27 Mayıs 2015 Çarşamba

Roland Garros – İlk tur sürprizleri

                Roland Garros 2015’te ilk tur günler geride kalırken, ilk turun sürprizlerini tekrar derlemek istedim…



KADINLAR




                5 – Amandine Hesse: Turnuvaya wild card’la katılan Fransız, tecrübeli Gajdosova karşısında ilk sette tutunamadı, ikinci ve üçüncü setlerde ise aksine çok üstün bir oyunla galip geldi. Dünya 261 numarası maçta 9 tane ace atarken, rakibine kıyasla hem daha fazla winner üretti, hem de daha az basit hata yaptı. İkinci turdaki rakibi Sam Stosur.



                4- Kristina Mladenovic:  Bir başka ‘93lü Fransız, buraya Strasbourg’da final oynayarak gelmişti. Geçen yılın yarı finalisti olan Eugenie Bouchard’ı yenmesinin beni şok ettiğini söyleyemem, Bouchard zaten son dönemde oldukça formsuz, Kiki ise formda ve seyirci desteğini de arkasına aldığında ekstra etkili, maçı 6-4’lük iki setle kazandı. Rakibi Danko Kovinic.



                3- Sesil Karatantcheva: Elemelerden gelen Bulgar tenisçi, ilk maçında Jelena Jankovic’le karşılaştı. Jankovic’in riskli oyununa karşı çok dengeli bir oyun oynadı, winner’larda 14-24 ile geride olmasına rağmen Jankovic 45 basit hata yaparken Sesil sadece 17 tane basit hata yaptı ve iki sette kazandı. Sesil’in ikinci tur rakibi Falconi.



                2- Annika Beck: Bu yıl çokça turnuvaya katılan Alman tenisçi, Agnieszka Radwanska karşısında önemli bir galibiyete imza attı. Beck maça hızlı girdi ve ilk seti 6-2 kazandı, Aga 6-3’le maçı final setine taşıdı ama final setinde Beck baştan sona üstündü, yarım saat bile geçmeden 6-1’le turladı. Beck winnerlarda 41-11’lik üstünlük sağladı. İkinci turdaki rakibi Kania.



1-      Donna Vekic: Genç Hırvat, Fransızlar’ın en formda kadın tenisçisi olan Caroline Garcia karşısında ilk seti kaybetti ama o noktadan sonra müthiş bir dönüş yaparak şok yaşattı. Maç boyunca 13 tane ace atan Vekic, hem rakibinden daha fazla winner üretti, hem de daha az basit hata yaptı.







ERKEKLER




                5- Andrea Arnaboldi: Elemelerde üç maçını final setinde kazanan İtalyan, ana tabloda da geleneğini sürdürdü. Duckworth karşısında ilk iki seti kaybetti, üçüncü ve dördüncü setleri tiebreak’le kazandık sonra, final setinde rakibine oyun bile vermedi. İkinci turdaki rakibi Marin Cilic.


                4- Jurgen Melzer: Tecrübeli Avusturyalı tenisçi, Fransa’nın son seribaşı ismi Mannarino karşısında çoğunlukla dengede geçen bir maç oynadı. Üç setin ikisini tiebreak’te kazandı, ikinci sette 6-3’le galip geldi. İkinci turdaki rakibi
Kuznetsov.

3-Steve Johson: Seribaşı İspanyollarda Guillermo Garcia-Lopez karşısında beş sette kazandı. Toprak kortta Amerikalı-İspanyol eşleşmesinde, isimler pek fark etmeksizin İspanyollar öne çıkar ama bu kez tersi oldu diyebiliriz. Johnson 9 tane ace attığı maçta ilk iki seti 6-3’lük skorlarla bitirdi, GGL üçüncü seti tiebreak’te kazandı, dördüncü seti 6-3 kazandı. Final setinde rakibinin rüzgarını kesen Johnson 6-3’le galip geldi. İkinci turdaki rakibi Stakhovsky.



                2-Teymuraz Gabashvili: Bir başka seribaşı İspanyol Feliciano Lopez’i eledi. Maç boyunca servis kırdırmayan Teymuraz 6-3’lük iki setin yanında ikinci setteki 11-9’luk tiebreak’i de ekledi. İkinci turdaki rakibi tecrübeli Juan Monaco.



                1-Jack Sock: İlk turun erkeklerde şoke edici galibiyetini aldı. Kendi kariyeri adına en iyi toprak sezonunu geçiren Grigor Dimitrov ilk turda tehlikeli olabilecek bir kura çekti diyebiliriz, yine de Sock karşısında favori olarak görülüyordu. Amerikalı tenisçi, ilk setin tiebreak’inde set puanı çevirdi ve 9-7 ile galip geldi, diğer setlerde Sock 6-2 ve 6-3’le rahat kazandı. Servisler performansları-winner’lar hemen hemen dengede diyebiliriz ama Sock rakibinden daha az basit hata yaptı. Maç boyunca rakibine tanıdığı 6 servis kırma şansında da puanı çevirdi. Sock’ın ikinci turdaki rakibi Carreno Busta.






















sahinarif88@hotmail.com          









Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder