28 Mart 2015 Cumartesi

Euroleague 12.hafta değerlendirmesi

        Turkish Airlines Euroleague’de sondan üçüncü hafta da geride kaldı, Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Ülker galibiyet serisini sürdürürken, Galatasaray Liv Hospital da mağlubiyet serisini sürdürdü. Efes de yine kaybetmesine rağmen dördüncülüğü sürdürdü…








E GRUBU




 Galatasaray Liv Hospital: Galatasaray LH, Panathinaikos karşısında dramatik bir yenilgi aldı diyebiliriz, gruba zaten havlu atmış olan GS maça Sinan Güler olmadan çıktı ve iddiasızlığın verdiği rahatlıkla Ergin Ataman da kenarda oturdu ve görevi yardımcısı Yağızer Uluğ’a bıraktı. Pana’ ilk yarıda farkı açtı ama GS geri döndü. Son çeyrek başıyla itibaren farkı açan Pana’ son üç dakikaya 81-70 ile önde girdi ama GS maça geri dönmeyi başardı. Maç boyunca iyi serbest atış atan GS son saniyelerdeki kritik serbest atışları sayıya çeviremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Patric Young 24s- 9r ile oynadı ve bir de ‘Tim Duncan asisti’ yaptı, Euroleague kariyerinin en iyi performansını sergiledi. Erceg 19s- 6r ile oynadı. Üçüncü sıraya yükselen Pana’da Giankovits 13s- 6r- 4a, Diamantidis de 11s- 9a ile oynadılar.




 Diğer Maçlar: 



         _ Real Madrid, Maccabi’yi maç boyu üstün götürdüğü maç sonunda 86-75’le geçti. Reyes 16s- 9r, Llull 11s- 9a ile oynadılar. 4/21 üçlük atan Maccabi’de Randle 17s- 7r ile oynadı.



         _ Barcelona, Kaunas deplasmanında çok da zorlanmadı. Maç boyunca bir-iki adım önde giden Barca maçı 83-72 ile kazanarak ikincilikteki yerini sağlamlaştırdı. Abrines 16 sayı üretirken Pleiss da 14s- 7r ile oynadı.




         _ Alba Berlin, Kızılyıldız’a karşı ilk bölümde çok etkiliydi. Fark yavaş yavaş kapandı ve Kızıl’lar 61’de yakaladı ama son bölümde daha ciddi oynayan Alba maçı kazanmayı başardı. Alba’da Banic 18 sayı üretirken Redding 8s- 7r- 11a ile oynadı. Boban Marjanovic 27s- 10 ile oynayarak bu sezon toplamda 14.kez double-double yaptı.








F GRUBU




 Fenerbahçe Ülker: Fenerbahçe Ülker adına geçen haftanın bir benzerini izledik diyebiliriz. İlk çeyrekte Unicaja Malaga öndeydi ama ikinci ve üçüncü çeyreklerde rakibine fark atan Fenerbahçe Ülker rahat bir galibiyete gitti. Üstüste dokuzuncu galibiyetini alan Fenerbahçe Ülker adım adım grup liderliği gidiyor. Bu maçta Fenerbahçe Ülker Ricky Hickman’ı kaybetti, aşil tendonu kopan Hickman sezonu kapattı, Fenerbahçe Ülker çeyrek final için transfer yapamıyor, kadroda yabancı kontenjanı doluyken lig için transfer yapmak da akıl karı değil. Fenerbahçe Ülker’de bu maçta Bjelica 15s- 11r, Goudelock 22s- 5r ile oynadılar…

                                                         
                                             

 Anadolu Efes: Efes,  bu sezon birçok kez gördüğümüz gibi yine son dakikalarda dağılarak kaybetti. Olympiakos sahaya Spanoulis-Sloukas-Petway’den yoksun çıktı, ilk 35 dakika boyunca fark 6 sayının üstüne çıkmazken, son bölümde Olympiakos dış şutlarla tempo yakaladı, Efes cevap veremedi ve evsahibinin farkı açması kaçınılmaz oldu. Lafayette 17 sayı üretirken, Printezis 15s- 12r, Mantzaris 10s- 5r- 7a ile oynadılar; Efes’te ise Perperoglou 23s üretti, Saric 10s- 10r ile oynadı…





 Diğer Maçlar: 




         _ EA7 Milan, Laboral karşısında 26-41’le geriye düştükten sonra 48-14’lük dev bir seri yakaladı ve maçı kopardı, böylece Efes de dördüncülükte kaldı. Milan’da Gentile 29s- 7r- 4a ile oynarken Samuels da 17s- 7r ile katkı verdi. Laboral’de Adams 18 sayı üretti.



         _ CSKA Moskova, Nizhny deplasmanında ilk yarıyı 42-55 geride kapattıktan sonra geri döndü ve maçı kazanarak ikinci sıradaki yerini korudu. Weems 21s- 5r ile oynarken, Vorontsevich 7s- 11r ile oynadı. Nizhny’de Rochestie 21s- 6a ile oynadı.











sahinarif88@hotmail.com          






Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder