9 Mart 2015 Pazartesi

Davis Cup - World Group

Davis Cup'ta ilk tur maçları bu haftasonu tamamlandı...


_ En rahat Sırbistan: İlk turu en rahat geçen takım Sırbistan oldu. Dünya 1 numarası Novak Djokovic'in de katıldığı maçlarda Sırbistan, Hırvatistan'a karşı çok rahattı. Tek zorlu maç Troicki ile Coric arasında oynandı. Coric setlerde 2-0 öne geçmesine rağmen Troicki maçı kazanmayı başardı.


_ Fransa iki günde bitirdi: 1 nolu seribaşı ülke olan Fransa Cuma günü Simon-Monfils'in tekler galibiyetleri ve Cumartesi de Benneteau-Mahut'nun çiftler galibiyetiyle Almanya deplasmanında kazandı. Pazar günü iki formalite maçını da Almanya kazandı.


_ Son şampiyon elendi: Son şampiyon İsviçre, Belçika deplasmanına yıldızları olmadan gitti. İsviçre'de Laaksonen iki galibiyet aldı ama Goffin final maçında Bossel'i yenince Belçika turladı.


_ Kazakistan'dan sürpriz: Kazakistan konuk ettiği İtalya'yı Kukushkin-Nedovyesov'un galibiyetleriyle eledi. İtalya yıldızlarıyla Kazakistan'a gitti ama sonucu alamadı.


_ Büyük Britanya Murray farkıyla: Glasgow'daki Britanya-ABD eşleşmesinde Britanya Andy Murray'le üstün geldi. Tekler maçlarında hem Young'ı, hem de Isner'i yenen Murray'e eşlik eden isim de Isner'i iki set geriden gelerek yenen James Ward oldu.



_ Avustralya Tomic'le: Avustralya, Çek Cumhuriyeti deplasmanında Bernard Tomic'le galip geldi. Tomic iki tekler maçında Vesely ve Rosol'u hiç set vermeden yendi. Kokkinakis de Rosol'u yenince tur geldi.


_ Latin Amerika derbisi Arjantin'in: Latin Amerikalılar'ın eşleşmesi çok çekişmeli geçti. Souza, Berlocq'u geriden gelip yendikten sonra Mayer durumu dengeledi. Çiftler maçı Brezilya'nın oldu, sonrasında Leo Mayer ile Joao Souza arasında inanılmaz bir maç oynandı. İlk iki seti kazanan Mayer sonraki iki seti kaybetti. Toplamda 6.42 saat sürerek tüm zamanların en uzun ikinci maçı olan maçı Mayer 15-13'lük final setiyle kazandı. Önceki maç çok uzayınca, final maçı da Pazartesi'ne kaldı. Delbonis, Bellucci'yi yenerek ülkesini ikinci tura taşıdı.


_ Kanada 3-2 Nishikori: Japonya Cuma ve Pazar günleri Kei Nishikori ile hem Pospisil'i, hem de Raonic'i yendi ama kalan üç maçı da Kanada kazanınca Japonya elendi.  




Çeyrek finaller: Çeyrekler 17-19 Temmuz tarihlerinde oynanacak.


Fransa - Büyük Britanya
Avustralya - Kazakistan


Arjantin - Sırbistan
Kanada - Belçika






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder