24 Mayıs 2015 Pazar

TBL Play-off İkinci Maçlardan Sonra

                Türkiye Basketbol Ligi’nde play-off mücadelesi devam ediyor, ilk maçta saha avantajını eline geçiren Trabzonspor Medical Park evinde de kazandı ve yarı finalist oldu, diğer üç seri ise final maçına kaldı…




                Fenerbahçe Ülker  v  Galatasaray Liv Hospital
               


İlk maçta kendi evinde ilk çeyrekte farkı açan ve kazanan Fenerbahçe Ülker deplasmanda rakibine diş geçiremedi, böylece Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan üstüste 18.maçta da evsahibi olan takım kazanmış oldu. Maç yüksek tempoda başlarken, tempo giderek düştü. Normal süre 63-63 ile bittikten sonra uzatmanın son pozisyonunda Sinan’ın turnikesi sonra GS öne geçti. Goudelock’un girmeyen üçlüğü de maçın 70-69 bittiğini ilan etti. Sadece yedi oyuncunun on dakikadan fazla süre aldığı GS’de Sinan Güler 20s- 5r- 4a, Patric Young 15s- 7r- 3b ve Justin Carter 17s- 4r- 3tç ile oynadılar. FB’de ise Bogdanovic 13s- 10r, Bjelica 12s- 12r ile oynadılar.



Serinin finali Çarşamba 21:00’de…

               


Pınar Karşıyaka  v  Banvitspor



                Banvit kendi evinde Pınar Karşıyaka karşısında ikinci çeyreğin ortalarından itibaren sürekli skorda önde olduğu ama farkı 10 sayının üstüne çıkaramadığı maçı kazanarak şansını son maça bıraktı. İlk maçın aksine düşük tempoda geçen maç 70-66 ile bitti. Banvit’te ilk maçta olduğu gibi sadece yedi oyuncu on dakikanın üzerinde süre aldı. Bu kez Chuck Davis, bildiğimiz Chuck gibi oynadı, 11s- 11r- 6a ile takımının en etkili ismi oldu, Rowland 3s- 3a de kaldı, Mejia 16s- 9r ve Veremeenko-Simmons da 15’er sayı ürettiler. Pınar Karşıyaka’da Dixon 5s- 6a ile oynayarak Rowland’a karşılık vermiş oldu. Diebler 17s- 4r Strawberry 15s- 3r- 3a ile oynadılar.


                Serinin finali Çarşamba 18:45’te…




                Darüşşafaka Doğuş  v  Trabzonspor Medical Park



                Darüşşafaka Doğuş bu kez Seibutis-Ersin’le başladı ama bu kez ilk çeyrekte rakibe diş geçiremediler. İkinci ve üçüncü çeyreklerde skor dengede olsa da, maçın son sekiz dakikasında tempo bulan TS yarı finale kalmış oldu. Sadece beş oyuncunun skor bulduğu Trabzon’da Velickovic 21s- 13r ile yıldızlaştı, kenardan gelen Marshall 21s- 5r ile oynadı, Hardy 16s- 5a ile oynarken, Stipanovic pota altında yine etkili oldu. DD’da kenardan gelen Farmar 22 sayı üretti ve çift hanelere çıkan tek oyuncu oldu.





                Anadolu Efes  v  Türk Telekom


                Anadolu Efes’te bu kez Draper oynadı ama tempolu basketbol oynayan Telekom karşısında maç boyunca üstünlüğü ele almakta zorlandılar, TT son dakikaları iyi oynayarak seriyi final maçına taşıdı. Telekom takım halinde 24 asist ve 6 top kaybı ile oynadı, Chris Johnson 22s- 5r, McCauley 15s- 8r- 3a ile oynadılar. Maç boyunca kötü dış şut atan Efes’te Krstic 22s- 9r ile takımının hem en skorer, hem de en ribauntçu oyuncusu oldu.


                Serinin final maçı Salı 20:00’de…


               




sahinarif88@hotmail.com





twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder