29 Haziran 2015 Pazartesi

Wimbledon Pazartesi – Kadınlar

                Wimbledon 2015’te ilk gün maçlarını izledik. Kadınlarda günün maçları…



RAHAT TURLAYAN FAVORİLER


_ Serena Williams: Genç Gasparyan maça iyi başladı ama 1-3 ve servis kırma puanından sonra Serena kendine geldi, oyunlarda 11-2’lik bir üstünlük yakaladı ve turu geçti.  


_ Maria Sharapova:  2004 şampiyonu, Britanyalı Konta karşısında iki setin de başında zorlandı ama 6-2’lik iki setle maçı rahat bitirdi.

_ Ana Ivanovic: 7 nolu seribaşı, dünya 176 nosu Xu’yu 6-1’lik iki setle geçti.


_ Andrea Petkovic: Alman tenisçi  çok rahat bir galibiyete imza attı, Shelby Rogers karşısında maçı ‘double bagel’la bitirdi.   


_ Venus Williams: Abla Williams da Petkovic gibi çok rahat bir galibiyete imza attı. Vatandaşı Brengle karşısında ilk oyun dışında hiç zorlanmadı, maç boyunca puanlarda 54-19’luk üstünlük yakalayan Williams oyun kaybetmedi.


_ Viktoria Azarenka: Belaruslu, dünya 145 nosu Kontaveit karşısında tam bir saatte, rahat bir galibiyet kazandı.    


_ Kristina Mladenovic: Son dönemin formda gençlerinden Kiki, tecrübeli Dulgheru karşısında maçta sadece üç oyun kaybetti.

_ Lesia Tsurenko: Amerikalı genç Gibbs karşısında çok da zorlanmadı, 6-3’lük iki setle tur atladı.


_ Urszula Radwanska: İki yıl sonra kortlara dönen Gallovits-Hall karşısında 6-2 ve 6-1’le kazandı.


_ Mariana Duque-Marino: Wildcard’la katılan Broady karşısında ilk seti tiebreakle kazandı, ikinci seti 6-3 kazandı.




ZORLANAN FAVORİLER


_ Lucie Safarova: RG finalisti, Riske karşısında maça kötü başladı. 3-6’lık ilk setten sonra ikinci sette de 3-5’le geriye düştü. İkinci seti 7-5 kazanan Lucie, final setine de kötü başladı ama 0-2’den dönmesi fazla uzun sürmedi.


_ Karolina Pliskova: Falconi’yle oynadığı maçta ilk seti Plis, ikinci seti Falconi 6-4’lük skorlarla kazandılar. Final setinde Karolina, rakibinin dört servis oyununda servis kırdı ve maçı 6-1’le bitirdi.


_ Sara Errani: Vatandaşı Schiavone karşısında ilk seti 6-2 kazandı, ikinci sette durum 5-3’ken arka arkaya oyunlar kaybetti ve maç uzadı, final setinde ise 6-1’le rahattı.     

_ Belinda Bencic: İki gün önce kariyerinin ilk kupasını kazanan Bencic, Pironkova karşısında ilk seti 3-6 ile kaybetti, 6-1 ve 6-3’le turladı.


_ Samantha Stosur: Genç Kovinic karşısında 6-4’lük iki setle kazandı.



_ Irina Camelia-Begu: Gavrilova’yla oynadığı maçta ilk sette 2-4’ten döndü ve tiebreak’te kazandı, ikinci sette 6-1’le kazandı.   





DİKKAT ÇEKENLER



_ Timea Babos: Tecrübeli Cetkovska karşısında ilk seti tiebreakle kazandı, ikinci set 6-3 bitti.


_ Kirsten Flipkens: Beck karşısında ilk sette oyun bile alamayan Belçikalı, 6-3 ve 6-4’le turladı.


_ Coco Vandeweghe: Özellikle sert zeminde iyi sonuçlar alabilen genç Schimedlova karşısında 6-4 ve 6-2’yle rahat sayılabilecek bir galibiyet aldı.


_ Aliaksandra Sasnovich: Elemelerden gelen 21 yaşındaki Belaruslu, Zhu karşısında ilk seti 4-6 kaybetti. İkinci sette 4-5’ten sonra 9 oyun kazanırken, sadece 1 tane oyun kaybetti ve ikinci tura yükseldi.


_ Anna-Lena Friedsam: Diatchenko karşısında ilk seti 3-6 kaybeden Alman, ikinci seti aynı skorla kazandı. Final setinde 1-4’le geriye düştükten sonra müthiş oynadı ve turladı.


_ Richel Hogenkamp: İlk 100’ün dışında yer alan iki oyuncunun mücadelesinde Wang’ı 6-4’lük iki setle geçti.


_ Daniela Hantuchova: Vatandaşı Cibulkova karşısında ilk sette 3-5’le geriye düştükten sonra arka arkaya 10 tane oyun kazandı ve ikinci tura yükseldi.


_ Yulia Putintseva: Erakovic’le oynadığı maçta, maç sonuna kadar servis kırılmadı. İlk seti tiebreakle kazanan Yulia, maç sonunda servis kırarak ikinci tura çıktı.


_ Lauren Davis: Dünya 75 ve 76 numaralarının maçında Hercog’u ilk sette 6-4’le geçti, tiebreakte 7-3’le turladı.





SÜRPRİZLER



_ Jelena Ostapenko: ‘97li Letonyalı, yılın en iyilerinden olan Carla Suarez Navarro karşısında müthiş bir galibiyete imza attı. İlk sette sadece 2 oyun kaybeden Jelena, ikinci sette oyun bile kaybetmedi.


_ Bethanie Mattek-Sands: Çiftlerin en iyilerinden biri olan Amerikalı teklerde 158 numarada. Elemelerden geldikten sonra, RG çeyrek finalisti Van Uytvanck karşısında 6-3 ve 6-2’yle ezici bir galibiyet elde etti.


_ Zarina Diyas: Flavia Pennetta şanssız bir kura çekti, seribaşı olmayan en yüksek sıralamadaki oyuncu Diyas ilk seti 6-3 kazandı. Pennetta 6-2’lik setle durumu dengeledi, Diyas final setini 6-4’le kazandı.


_ Sloane Stephens: Seribaşı isimlerden Strycova da Pennetta gibi kötü bir ilk tur kurası çekti, Stephens çok da zorlanmadan ikinci tura yükseldi.


_ Aleksandra Krunic: Genç tenisçi, tecrübeli Vinci karşısında 6-2 ve 6-4’le rahat kazandı.


_ Su-Wei Hsieh: Elemelerden geldikten sonra, Kanepi’yi 6-1 ve 6-4’le rahat geçti.




_ Fransız Caroline Garcia ile Britanya’nın 1 numarası Heather Watson arasındaki maçın ilk setini Garcia rahat kazandı, ikinci seti Heather kazandı; hava karardığı için final seti yarına kaldı…






sahinarif88@hotmail.com          


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder