23 Mayıs 2015 Cumartesi

Roland Garros – Sürpriz Adayları

                Başlarken belirteyim, bu yazıda sadece seribaşı olmayan isimleri –birer kişi hariç- sıraladım ve sıralamalar turnuvada ilerleyebileceklerini düşündüğüm tur aşamasına göre listelendi…




KADINLAR



                10 – Ajla Tomljanovic: ‘93lü Avustralyalı tenisçi 1.80 boyunda ve fiziksel avantajıyla önemli fark yaratıyor. Geçen yıl bu turnuvada dördüncü tura kadar ilerlemişti, toprak sezonunda Charleston ve Madrid’te ikinci tura çıktı, son hafta Strasbourg’da çeyrek final oynadı. Zor bir kura çekti, ilk turda vatandaşı Dellacqua ile karşılaşacak, ikinci turdaki muhtemel rakibi Kerber.



                9- Madison Brengle: Roland Garros’ta yedi yıl aradan sonra ana tabloda yer alacak olan tenisçi bu yılın yükselen değerlerinden. Stuttgart’da yarı final oynamıştı, Madrid ve Roma’da zorlu kuralar çekerek erken elendi. Burada da zorlu bir kura çekti ve formda isimlerden Sam Stosur’la eşleşti ilk turda.



                8- Christina McHale: ’92li Amerikalı tenisçi iki önemli turnuvada başarılı oldu. Madrid’te elemelerden gelip tur atladı, Roma’da yine elemelerden gelip çeyrek finale kadar ilerledi.  Strycova ve Errani gibi önemli tenisçileri yendi, Serena’nın çekilmesiyle çeyrek finalist oldu ve Gavrilova’ya elendi. Turnuvaya Lino karşısında başlayacak, ikinci tura çıkarsa muhtemel rakibi Andrea Petkovic.


                7- Alexandra Dulgheru: Rumen tenisçi, Roma öncesi maç kazanamamıştı ama Roma’da mükemmel bir turnuva geçirdi. Elemelerden geldi ve Safarova-Makarova’yı yenmeyi başardı, çeyrek finalde vatandaşı Halep’e kaybetti. Turnuvaya Gibbs karşısında başlayacak, ikinci turdaki rakibi Cornet-Vinci maçının galibi olacak.


                6- Viktoria Azarenka: Bu turnuvada daha önce iki kez çeyrek finalist olan, son katılımı olan 2013’te de yarı final oynayan Vika, hem şanslı hem de şanssız bir kura çekti. İlk iki turda zorlanmasını beklemiyorum ama üçüncü turda Serena Williams’la eşleşecek. Madrid’te Serena’ya 3 maç puanından kaybetmişti, son olarak Roma’da çeyrek final oynadı.


                5 – Roberta Vinci: Tecrübeli İtalyan, Madrid’de son 16’ya kalmıştı ve bugün de Nürnberg’de final oynayacak, Fransa Açık’taki en iyi derecesi 2013’teki dördüncü tur. Bu yılki turnuvaya evsahibi ülkeden Cornet karşısında başlayacak, Cornet’yi elemesi durumunda muhtemel rakibi Dulgheru olacak, üçüncü tur için ise Halep’in tarafında.


                4- Heather Watson: Bu turnuvada üç kez ikinci tura çıkan Heather, evsahibi ülkeden Johansson’a karşı başlıyor, sonraki rakibi Amerikalılar Stephens-Venus maçının galibi olacak.



                3- Sloane Stephens: Bundan önceki üç yılda dördüncü tura yükselen Sloane, ilk turda Venus’ü geçerse sonrasında rahat sayılabilecek bir kuraya sahip. Watson ve sonrasında Strycova imkansız rakipler değil, sonrasında ise Serena geliyor.



                2- Daria Gavrilova: Son olarak Roma’da yarı final gören Rus tenisçi, turnuvaya sakatlıktan dönen Larsson karşısında başlıyor, toprakta berbat olan Lisicki ve son haftaların formsuz ismi Safarova dördüncü tur yolunda karşılaşabileceği seribaşları. Dördüncü turda yine Sharapova’yla karşılaşması muhtemel.


                1- Kristina Mladenovic: Evsahibi ülkeden Kiki formsuz seribaşlarıyla dolu bir kura çekti ve bu turnuvada kariyerinin en iyi performansını sergileyebilir. İlk turda Bouchard’la karşılaşacak, üçüncü turda muhtemelen Diyas gelebilir, dördüncü turda ise Pliskova var. Bouchard’ı geçmesi durumunda en azından dördüncü tura kadar ilerleyeceğini düşünüyorum… Kiki’nin ayrıca çiftlerde partneri Babos’la beraber mücadele edeceğini de not edelim…
               






ERKEKLER
               




                10 – Jiri Vesely: Genç Çek bu yıl gerçekten etkili olabiliyor ama toprak kort sezonunda kötü ve bu turnuvada da kötü bir kura çekti, ilk maçında Leo Mayer’le karşılaşacak.
               


                9- Joao Sousa: Cenevre’de iyi bir turnuva geçiren ve bugün final oynayacak olan Portekiz’in 1 numarası ilk turda Pospisil’le karşılaşıyor, geçerse Andy Murray ile oynayacak.




                8- Borna Coric: Son olarak Nice’de yarı final oynayan genç Hırvat kötü bir kura çekti diyebiliriz; ilk turdaki rakibi Querrey ve elemesi durumunda tecrübeli Robredo ile karşılaşacak.



                7- Thomaz Bellucci: Bu yıl yükselişte olan ve son olarak Cenevre’de finale çıkan Brezilyalı, Matosevic karşısında başlayacak ama ikinci tura çıkarsa muhtemel rakibi Kei Nishikori.



                6- Pablo Andujar: Barcelona’da finalist olan Andujar, sonrasında fazla ortalarda gözükmedi. Ramos karşısında başlıyor, ikinci turdaki muhtemel rakibi Kohlschreiber.



                5- Fabio Fognini: Çiftlerde de partneri Bolelli ile mücadele edecek olan tecrübeli tenisçi üçüncü turdaki muhtemel Berdych eşleşmesine kadar rahat ilerleyecek gibi duruyor.



                4-  Jerzy Janowicz: 2013 Wimbledon yarı finalinden beri kariyeri tepetakla olan JJ bu kez şanslı bir kura çekti, Hamou’dan sonra Mayer-Vesely galibiyle oynayacak ve üst taraftaki seribaşı da Marin Cilic.



                3- Dominic Thiem: Britanya’yı temsil eden Bedene karşısında başlıyor, ikinci turdaki muhtemel rakibi Pablo Cuevas.



                2- Lukas Rosol: Kötü bir toprak sezonu geçiriyor ama bu turnuvada önemli bir kura şansına sahip. İlk turda elemelerden gelen Ymer’le karşılaşacak, sonrasında Agut-F.Mayer maçının galibi.



                1- Juan Monaco: Bu yılın formda isimlerinden Monaco da Rosol tarafında bulunuyor. İlk turdaki Delbonis maçından sonra, ikinci turda son haftaların formsuz ismi Feliciano Lopez tarafında…










sahinarif88@hotmail.com








twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder