25 Aralık 2015 Cuma

WTA Tenis – Yılın Ödülleri

WTA'de 2015 yılını 'yılın ödülleri'ni yazarak hatırlayalım... (ödüller gerçekte verilmemektedir, kişisel yorumlara dayanmaktadır)


YILIN OYUNCUSU: Tartışmasız olarak Serena Williams bu ödülü hak etti. Serena Williams
bu yıl sadece sekiz turnuvayı tamamladı, beşinde şampiyon olurken, üçünde yarı final aşamasında elendi. Yılın ilk üç Grand Slam'ini kazanırken, kazanmask için en favori olduğu turnuvada Amerika Açık'ta Vinci'ye yenildi. Rogers Cup yarı finalinde de Bencic karşısında şok yaşadı, Madrid'de Kvitova ile oynadığı yarı final maçında ise çok ağır bir yenilgiye uğradı. Serena hamile olması nedeniyle Yıl Sonu Finalleri'nden çekildi.


       Yılın YÜKSELEN YILDIZI (tecrübeliler) : Burada ödülü Flavia Pennetta'ya veriyorum. İtalyan tenisçi, profesyonel tenis kariyerinin son yılında kariyerinin en iyi yılını geçirdi. Roland Garros dördüncü turundan sonra Amerika Açık'ta Stosur-Kvitova-Halep-Vinci'yi yenerek kariyerinin tek Grand Slam şampiyonluğunu yaşadı. '82li tenisçi kariyerinin finalini Yıl Sonu Finalleri'nde yaptı... Bacsinszky ve Venus Williams yine yükselen tecrübeli isimler oldular.


          Yılın YÜKSELEN YILDIZI(gençler) : Burada iki büyük adayımız var. '93lü Garbine Muguruza ve '97li Belinda Bencic. Yıla 24 numarada başlayan Muguruza, Wimbledon'da final oynadı ve Pekin'de kariyerinin ilk büyük şampiyonluğunu elde etti... Belinda ise bu yıl katıldığı 24 tane turnuvanın sadece üçünde çeyrek finale çıkabildi ve bu turnuvalarda sonuna kadar gitti. Eastbourne'de kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı, Rogers Cup'ta kariyerinin ilk büyük turnuva şampiyonluğunu kazandı ve Toray Pan ve Hertogenbosch'da finalleri var.


         Yılın DÜŞENİ: Burada ödülü tabii ki Eugenie Bouchard'a veriyoruz. Bouchard'a 'yılın hikayesi' olarak değineceğimiz için burada Alize Cornet ve Caroline Wozniacki'ye değinelim. Uzun süredir Fransa'nın 1 numarası olan Alize, bu yıl -Roland Garros harici- katıldığı 18 büyük turnuvada ilk turlarda elendi, 18'den 43'e düştü... Wozniacki de Amerika Açık öncesi 4 numaradayken, yılı 17 numarada tamamladı.



             Yılın GENÇ YILDIZI: WTA bu ödülü '94lü Daria Gavrilova'ya verdi. Gavrilova, bu yıl iki ITF şampiyonluğu kazandı, Roma'da elemelerden gelip yarı finale kadar yükseldi... '97li Bencic ile beraber '94lüler Svitolina ve Schmiedlova burada ödülün diğer adayları olabilirler.









          Yılın AMERİKALIsı: Serena'dan sonra yılın en iyi Amerikalısı, ablası Venus Williams oldu. 35 yaşına gelen Venus, son yıllardaki en iyi sezonunu geçirdi diyebiliriz. Madison Keys ve Sloane Stephens ilk 30'daki diğer Amerikalılar.





           Yılın AFRİKALIsı: yok öyle biri!








          Yılın AVRUPALIsı: Simona Halep, Garbine Muguruza ve Agnieszka Radwanska yılın en iyi Avrupalı tenisçileri oldular. Yılın ikinci yarısında mükemmel bir performans ortaya koyan ve Yıl Sonu Finalleri'ni kazanan Aga Radwanska'yı bu ödüle layık görüyorum...










Yılın ASYALIsı: Kazak Zarina Diyas Asya'nın 1 numarası olsa da ben bu ödülü Misaki Doi'ye vereceğim. Japon tenisçi, yılın son küçük turnuvası olan Lüksemburg'da Petkovic-Jankovic-Barthel'i yenerek şampiyon oldu; Grand Slam'lerde RG'da Ivanovic'le, Amerika'da Bencic'le müthiş ikinci tur maçları oynadı, ikisini de kaybetti.









Yılın AVUSTRALYALIsı: Bu ödülü yine Samantha Stosur kazanıyor. Tecrübeli tenisçi, bu yıl büyük turnuvalarda başarılı olamasa da iki küçük turnuva kazandı ve Amerika Açık'taki dördüncü turuyla birlikte yılı ilk 30 içinde bitirdi... Gavrilova-Dellacqua da kıtanın diğer önemli isimleri oldular...








Yılın HİKAYEsi: Başarı hikayesi olarak Timea Bacsinszky, başarısızlık hikayesi olarak Eugenie Bouchard dikkat çeken isimler... 2014 Roland Garros öncesi tenise ara veren ve otel yönetimi eğitimi alan Timea Bacsinszky, Meksika'daki iki küçük turnuvayı kazandı; Wimbledon'da çeyrek final ve Roland Garros'ta yarı final oynadı, Pekin'de finalde kaybetti... Eugenie Bouchard ise Mart'ta Miami'de Tsurenko karşısında ilk seti kazandıktan sonra maçı kaybetti, FED Cup maçında Dulgheru'yla yaşadığı gerginlikten sonra sürekli kaybetti, Amerika Açık'ta dördüncü tura gelen Kanadalı, sakatlanarak çekilmek zorunda kaldı, sonuçta ilk 40'ın dışına çıkmış oldu...











sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder