9 Mart 2015 Pazartesi

WTA Monterrey - Genel Değerlendirme

Sert zeminde oynanan ve WTA Turu'nun bir parçası olan Monterrey turnuvası Timea Baczinsky'nin şampiyonluğuyla tamamlandı. Turnuvayı genel olarak hatırlayalım...


Turnuvanın Sürprizi: Turnuvada çok büyük bir sürpriz çıkmadı, Dünya 141 numarası Urszula Radwanska elemelere de seribaşı olmadan katıldı, üç eleme turunu geçtikten sonra ilk turda Torro-Flor'u iki tie-break'le geçti. İkinci turda 7 nolu seribaşı olan Daniela Hantuchova'yı rahat geçen Urszula çeyrek finalde Timea'ya takıldı.



Turnuvanın Hayal Kırıklığı: Turnuvada ilk dört seribaşı da yarı final yaptılar, hayal kırıklığı yaratan bir isim olmadı. Ana Ivanovic'in yarı finalde Garcia'ya takılması küçük bir hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.


Finalist Caroline Garcia: Genç Fransız 3 nolu seribaşı olarak başladığı turnuvada ilk iki turda İtalyanlar Knapp ve Schiavone'yi yendi. Knapp maçı zorlu geçti, Schiavone maçında da ilk set tie-break'e gitti, ikinci sette oyun vermedi. Çeyrek finalde ilk seti aldıktan sonra Rybarikova maçtan çekildi. Yarı finalde ise 1 nolu seribaşı olan ve geçen yılın şampiyonu olan Ana Ivanovic karşısında rahat bir galibiyet elde etti. İlk seti 22 dakikada bitirdikten sonra ikinci seti 6-4'le bitirdi ve finale yükseldi. Final maçında ilk seti de kazanan Garcia sonraki iki sette de iyi servis atmasına rağmen rakibi geçemedi ve üstüste ikinci hafta finalde Baczinsky'e kaybetti.


Şampiyon Timea Baczinsky: Geçen hafta Acapulco'da şampiyon olan Timea 4 nolu seribaşı olarak girdiği turnuvada ilk iki turu zor geçti. Wickmayer'i üç sette geçtikten sonra Tsurenko'yu ilk seti kaybettikten sonra 6-4'lük iki setle yendi. Çeyrek finalde Radwanska'yı rahat yendikten sonra yarı finalde de Sara Errani'yle zorlu bir maç yaptı, ilk seti oyun vermeden kazandıktan sonra, ikinci seti kaybetti ve final setini tie-break'le kazandı. Finalde ilk seti 4-6 kaybeden Timea çabuk toparlandı ve ikinci sette mükemmel servislerle rahat bir şekilde durumu dengeledi. Final setinde altı servis kırma puanını çeviren ve bir kez servis kıran Timea Acapulco'dan sonra Monterrey'de de finalde Caroline'i yenerek kupayı aldı ve 2015'teki yüksek formunu sürdürdü...








sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder