2 Eylül 2014 Salı

US Open Erkekler 4. Tur

Bayanlar ana tabloda tüm çeyrek final eşleşmeleri oluşurken, erkeklerde tablonun üst kısmındaki 4. tur maçları yapıldı.

Erkekler:

- Louis Armstrong'un ilk maçında Dünya 1 numarası Novak Djokovic şu ana kadarki en büyük sınavını verdi.Philipp Kohlschreiber karşısında ilk sette break'i erken bulduktan sonra rahat bir şekilde seti kazanan Djokovic 2. sette -US Open'da bu sezon- ilk kez bir sette 4'ten fazla oyun kaybetti.2. setin ilk oyununda Kohlschreiber Djokovic'in servis kırmasına izin vermedi.Djokovic'in sette kalmak için servis attığı oyuna kadar 2 oyuncu da kolay servis oyunları çıkardı.5-4 iken set puanı bulan Kohlschreiber bunu değerlendiremedi ve sonraki oyunda servisini kırdırdı.Seti de Djokovic 7-5 kazandı.Nola 3. sette yine break'i erken buldu.Kohlschreiber'in oyununun da ilk sete yakın bir hal almasıyla -Djokovic zaman zaman sıcaktan sorun yaşamasına rağmen- Nola kendi oyunlarında hata yapmayarak, Grand Slam'lerde üst üste 22. çeyrek finaline çıktı. (En son 2009 Roland Garros'da 4. turda Philipp Kohlschreiber'e elenmişti.)

- Erkekler ana tablodaki en iyi eşleşme olarak görülen maçta Andy Murray 2 saat 35 dakika süren maçta Jo Wilfried Tsonga'yı 7-5, 7-5 ve 6-4'lük setlerle yendi.Maça iyi başlayan Murray'di.Tsonga'nın ilk 2 servis oyununda baskıyı kurdu ama servis kıramadı.Set boyunca müthiş bir servis yüzdesiyle oynayan Murray, Tsonga'nın sette kalmak için servis attığı oyunda servis kırarak seti kazandı.2. sete Tsonga daha iyi başladı.Setin başlarında break'i buldu, daha da önemlisi Murray'in servislerindeki baskısını kırdı.İlerleyen oyunlarda yeterince kararlı kalamayan Tsonga önce servisini kırdırdı.Ardından 1. sete benzer bir şekilde set sonunu oynayarak yine seti kaybetti.İlk 2 setin hakkı aslında 1-1'e daha yakındı ancak çok ufak nüanslar setlerin 2'sininde Murray'e gitmesini sağladı.3. sete Tsonga yine iyi başladı.İlk oyunda servis kırdı.3. oyunda servis kırma puanlarını değerlendiremedi.Bu an maçın kırıldığı an oldu.Hemen sonraki oyun servis kıran Murray sette durumu 3-2'ye getirdi.Maçta klasikleşmiş bir şekilde setin sonunda bir kez daha servisini kırdıran Tsonga maçı 3 sette kaybetti.

2013 Wimbledon'undan beri ilk kez bir ilk 10 oyuncusunu yenen Andy Murray çeyrek finalde Novak Djokovic ile eşleşti.

- Günün diğer bir güzel maçı Stan Wawrinka ve Tommy Robredo arasında geçti.Wawrinka'nın maça iyi hazırlandığı maçın başından beri oldukça belirgindi.File önüne normalden daha fazla geldi, servislerinde çok etkilkiydi.İlk sette biraz fazla basit hata yapmasına rağmen seti 7-5 kazandı.2. sette bu sefer servisleriyle daha etkili olan Robredo'ydu.Tek servis kırmayla seti 6-4 kazandı.3. setteki tie-break kırılma anı oldu.Bu sette 27 winner üreten Wawrinka seti sonunda iyi durumda kaldı ve seti kazandı.4. sette daha rahat ve etkili bir oyun ortaya koyan Wawrinka, 2 servis kırma ile seti 6-2 kazandı ve çeyrek finale çıktı.

- 5 setlik maç Kei Nishikori-Milos Raonic maçından çıktı.Milos Raonic 86 winner ve 72 basit hata ile oynadığı maçı, Nishikori 4-6, 7-6, 6-7, 7-5 ve 6-4'lük setlerle kazandı.1. ve 2. set birbirinin tersi gibi gelişti.Daha iyi servis atıp rakininin servisinde daha etkin olan oyuncular setleri kazandı.3. set maçın en yakın seti oldu.Yine bir tie-break sonucunda Milos Raonic seti kazandı.4. setten itibren rakibinin servislerini daha iyi okumaya başlayan Kei Nishikori -biraz da Raonic'in basit hatalarıyla- bulduğu breakler ile setleri kazandı ve Amerika Açık'taki ilk çeyrek finaline çıktı.

Çeyrek finalin bir diğer eşleşmesi Stan Wawrinka ve Kei Nishikori arasında oldu.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder