7 Mayıs 2015 Perşembe

WTA Madrid’te Yarı Final Zamanı

              Katılması zorunlu olan Premier seviyesindeki toprak kort turnuvasında son maçlara geldik…




Maria Sharapova v  Svetlana Kuznetsova




                Saat 12:00’de başlayacak olan maçta 3 nolu seribaşı olan son şampiyon Sharapova’nın rakibi vatandaşı Svetlana Kuznetsova olacak.


                Masha turnuvadaki ilk maçında Marino karşısında çok rahat bir galibiyet etmişti, son iki maçında Garcia ve Wozniacki karşısında üçer sette galip gelmeyi başardı.


                Kuznetsova yılın en iyi turnuvasını geçiriyor. İlk turda seribaşı olan diğer vatandaşı Makarova’yı iki sette geçtikten sonra üç tane uzun maç oynadı. Muguruza’yı üç sette geçtikten sonra Safarova ve Stosur’u geriden gelerek yenmeyi başardı. Dünkü Safarova maçında ilk seti kaybettikten sonra ikinci setin tie-break’inde 2-5 geriye düştü ve arka arkaya beş puan kazandı. Final setini de tie-break’te kazandı.


                İkili arasında bugüne kadar oynanan 12 maç oynandı, son dört maçı kazanan Masha 8-4 önde ancak çok ilginçtir ki, ilk kez toprakta karşılaşacaklar…









Serena Williams  v  Petra Kvitova





                İlk maç tamamlandıktan sonra başlayacak olan maçta üst tablonun iki favori ismi karşılaşıyorlar…


                Serena ilk iki turda vatandaşlarını eledikten sonra Azarenka ile ‘epik’ sayılabilecek bir maça çıktı, rakininin servisinde üç kez üstüste maç puanı çevirdi ve daha sonra maçı kazandı, çeyrek finalde de her zaman olduğu gibi Navarro’yu üstün bir oyunla yendi.


                Kvitova yavaş başladığı haftada, -eşleşebileceği seribaşlarının da elenmesiyle- rahat bir turnuva çıkardı. Son iki turda Pavlyuchenkova ve Begu karşısında görece rahat galibiyetler elde etti.


                İkili arasında bugüne kadar oynanan beş maçı da Serena kazandı, geçen sene Madrid çeyrek finalinde Serena sahadan çekilmişti…


            








Çiftler: Hingis/Mirza çifti bu kez de Safarova/Mattek-Sands’a takıldılar. Üst tarafta diğer sürpriz de Penn/Swieh’i eleyen Dellacqua/Shvedova’dan geldi… Alt tarafta da Mladenovic/Pliskova çifti 2 nolu seribaşı olan Ruslar’ı geçtiler. Yarı final rakipleri evsahibi ülkeden Muguruza/Navarro…




















sahinarif88@hotmail.com









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder