24 Mayıs 2015 Pazar

Roland Garros 1.Gün – Kadınlar

                İlk gün tam 16 tane birinci tur maçı geride kaldı. Günün maçlarına bakalım…


TURLAYAN FAVORİLER



_ Simona Halep: İlk maçında Rodina karşısında beklenenden fazla zorlandı ama 7-5 ve 6-4’le turladı.


_Ana Ivanovic: Yaroslava Shvedova karşısında ilk seti 4-6 ile kaybeden 2008 şampiyonu, müthiş bir dönüş yaptı, 6-2 ve 6-0’la turladı.


_ Ekaterina Makarova: Wildcard’la gelen Chirico karşısında 6-4 ve 6-2 ile kazandı.


_ Lucie Safarova: Çek tenisçi, Pavlyuchenkova karşısında çok zorlu bir ilk tur maçını geride bıraktı. İlk seti 8-6’lık tiebreakle kazandıktan sonra ikinci sette defalarca maç sayısı kaçırdı, tiebreakte üç kez set sayısını çevirdi ve sonunda 11-9’la galip geldi.


_ Garbine Muguruza: Bu sezon beklenenden kötü bir grafik sergilese de, ilk maçında Martic’i rahat geçti.


_ Flavia Pennetta: Polonyalı Linette ile karşılaşan İtalyan, ikinci seti 5-7 ile kaybetti ama final setini çok rahat kazandı.


_Camila Giorgi: Alman Maria karşısında ilk sette zorlandı, ikinci seti rahat bitirdi.


_ Kurumi Nara: 18 yaşındaki Fransız Dodin’le karşılaşan Japon tenisçi, ilk seti kaybetmesine rağmen dönmeyi başardı ve final setini 6-1’le kazandı.


_ Teliana Pereira: Bogota’da kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazanan tenisçi Fransa’dan 18 yaşındaki Ferra’yı rahat geçti.




DİKKAT ÇEKENLER



_ Magdalena Rybarikova: Elemelerden gelen Rogowska ile karşılaşan Magdalena ilk sette oyun bile alamadı ama 7-5’lik ikinci set sonrası final setini rahat kazanarak turladı.


_ Mirjana Lucic-Baroni: Tecrübeli Hırvat, Lauren Davis karşısında 6-3’lük üç set sonunda kazandı. Davis ikinci seti kazandı ama diğer iki sette ikişer kez servis kırdırdı.


_ Bojana Jovanovski: İki genç tenisçinin mücadelesinde Lesia Tsurenko ile karşılaşan Bojana ilk seti 1-6 ile kaybetti ama kalan iki sette mükemmel oynadı ve sadece bir oyun kaybetti.



_ Elena Vesnina: Tecrübeli çiftler oyuncusu, tecrübeli Flipkens karşısında ilk seti 2-6 ile kaybetti ama kalan setleri 6-3 ile kazanarak turladı.



_ Misaki Doi: Tecrübeli Cetkovska karşısında 6-3 ve 6-2’yle rahat bir galibiyet elde etti.






SÜRPRİZLER



_ Donna Vekic: Kesinlikle ilk günün en önemli sürprizine imza attı. Genç Hırvat, evsahibi ülkenin en önemli umudu olan Garcia karşısında ilk seti kaybetti ve ikinci sete de servis kırdırarak başladı ama sonraki oyunlarda 12-3’lük bir seri yakaladı ve Caroline’i turnuva dışına itti.



_ Polona Hercog: Onun yaptığına sürpriz demek ne kadar doğrudur bilinmez ama sonuçta seribaşı bir ismi turnuva dışına itti. Shuai Peng karşısında ilk sette oyun vermedi, ikinci sette de 2-0 öndeyken Peng maçtan çekildi.







sahinarif88@hotmail.com          






Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder