15 Mayıs 2015 Cuma

ATP Roma Masters - Yarı Final Zamanı

                Toprak zeminde oynanan Masters turnuvasında yarı final günü…




Novak Djokovic v David Ferrer



                Turnuvanın 1 nolu seribaşı ismi olan Novak Djokovic sırasıyla Almagro-Bellucci ve Nishikori’yi üçer sette geçti ve üstüste altıncı Masters turnuvasında yarı finale kalmış oldu. Nole Roma’da daha önce beş kez yarı finale kalmıştı ve bu yarı final maçlarının tamamını kazanmıştı.



                David Ferrer 7 nolu seribaşı olarak katıldığı turnuvada ilk turda Gasquet’i, ikinci turda ise GGL’yi rahat geçti. Çeyrek finalde Goffin’le karşılaşan Ferrer maçı final setinde kazanabildi. Ferrer bu maçı kazanması halinde Nadal’ı geçerek yedinci sıraya yükselecek.



                İki tenisçi arasında toprak zeminde oynanan maçlarda Djokovic’in 14-5’lik üstünlüğü var. Geçen yıl Roma’da çeyrek final maçını Djokovic kazanmıştı.



                Yarı final maçı saat 15:00’de…





Roger Federer v Stan Wawrinka



2 nolu seribaşı isim olan Roger Federer turnuvadaki ilk maçında Cuevas karşısında iki zorlu sette galip gelmişti. Turnuva ilerledikçe açılan Federer Anderson ve Berdych’i geçerek yarı finalist oldu.



8 nolu seribaşı isim olan Stan Wawrinka ilk turda Monaco karşısında geriden gelerek kazandı, sonrasında Thiem’i geçti. Rafa Nadal karşısında ilk setin tiebreak’inde 2-6 geriye düşen Stan tiebreak’i çevirmeyi başardı, ikinci seti rahat kazandı ve son üç aydaki düşüşünü durdurmuş oldu.



İki İsviçreli’nin arasındaki maçlarda Federer 15-2 önde ama Stan’in iki galibiyetinin de toprakta geldiğini not edelim…



Maç 21:00’de…

 




Çiftler: Çiftlerde sürpriz bir yarı final tablosu oluştu. Seribaşı olan takımlardan sadece 5 nolu seribaşı Granollers/Lopez yarı finale kalabildiler, rakipleri Sock/Kyrgios… Diğer tarafta ise Chardy/Anderson’ın rakibi Cuevas/Marrero…
                                                       







sahinarif88@hotmail.com          





Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder