21 Mart 2015 Cumartesi

Euroleague 11.hafta değerlendirmesi

         Turkish Airlines Euroleague’de sondan dördüncü hafta da geride kaldı, Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Ülker play-off’u garantilerken, Galatasaray Liv Hospital dipte kaldı, Anadolu Efes’in dördüncülük mücadelesi devam ediyor…
 







E GRUBU




 Galatasaray Liv Hospital: Galatasaray LH, Berlin deplasmanında geçirdi haftayı… Maç tribün olayları nedeniyle bir saatlik gecikmeyle başladı. İlk çeyreğin sonundan ikinci çeyreğin ortalarına kadar 21-2’lik bir seri yakalayan Alba Berlin maçı o noktada kopardı diyebiliriz. Maçın sonunda GS farkı kapattı ama Alba Berlin kendileri için kritik olan galibiyeti elde etti. Panathinaikos’un Real’i yenmesiyle Alba’nın dördüncülük şansı çok zora girdi ama hala Pana’ya en yakın takım durumundalar… Bu maçta Redding 10s- 5r- 10a ile oynadı. GS’da Ender-Erceg 16’şar sayı ürettiler.




 Diğer Maçlar: 



                         _ Gruptan çıkmayı garantilemiş olan Real Madrid, Atina’da ağır bir mağlubiyet aldı. Panathinaikos süre alan 11 oyuncusundan Fotsis dışında herkesten skor katkısı buldu, Giankovits-Pappas-Nelson gibi önceki maçlarda öne çıkmayan oyuncuların öne çıkmaları play-off öncesi ekstra bir sevindirici gelişme oldu Yeşil Yoncalar adına.



         _ Barcelona berbat dış şut kullandığı maçta Kızılyıldız’ı deplasmanda yenmeyi başardı ve ikinciliği sürdürdü. Marjanovic mükemmel bir maç oynadı ama takımını galibiyete taşıyamadı, Satoransky Euroleague’de bugüne kadarki kariyerinin en iyi maçını çıkardı.



         _ Maccabi kendi sahasında Zalgiris’i geçti, Jeremy Pargo kariyerinin en yüksek sayısı olan 26 sayıya ulaştu.



 
F GRUBU




 Fenerbahçe Ülker: Fenerbahçe Ülker, Milan karşısında maça müthiş başladı, sonra Milan’ı maça ortak etti ama ikinci yarıda mükemmel bir oyun ortaya koyarak, farklı bir galibiyet elde etti. Fenerbahçe’de Bogdanovic 25s- 4a, Bjelica 13s- 9r- 6a ile yıldızlaştılar. Fenerbahçe Ülker %68 ikilikle oynayarak bu sezon Türk takımları arasında bir maçta en iyi saha içi yüzdesi yakalayan takım oldu.

                                                                                                      

 Anadolu Efes: Efes,  Kinsey ve Thompkins olmadan sahaya çıkan Nizhny karşısında üçüncü çeyrekte farkı açtı ama son bölümde maçın ortaya gelmesine engel olamadı. Efes sonunda kazanırken Lasme 13s- 4r, Heurtel 8s- 7r- 9a ile oynadılar.  




 Diğer Maçlar: 




         _ İki temsilcimizi de yakından ilgilendiren maçta Laboral, Spanoulis’siz Olympiakos’u son pozisyonda yenmeyi başardı. Kenardan gelen Mike James 17s- 6r- 2a- 5tç ile etkili oldu. Laboral, Efes’le beraber 5’er galibiyette, ikili averajda Efes önde.



         _ CSKA Moskova, Unicaja Malaga karşısında bu sezonki dördüncü galibiyetini elde etti. Teodosic doğum gününde 25s- 8a ile oynadı.








sahinarif88@hotmail.com          





Twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder