25 Mayıs 2015 Pazartesi

Roland Garros Pazartesi – Kadınlar

                Roland Garros’ta ilk tur maçları devam ediyor. Günün maçlarına bakalım…




TURLAYAN FAVORİLER


_ Maria Sharapova: Geçen yılın şampiyonu, Kaia Kanepi karşısında rahat bir ilk set oynadı, ikinci sette zorlanmasına karşılık maçın son oyununda servis kırmayı başardı.


_ Carla Suarez Navarro: Kariyerinin zirvesinde olan İspanyol, Niculescu’yu 6-2’lik iki setle rahat geçti.


_ Karolina Pliskova: Dünya 112 nosu Zhang karşısında oldukça yorucu bir ilk tur maçı oynadı. İlk seti 7-4’lük tiebreakle kazandıktan sonra, ikinci sette son oyunda servis kırarak kazandı.


_ Sara Errani: Amerikalı Riske karşısında ilk seti tiebreakle kazandı, ikinci seti kaybetti ama final setinde rakibine oyun bile vermedi.  


_ Angelique Kerber: Toprak sezonunun iyi isimlerinden olan Angelique, genç Babos karşısında mükemmel bir maç oynadı, sadece tek oyun kaybetti.


_ Sabine Lisicki: Toprak kortta kariyeri boyunca zorlanan Alman tenisçi, Puig karşısında rahat bir ilk tur maçı kazandı.  


_Elina Svitolina: Marrakech’te şampiyon olan genç tenisçi, Wickmayer karşısında 6-2’lik iki setle kazandı.  



_ Samantha Stosur: Cumartesi günü Strasbourg’da şampiyon olan Sam, ilk tur maçında Brengle’ı rahat geçti.



_ Vika Azarenka: İlk tur maçında beklendiği gibi Torro-Flor’u rahat geçti, maç boyunca sadece üç oyun kaybetti.


_ Alize Cornet: Fransa’nın en büyük umudu olan Alize, tecrübeli Vinci karşısında ilk seti kaybetti ama 6-4 sonrası 6-1’lik final setiyle turladı.


_ Ajla Tomljanovic: Sıralamada vatandaşı Dellacqua’nın gerisinde olsa da, bu maçın favorisi olduğunu söyleyebiliriz. 6-2’lik iki setle rahat kazandı.


_ Alexandra Dulgheru: Roma’da çok iyi bir turnuva geçiren Rumen tenisçi, Gibbs karşısında rahat kazandı.


_ Daria Gavrilova: Yine Roma’da çok iyi bir turnuva geçiren genç tenisçi, sakatlıktan dönen Larsson karşısında ilk sette rahattı, ikinci seti tiebreakle kazandı.


_ Irina Camelia-Begu: Toprak sezonunun iyi isimlerinden olan 30 nolu seribaşı, Mattek-Sands karşısında çok zorlu bir maç kazandı. İlk sette 1-4’ten sonra arka arkaya beş oyun kazanan Begu, ikinci sette 2-4’ten dönmeyi başardı, tiebreak’te ise 4-6’dan döndü.


_ Ana Konjuh: Elemelerden gelen Gasparyan karşısında fazla zorlanmadı.


_ Cristina-Andreea Mitu: Rumen tenisçi, Fransız Lim karşısında rahat kazandı.





DİKKAT ÇEKENLER



_ Sloane Stephens: İlk turun en dikkat çekici eşleşmesinde, vatandaşı Venus Williams’ı ilk sette tiebreakle geçtikten sonra, ikinci sette 6-1’le rahat kazandı.


_ Virginie Razzano: Turnuvaya wildcard’la katılan tecrübeli Fransız, Paraguaylı Cepede karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen maçı çevirmeyi başardı.  


_ Vitalia Diatchenko: Voegele karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen maçı çevirdi ve tur atladı.  


_ Yulia Putintseva: Kazak tenisçi, yılın formsuz ismi Krunic karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen maçı çevirmeyi başardı.  


_ Heather Watson: Wild card’la katılan Johansson karşısında iki sette de 2-4’den dönmeyi başardı.


_ Lucie Hradecka: Saisai Zheng karşısında maç boyunca sadece üç oyun kaybederek kazandı.


_ Karina Witthoeft: 20 yaşındaki Alman tenisçi, Siniakova karşısında ilk seti 6-3 ile kazandıktan sonra ikinci sette 3-5’ten döndü.  


_ Denisa Allertova: Britanyalı Konta karşısında çılgın bir ilk set oynadı. Tiebreak’te sekiz kez set puanı çevirdi ve 19-17’yle galip geldi. İkinci seti kaybettikten sonra, final setinde 6-2 ile galip geldi.




SÜRPRİZLER




_ Annika Beck: 14 nolu seribaşı Radwanska her ne kadar formsuz olsa da bu maça favori olarak çıkmıştı. Beck, 6-2’lik ilk set sonrası ikinci seti kaybetti ama final setini çok rahat bir oyunla 6-1 ile kazandı.


_ Tsvetana Pironkova: Strycova karşısında ilk sette 3-5’ten döndü ve tiebreak’te kazandı, ikinci sette rahattı.


_ Amandine Hesse: Dünya 272 numarası Fransız, Gajdosova karşısında ilk seti 2-6 ile kaybetmesine rağmen, 6-3 ve 6-2’yle turladı.


_ Paula Kania: Dünya 160 numarası olan Polonyalı, elemelerden geldikten sonra Mona Barthel karşısında ilk seti 5-7 kaybetti ama 6-2 ve 6-4’le kazandı.  








sahinarif88@hotmail.com          






Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder