22 Mart 2015 Pazar

Indian Wells – Kadınlar ( Genel Değerlendirme )

                Sert zeminde oynanan ve bu yılki dört katılımı zorunlu WTA Premier turnuvalarının ilk Indian Wells’te oynandı. Turnuvayı genel olarak hatırlayalım… 



                Turnuvanın Sürprizleri:



                4 – Flavia Pennetta: Geçen yılın şampiyonunun pek bir sürpriz yaptığını söyleyemeyiz ama çeyrek finalde Maria Sharapova’yı geçerek beklenmeyen bir galibiyete imza attı.


                3- Sloane Stephens: ’93lü Stephens geçen yıl beklentilerin altında kaldı, bu turnuvada ise önemli bir çıkış sağladı. İkinci turda Kerber’i yenen Sloane, üçüncü turda da bir başka seribaşı isim Kuznetsova’yı geçti. Dördüncü turda Serena karşısında da ilk seti tie-break’te kazanan Sloane sonraki iki sette rakibine direnemedi.


                2- Heather Watson: 22 yaşındaki Britanyalı ilk turda seribaşı olmayan tecrübeli isimlerden Görges’i geçti. İkinci turda Giorgi’yi 7-5’lik setlerle geçtikten sonra, asıl sürprizi üçüncü turda yaptı ve Radwanska’yı 6-4’lük iki setle yendi. Navarro’ya karşı da bir set kazanan Watson final setinde sadece bir oyun alarak turnuvaya veda etti.


                1- Lesia Tsurenko: ’89lu Ukraynalı, elemelerde Peer karşısında ilk seti kaybettikten sonra maçı kazanmayı başardı. İlk turda Beck’i yenen Lesia, sonrasında üç seribaşı isimle karşılaştı. Petkovic ve Cornet’i final setlerinde yenen Tsurenko, turnuvaya müthiş bir giriş yapan Bouchard’a karşı ilk seti tie-break’te kaybetti, sonraki iki seti kazanmayı başardı. Çeyrek finalde ise Jankovic karşısında yorgunluğun da etkisiyle tutunamadı, ilk seti 1-6 kaybettikten sonra ikinci sette durum 1-4 iken maçtan çekildi.




                Turnuvanın Hayal Kırıklıkları: 32 seribaşı ismin 31’i en azından bir maç kazanmayı başardılar. Ivanovic, Wozniacki, Radwanska, Makarova ve Doha’da şampiyon olan Safarova turnuvaya üçüncü turda veda ettiler. Turnuvanın en büyük hayal kırıklığı ise Angelique Kerber oldu. 13 numaralı seribaşı son haftalardaki formsuzluğunu sürdürdü ve turnuvaya daha ilk maçta Stephens karşısında veda etti.
               
               



                Finalist Jelena Jankovic: 2015’in ilk iki ayında oynadığı altı maçta sadece iki galibiyet alabilen tecrübeli Sırp, Indian Wells’te beklenmedik galibiyetlere imza attı. İlk iki turda Amerikalılar Davis ve Keys’i geriden gelenen yenen Jankovic, dördüncü turda Bencic’e karşı bir set kaybetti ama final setinde maçı bitirdi. Çeyrek finalde Tsurenko’nun sakatlığıyla maçı bitiremeden yarı finalist oldu, yarı finalde de Lisicki karşısında ilk seti kaybedip, ikinci sette de geriye düştükten sonra müthiş bir galibiyet elde etti. Final maçının ilk setinde Halep’in hatalarını iyi değerlendiren ve servis oyunlarına tutunan Jelena ilk seti 6-2 kazandı. İkinci sette maç için servis atarken servisini kırdırdı, final setinde ise servis kırarak öne geçtikten sonra servisini kırdırdı ve maçı kaybetti. Kaybetmesine rağmen, maç boyunca müthiş dirençli oynadığını, birçok sayıda müthiş savunma yaptığını not edelim… Jankovic bu turnuvada oynadığı altı maçın üçünü geriden gelip kazanırken, final maçında öne geçip kaybetti…



                Şampiyon Simona Halep: Son iki yıldır müthiş bir çıkışta olan Halep ilk maçında elemelerden Gavrilova karşısında ilk seti kaybetti ama maçı çevirmeyi başardı. Sonrasında Lepchenko karşısında da üç sette kazandı, Pliskova’yı iki sette geçtikten sonra, Navarro karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen maçı çok kolay çevirmeyi başardı. Yarı finalde Serena Williams’ın turnuvadan çekilmesiyle beraber kariyerinde ilk kez ‘katılması zorunlu WTA turnuvası’nda final oynamaya hak kazandı. Finale servis kırdırarak başlayan Halep ikinci sette de servislerine tutunamadı, Jankovic maç için servis atarken servis kırmayı başardı, sonraki iki oyunu da kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setinin başında da servislerine tutunamayan Halep, 2-3’ten sonra iki kez servis kırdı ve bir servis oyunu kazanarak galibiyete çok yaklaştı. Maç için servis atarken servisini kırdıran Halep, sonraki oyunda 0’a karşı servis kırdı ve kupayı kazandı… Turnuva başlamadan önce kuzeninin ölümüyle sarsılan Halep, bu yıl oynadığı dördüncü turnuvada üçüncü kez şampiyon olurken, kariyerinin en önemli kupasını kazanmış oldu. Final setinde zaman zaman sakatlığı nedeniyle mücadele edemedi, Jankovic’in de kendisini çok yorduğunu ekleyelim, buna rağmen ayakta kalan ve maçı kazanmayı başaran Halep müthiş bir galibiyete imza attı…








sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder