden. Takımın lideri Spanoulis son maçlarda sakatlığı nedeniyle oynamadı.
 




           Final serisinin ilk iki maçı Pire'de oynanacak, ilk maç Pazar 19:30'da...












 sahinarif88@hotmail.com









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder