24 Mayıs 2015 Pazar

Roland Garros 1.Gün – Erkekler

                İlk gün tam 16 tane birinci tur maçı geride kaldı. Günün maçlarına bakalım…



TURLAYAN FAVORİLER



_ Roger Federer: 2 nolu seribaşı, Alejandro Falla karşısında maç boyunca servis kırmakta zorlandı ama servis de kırdırdamadı. Yakaladığı servis kırma puanlarını düşük yüzdeyle değerlendiren RF 6-3 ve 6-4’lük iki setle turladı.


_ Kei Nishikori: Geçen yıl ilk turda elenen Japon, tecrübeli Mathieu karşısında zaman zaman zorlansa da işini üç sette bitirdi.


_ Stan Wawrinka: Diğer İsviçreli Stan, Marsel İlhan karşısında sadece maçın başında zorlandı, 6-3 / 6-2 ve 6-3’le turladı.


_ Jo Wilfried-Tsonga: Günün en rahat kazanan seribaşlarından biriydi, Lindstedt karşısında hiç sıkıntı yaşamadı.


_ Roberto Bautista-Agut: Sakatlıktan dönen Florian Mayer karşısında rahat turladı.


_ Philipp Kohlschreiber: Tecrübeli Alman, Japon Soeda karşısında maç boyunca sadece üç oyun kaybetti, ilk turda çok rahat bir galibiyete imza attı.


_ Ernests Gulbis: Geçen yılın yarı finalisti ve bu yılın formsuz ismi ilk turda Sijsling’i zor da olsa üç sette geçti.


_ Lukas Rosol: Seribaşı olmayan Çek, Ymer karşısına favori olarak çıktı ve maçı üç sette kazandı.




DİKKAT ÇEKENLER



_ Marcos Baghdatis: Rum tenisçi, büyük servisçi Ivo Karlovic karşısında sadece ilk seti tiebreak’e uzattı, diğer setleri 6-4’le kazandı.


_ Damir Dzumhur: Bu yıl maç kazanmakta zorlanan tecrübeli Youzhny karşısında ilk iki sette sadece üç oyun kaybetti ve üçüncü sette Rus çekildi.


_ Marcel Granollers: Elemelerden gelen Bachinger karşısında özellikle üçüncü sette çok zorlandı, 6-4, 6-3 ve 7-6’yla turladı.


_ Pablo Andujar: Vatandaşı Ramos karşısında giderek zorlandı ve 6-2, 6-4 ve 7-6’yla kazandı.


_ Nicolas Mahut: Evsahibi ülkeden Mahut, bu yıl Mersin’de şampiyon olan Coppejans’ı üç sette geçti.


_ Dusan Lajovic: Günün en etkileyici galibiyetlerinden birine imza attı, Arjantinli Gonzalez karşısında çok rahat kazandı.




SÜRPRİZLER




_ Steve Johnson: Günün en önemli sürprizine imza attı diyebiliriz. 26 nolu seribaşı olan Garcia-Lopez karşısında 2-0 öndeydi, 2-2 oldu ve final setinin ilk oyununda servis kırdı ama final setini çevirdi ve ikinci tura yükseldi…



_ Dudi Sela: Bu yıl Batman’da şampiyon olan İsrailli tenisçi, Kukushkin karşısında ilk ve üçüncü setleri tiebreakle aldı, ikinci seti 6-3 bitirdi…







sahinarif88@hotmail.com          






Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder