22 Mart 2015 Pazar

Indian Wells Masters – Erkekler Genel Değerlendirme

                Sert zeminde oynanan sezonun ilk Masters turnuvası geride kaldı. Turnuvayı genel olarak hatırlayalım...



                Turnuvanın Sürprizleri: Bu tip turnuvalarda görmeye alışık olduğumuz üzere, çok az sayıda sürprizin yaşandığı bir turnuva geride kaldı… Seribaşı olmayan isimlerden sadece Kokkinakis, Mannarino ve Jack Sock dördüncü tura kadar çıkmayı başardılar. Üçüncü turda Ferrer’i ve sonrasında da Kokkinakis’i yenen 32 nolu seribaşı Bernard Tomic çeyrek finale çıkarak sürpriz sayılabilecek bir sonuca imza attı.




                Turnuvanın Hayal Kırıklıkları: Şubat ayını mükemmel geçiren ve iki şampiyonluk elde eden David Ferrer turnuvaya ikinci maçında veda etti. Gulbis sonunda bir maç kazanabildi ama ikinci maçı geçemedi. Seribaşlarından Stan Wawrinka-Julien Benneteau-Ivo Karlovic-Richard Gasquet-Fabio Fognini turnuvaya ilk maçtan veda ettiler ama en büyük hayal kırıklığı Wawrinka’nın ilk maçında Haase’ye kaybetmesi oldu.



                Finalist Roger Federer: Turnuvaya 3 nolu seribaşı olarak katılan Federer, turnuvadaki ilk maçında Schwartzman’ı geçtikten sonra Seppi’den Avustralya’nın rövanşını aldı. Dördüncü turda çiftler şampiyonu Sock’u geçen Federer çeyrek finalde Berdych karşısında mükemmel bir maç oynadı ve maçı 6-0’lık ikinci setle bitirdi. Yarı finalde de Nadal’ı eleyen Raonic’i yendi ve finale yükseldi. Final maçında ilk sette Djokovic’in mükemmel servis performansına çözüm bulamayan Federer bir kez servisini kırdırdı. İkinci sette, oyunlarda 2-4 geriden geldi ve seti tie-break’e taşıdı. Tie-break’te de 3-5 geriye düşmesine rağmen rakibinin hatalarıyla beraber seti kazandı. Final setinde de servis kırdırdıktan sonra servis kıran Federer, son bölümde basit hatalar yaparak maçı kaybetti.




                Şampiyon Novak Djokovic: Baghdatis-Ramos galibiyetleri sonrası Isner karşısında finale kadarki en zor maçını oynayan Novak, çeyrek finalde Tomic’in sahadan çekilmesiyle yarı finalist oldu. Yarı finalde Andy Murray karşısında mükemmel bir maç çıkardı. Final maçında Dubai’de kaybettiği Federer’le karşılaşan Nole ilk sette mükemmel bir servis performansı sergiledi. İkinci sette servis kırmasına rağmen avantajını koruyamadı. Tie-break’te ise maç puanına gidebilecekken iki kez arka arkaya çift hata yaptı ve maç uzadı. Final setinde maçı arka arkaya dört oyun kazanarak bitiren Djokovic Indian Wells’te son beş yıldaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.





sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder