4 Ekim 2014 Cumartesi

Türkiye Kupası D Grubu Analizi

         Türkiye Kupası Elemeleri'nde D Grubu geçen yılın A Grubu'ndaki Banvit-Karşıyaka-Trabzonspor üçlüsü ile ligin eski ama ismiyle yeni takımı Eskişehir Basket'i bir araya getirdi.


Pınar Karşıyaka: Geçen yılın Türkiye Kupası şampiyonu elemeleri rahat oynadı, sezon başı analizimde de Karşıyaka'nın Sarıca yönetiminde Dixon-Diebler komutasında devam etmesinin olumlu olduğunu belirtmiştim. Pınar Karşıyaka ilk maçında Eskişehir'e ikinci yarıda yakalandı ama maçı rahat bitirdi, ikinci maçta Trabzonspor'un umutlanmasına bile izin vermedier, grubun final maçında da Banvit'i rahat geçtiler... Dixon-Strawberry-Diebler-Hersek-Palacios beşi ideal olur gibi, Egemen'in Banvit'e karşı 10s-5r-1b'luk performansı etkileyiciydi, Strawberry de Trabzonspor'a karşı etkiliydi; Dixon bildiğimiz gibi, Gabriel de benchten önemli bir katkı sağlıyor.


Banvitspor: Banvit yeni koçu ve Rowland-Mejia-Simmons-Davis temeli dışında yenilenen kadrosuyla iyi bir ilk gün geçirdi, ilk gün gruptan çıkma yolunda en zorlu rakipleri olan Trabzonspor'u rahat geçtiler, sonraki gün de Eskişehir'i geçip gruptan çıktılar. Banvit'te en çok göze çarpan; oldukça hızlı bir basketbol oynamaları oldu, rakip takım hücumda isabeti bulamayınca topu alan oyuncu hızlı bir şekilde hücuma geçiyor ve fırsat bulursa potaya gidiyor, Rowland kaliteli oyununu gösteriyor, Mejia bildiğimiz gibi, Tolga Geçim son derece heyecan verici ve sırıtmıyor. Son gün kaybetseler de beklediğimden iyi durumdalar...


Trabzonspor Medical Park: Trabzonspor, Randle'ı yedekleyememenin sıkıntısını yaşadı ve oyun kurmakta sıkıntı çekti, ilk iki günde iki zorlu maç oynadılar ve elendiler, son günkü galibiyet hiç önemli değildi ama en azından moral oldu. Son gün Randle da yoktu, Lawal az oynadı, diğer yabancılardan önemli katkı aldılar, normal olarak takım olarak bütünleşmiş değiller, maçlar ilerledikçe daha iyi bir takım olacaktır diye düşünüyorum...


Eskişehir Basket: Kadrosunu geç oluşturan Eskişehir Basket üç maçında da son dakikalarda oyundan düştü ama oyun olarak uzun süre iyi oynadıklarını söyleyebilirim... Beklediğim gibi Matt Walsh etkili bir performans sergiliyor, Brackins-Bachynski iyi bir pota altı ikilisi. Eskişehir'le ilgili göze batan olay; bir numara olarak Chaz/Kartal hangisi oyunda olursa olsun oyunu bir numaradan kurmamaları, genellikle top Walsh'la buluşuyor, Chaz Williams'ın potaya gitmesi ve patlayıcı özelliği düşünüldüğünde ilk beşte Kartal'ın olmasının ve Chaz'in ikinci beşte oynamasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Buğrahan Tuncer önemli bir dış savunmacı olabilir, Ümit Türkoğlu da yedek pivot görevini iyi yapıyor.






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder