7 Mart 2015 Cumartesi

Türk takımlarının bu haftaki karnesi

Bu hafta Euroleague'de Top16 mücadelesi devam ederken, Eurocup'ta da eleme turu mücadelerinin ilk maçları oynandı...



                                              EUROLEAGUE





Fenerbahçe Ülker: Geçen hafta CSKA'yı deplasmanda yenerek zirve mücadelesine ortak olan Fenerbahçe Ülker, bu hafta Nizhny Novgorod'u ağırladı. Nizhny Kinsey-Parakhouski'siz geldi, Fenerbahçe Ülker'in önceki İstanbul maçlarını hatırlarsak bu maçın önemi daha da arttı. Fenerbahçe Ülker ikinci çeyrekte farkı açtı ve maçın kalanında rotasyonun tamamını kullanma şansını elde etti. Üçüncü çeyrekte fark beş sayıya kadar inmiş olsa da, Fenerbahçe Ülker yıldız oyuncularıyla maçı koparmayı başardı. Nemanja Bjelica 16s- 7r- 3a ile en etkili oyuncu oldu, çok dar bir rotasyonla oynamak zorunda kalan Nizhny'de ise Trey Thompkins 22s- 11r ile yıldızlaştı. Üstüste altıncı galibiyetini alan Fenerbahçe Ülker Olympiakos deplasmanı öncesinde kazaya uğramadı.




Anadolu Efes: Efes için yine içerdeki Malaga maçına benzer bir maç oldu diye yazabilirdik ama Ryan Toolson planları bozdu. İlk yarıda etkileyici dış şut performasıyla farkı çift hanelere kadar çıkaran Malaga'ya karşı Efes ikinci yarıda Heurtel'in önderliğinde toparlandı ve son pozisyona gelirken skoru dengeledi ama Toolson'ın üçlüğü maçı bitirdi. Toolson 25 sayıyla kariyer rekorunu kırarken Kuzminskas-Gabriel de oldukça iyiydiler. Heurtel 23s- 5r- 5a ile oynadı. Efes için sevindirici olan, en azından rakiplerinin kazanamaması oldu, bu sayede Efes dördüncü sırayı korudu ama bir an önce kazanmaya başlamazlarsa uzun sürmeyecek gibi...




Galatasaray Liv Hospital: Zor günler yaşayan Galatasaray LH, Real Madrid karşısında tutunamadı ve son çeyrekte yediği farkla maç 36 sayı farkla bitmiş oldu. Maç için söyleyecek birşey yok, Real Madrid maç boyunca çok rahattı ve toplamda yedi oyuncu çift haneli skorlara ulaştı. Son iki sezonda iki takım arasında oynanan tüm maçları Real Madrid kazanırken, ilk kez bu kadar farklı kazandılar.




                                                           EUROCUP



Banvit: Selçuk Ernak yönetiminde ilk Eurocup maçına çıkan Banvit'e karşı Roma skorer gardları Triche-Gibson'dan yoksun olarak sahaya çıktı. Maçın büyük bölümü Banvit'in 5-10 sayılık üstünlüğüyle geçildi, son çeyreğe girerken fark bir sayıya kadar indi ama Roma son bölümde sadece 4 sayı atınca Banvit maçı rahat kazandı. Banvit'te Sammy Mejia 18s- 9r- 5a- 2tç ile oynadı ve Eurocup'ta haftanın MVP'si oldu. 16 sayılık fark turu garantilemez ama Banvit'in çeyrek finale çok yakın olduğunu söyleyelim; çeyrek finaldeki rakibi zorlu Paris-Turow eşleşmesinin galibi olacak. İlk maçı Paris'te evsahibi takım 74-71 kazandı.


Pınar Karşıyaka: Karşıyaka, ikinci turun en zorlu eşleşmelerinden birini oynadı ve ilk maçta Lietuvos Rytas'la deplasmanda karşılaştı. Rytas maça daha önceki Eurocup maçlarında olduğu gibi hızlı girdi, ilk çeyrekte 30 sayı üretti ve farkı çift hanelere çıkardı ama Pınar Karşıyaka ilk yarıda 49 sayı atan rakibini ikinci yarıda 32 sayıda tutarak ve 'malum isimler' Dixon-Diebler'ın önderliğinde skor bularak beraberliğe zorladı. Juan Palacios da eski takımına karşı etkili olsaydı Karşıyaka bu maçı kazanabilirdi diyebiliriz. Karşıyaka 81-81'in rövanşında İzmir'de kazanırsa çeyrek finalde muhtemelen Gran Canaria ile eşleşecek. Canaria ilk maçta deplasmanda Cedevita'yı 84-76 ile yenmeyi başardı.







sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder