15 Ekim 2014 Çarşamba

WTA Finalleri’ne Doğru: Sharapova, Kvitova ve Halep

Gelecek hafta Singapur’da oynanacak olan WTA Yıl Sonu Finali’ne katılacak olan ve 5000 puan sınırını geçen diğer üç oyuncu olan Maria Sharapova, Petra Kvitova ve Simona Halep’in performanslarını inceleyelim…
               

MARIA SHARAPOVA


                Masha kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi diyebiliriz, sezonu toplamda 48-11’le geçirdi.


                Grandslamler: Üstüste üçüncü yılda final oynadığı Roland Garros’ta finalde Simona Halep’i yenerek kupayı kazandı… Diğer üç grand slam’de dördüncü turda elendi. Daha da ilginci, üç turnuvada da dördüncü tur maçlarını üç sette kaybetmesi oldu, Avustralya’da Cibulkova, Wimbledon’da Kerber ve US Open’da Wozniacki onu durduran isimler oldular, Cibulkova-Wozniacki daha sonra finale kadar ilerlediler.


                WTA Serileri:  Bu yıl Premier Serisi’nde Indian Wells’te üçüncü turda elenen Masha Miami’de yarı final oynadı ve Madrid-Pekin turnuvalarını kazandı. Stuttgart’ta da şampiyon olan Masha’nın tüm final maçlarının 2-1 bitmesi de ilginç bir not oldu.

                Bu sezon Simona Halep’le oynadığı üç maçı da kazanan Sharapova, Kvitova’yı iki kez yendi, Serena’yla oynadığı iki maçı da kaybetti, bu sezon dört kez karşılaştığı Ana Ivanovic’le aralarında 2-2’lik beraberlik var. Masha üstüste dördüncü yılda yılı ilk üç içinde bitirdi…



PETRA KVITOVA


                ‘Dünyanın en dengesiz kadın tenisçisi ödülü’ verilecek olsa kazanmaya en yakın olan isimlerden biri 24 yaşındaki Petra Kvitova. Bu yılı 37-13 ile geçirdi, sezonun ilk yarısında felaket sonuçlara imza atan Kvitova’nın sezonunu hatırlayalım…


Grandslamler: Avustralya’da daha ilk turda Kumkhum’a elendikten sonra kötü bir toprak kort  performansı sergiledi, Roland Garros’ta biraz iyiydi ama üçüncü turda Kuznetsova’ya elenmekten kurtulamadı… Wimbledon’da biraz da kura şansı yardım etti, vatandaşları ZahlavovaStrycova ve Safarova’yı geçtikten sonra finalde Bouchard’ı çok rahat bir şekilde geçti… US Open’da ise üçüncü turda Krunic’e elendi.


                WTA Serileri:  Bu yıl Premier Serisi’nde Indian Wells’te dördüncü tur, Miami’de çeyrek final, Madrid’de yarı final ve son olarak Pekin’de final oynadı, Wuhan’de yine Bouchard’ı yenerek şampiyon oldu.  

                Bu sezon Safarova’yı beş maçta da yendi,  Bouchard’ı iki final maçında yendi, Sharapova’yı iki kez yenildi. Serena-Radwanska-Wozniacki ile karşılaşmadı. Kvitova üstüste dördüncü yılda Yıl Sonu Finalleri’nde yer alacak…




SIMONA HALEP



                Bu yıl ilk kez Yıl Sonu Finalleri’ne katılacak olan Simona Halep’e bakalım… ‘91li Halep bu yılki sıralama başarısını daha çok toprak kort sezonundaki başarılarına borçlu.


                Grandslamler: Roland Garros’ta final oynayan Halep, Avustralya’da çeyrek final ve Wimbledon’da da yarı final oynama başarıları gösterdi, US Open’da ise üçüncü turda elendi; bu açıdan gerçekten  de Eugenie Bouchard’a çok benzeyen grand slam performansları sergiledi.


                WTA Serileri:  Premier Serisi’nde Madrid’te final, Indian Wells’te yarı final, Pekin’de çeyrek final çok etkileyici sonuçlar oldu… Doha’da şampiyon olan Simona Cincinnati’de de çeyrek final oynadı.


                Bu sezonu 38-11’le bitirdi ve Radwanska-Kvitova’yı birer kez yenmeyi başardı; Serena’yla karşılaşmadı, ezeli rakibi Bouchard’la ise durum 1-1, Sharapova’ya iki final kaybetti.








twitter.com/arifsahin1


www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder