15 Ekim 2014 Çarşamba

Dünya 1 numarası Serena Williams

Gelecek hafta Singapur’da oynanacak olan WTA Yıl Sonu Finali’ne katılacak oyuncuların tanıtımına dünya 1 numarasıyla başlayalım. Bu arada, Serena Williams bu hafta birinci olarak geçirdiği 210.haftayı geride bıraktı ve tüm zamanlarda Martina Hingis’i geride bırakarak ‘en uzun süre dünya 1 numarası olan dördüncü tenisçi’ oldu.


                Serena’nın dünya birinciliğine çıktığı altıncı dönem ve 18 Şubat 2013’ten beri 87 haftadır üstüste dünya birincisi, şimdi bu sezona bakalım…


                Grandslamler: Serena iyi bir GrandSlam sezonu geçirmedi, hatta US Open şampiyonluğunu çıkarırsak, kariyerinin en kötü grandslam performanslarını sergilediğini söyleyebiliriz. Sezonun başında, Avustralya’da dördüncü tura kadar çıkıp Ivanovic’e elendi; Fransa’da ikinci turda Muguruza’ya –hem de utanç verici bir yenilgiyle- elendi, Wimbledon’da ise üçüncü turda Cornet’ye elendi, US Open’ı ise rahat kazandı. Ivanovic-Cornet yenilgilerinde ilk setleri kazandığını not edelim…


                WTA Premier: Serena WTA Premier serisinde iyi bir sezon geçirdi, 11 turnuvanın sadece 5’inde tam mücadele edebildi, Wuhan ve Pekin’den sakatlıkları yüzünden çekilmek zorunda kaldı, Miami, Roma ve Cincinnati’de şampiyon oldu, Rogers Cup’ta yarı final oynadı, Madrid’de ise çeyrekte kaldı.



                Bu sezon ilk 10’daki oyunculara karşı da müthiş performanslar sergileyen Serena, her zamanki gibi mücadeleci oyununu sergiliyor. İlk 10 dışındaki oyunculara karşı zaman zaman konsantrasyon sorunu yaşıyor ve bu özellikle grandslam’lerin ilk haftalarında göze batıyor. Bu yıl 48 maç kazanırken sadece 7 maç kaybetti; Cornet’ye bu yıl üç kez yenildi –Wuhan’de bıraktı- , diğer yenilgileri Venus-Ivanovic-Muguruza-Cepelova karşısında. Bu yıl Wozniacki’yi iki kez, Ivanovic’i de bir kez geriden gelerek yenmeyi başardı.





twitter.com/arifsahin1

www.abcspor.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder