14 Mart 2015 Cumartesi

Avrupa Kupaları'nda Geçen Hafta

Avrupa Kupaları'ndaki maçları Türk takımlarını merkeze alarak hatırlayalım...




EUROLEAGUE




E GRUBU




Galatasaray Liv Hospital: GS'da derbi galibiyetinin yorgunluğu Kızılyıldız maçında sahaya yansıdı diyebiliriz. Kızılyıldız ilk dakikadan itibaren maçı kontrolüne aldı ve Williams'ın sayı bulamadığı maçta altı oyuncusundan çift haneli skorlar bularak rahat bir galibiyet elde etti. Süre bulan 11 oyuncudan 9'unun asist yapması da ayrı bir not oldu. Galatasaray sahaya 10 oyuncuyla çıkabildi, sayı-ribaund-asist-şut yüzdesi olarak tüm önemli alanlarda Kızılyıldız'dan fark yedi, Nikolov-Ege-Göktürk'ün anlamlı süreler bulmaları ve pozitif bir oyun sergilemeleri GS açısından tek iyi sonuç oldu.


Diğer Maçlar: Real Madrid gruptan çıkmayı garantilerken, liderlik yolunda da çok avantajlı. Barcelona, Maccabi'yi yenerek ikincilik yarışında öne geçti. Zalgiris, Panathinaikos'u yenmeyi başardı. Dördüncülük yarışında Pana 5, Alba ve Zalgiris 4'er galibiyetteler. Pana' tura yakın görünüyor ama arkadaki takımların da bir şansı var.






F GRUBU




Fenerbahçe Ülker: Fenerbahçe Ülker zoru başardı ve Olympiakos'u deplasmanda devirerek grup liderliği yolunda önemli bir avantaj elde etti. Son yıllara bakıldığında, bu tip kritik maçları kazanma tecrübesi olan Olympiakos karşı maç boyu oyunu dengede tutan Fenerbahçe Ülker son bölümde farkı açıp kazanmayı başardı. Goudelock 6/7 üçlük isabetiyle 24 sayı üretirken, Bjelica da 16s- 9r ile oynadı. Böylece grubun zirvesindeki üç takım da 8 galibiyette eşitlendiler, Fenerbahçe Ülker ikili averajda iki takıma karşı da üstün...



Anadolu Efes: Anadolu Efes bir kez daha kaybetti ama bu kez düzgün oynayarak kaybetti. Moskova deplasmanında maça iyi başlayan Efes rakibine uzun süre direnmeyi başardı ama son bölümde skoru bir türlü dengeleyemedi. Efes'in arka arkaya 4 mağlubiyet alması onları sıkıntılı bir duruma soktu ama Efes hala 4.sırada yer alıyor, Laboral de aynı galibiyet sayısına sahip ama ikili averajda geride, Nizhny-Milan 3'er galibiyetteler ve iki takım da İstanbul'a gelecek.


Diğer Maçlar: Nizhny, Laboral'i geriden gelerek yendi ve dördüncülük yarışına tutundu... Haftanın diğer zorlu maçında da EA7 Milan, 'Mike d'Antoni Günü'nde Unicaja'yı geçmeyi başardı.








EUROCUP



Banvit: Temsilcimiz, Roma deplasmanında bir ara 14 sayı farkla geriye düşüp turu tehlikeye atsa da Mejia'nın etkileyici performansıyla farkı 10 sayıya indirdi ve çeyrek finalist olmayı başardı. Banvit'in şimdiki rakibi Paris-Levallois.




Pınar Karşıyaka: Temsilcimiz, Rytas'ı maç başından sonuna kadar ezdi, Diebler 26s- 4r- 1a- 1tç'lik performansıyla toplamda 31 index puanına ulaştı ve haftanın MVP'si oldu, şimdiki rakip Gran Canaria.




Diğer Maçlar: Valencia, Bayern Münih'i deplasmanda da ezdi ve çeyrek finalist oldu. Rakipleri geçen yılın ikinci tur eşleşmesinin rövanşını oynayacakları Khimki... Diğer tarafta da iki Rus, Unics Kazan ve Lokomotiv Kuban eşleştiler.





EUROCHALLENGE




Trabzonspor Medical Park: Avrupa'nın üçüncü kupasında üstüste dördüncü yılda da farklı bir Türk takımı final-four'a kalmış oldu. Trabzonspor, turnuvanın en iyi takımlarından biri olan Avtodor'u iki maçta da neredeyse mükemmel oynayarak eledi.




Diğer Maçlar: Nanterre, Enei'yi yenerek final-four'a kaldı ve Eurochallenge f4'a evsahipliği yapacağı açıklandı. Yarı finalde Trabzonspor'un rakibi haftaya belli olacak; Energia-Le Mans serisinde iki maçı da evsahibi takımlar kazandılar. Diğer taraftaki, Fraport Skyliners-Enisey eşleşmesi de aynı şekilde haftaya kaldı...






sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder