15 Ekim 2014 Çarşamba

WTA Finalleri’ne Doğru: Radwanska, Bouchard, Wozniacki ve Ivanovic

Gelecek hafta Singapur’da oynanacak olan WTA Yıl Sonu Finali’ne katılacak olan son dört isim Agnieszka Radwanska, Eugenie Bouchard, Caroline Wozniacki ve Ana Ivanovic oldular…
               


AGNIESZKA RADWANSKA

            
    Radwanska üstüste dördüncü yılda finallerde yer alacak, bu yılı çok iyi geçirdiğini söyleyemeyiz, sezonu 46-19’la tamamladı ve sadece bir şampiyonluk kazandı.


                Grandslamler: Avustralya’da yarı finale kadar ilerledi ve Na Li’ye kaybetti, diğer üç grandslam’de çeyrek final göremedi. Roland Garros’ta üçüncü tur, Wimbledon’da dördüncü tur ve US Open’da ikinci turda elendi; Aga hiçbir zaman iyi bir Grand Slam oyuncusu olmadı ama son iki yıla göre çok kötü bir performans sergiledi.  


                WTA Serileri: Grand Slamler’in aksine iyi turnuvalar çıkardı. Rogers Cup’ta şampiyon oldu, Indian Wells’te final oynadı, Madrid-Doha’da yarı finaller ve Miami-Roma-Cincinnati’de çeyrek finaller var, WTA Turnuvaları’nda istikrarlı bir performans sergiledi.

          
      Bu sezon finalistlerden sadece Simona Halep’i yenebilen Radwanska, Sharapova’ya iki kez kaybetti; bu yıl karşılaşmamış olsa da Serena ve Kvitova karşısında da tüm zamanlarda çok geride…



EUGENIE BOUCHARD

            
        Bouchard da Radwanska’nın tersine grandslamlerde müthiş bir grafik gösterdi. ‘94lü Kanadalı bu yılın ilk yarısında gösterdiği performansla finalleri büyük ölçüde garantilemişti, ikinci bölümdeki düşüşüne rağmen sezonu 45-20 ile geçti ve kariyerinin ilk sezon sonu finaline katılmaya hak kazandı.


Grandslamler: Avustralya’da yarı finale kadar ilerleyen Bouchard, toprak turnuvalarında zorlansa da Roland Garros’ta da yarı finale kadar ilerlemeyi başardı. Wimbledon’da bir adım daha öte giden Bouchard, final maçında ise Kvitova karşısında tamamen  dağıldı, sadece 55 dakikada maçı kaybetti, US Open’da ise diğer turnuvalardaki kadar başarılı olamadı, dördüncü turda Makarova’ya yenildi.

            
    WTA Serileri:  Grand Slam’lerdeki kadar başarılı sonuçlar alamadı, sadece Wuhan’de final oynayan Genie diğer turnuvalarda çeyrek final bile göremedi; yılın tek şampiyonluğunu Nuremberg’de finalde Pliskova’yı yenerek elde etti.

          
      Bu sezon Sharapova’ya üç defa yenilen, Kvitova’yı iki final kaybeden Bouchard, Halep’le 1-1 berabere ve bu yıl Wozniacki’yi de yendi.





CAROLINE WOZNIACKI

              
  Eski dünya 1 numarası geçtiğimiz sezonu ancak 10.sırada bitirebilmişti, bu sezonun ikinci yarısındaki formuyla sıralamada yukarılara çıktı.

            
    Grandslamler: Caro, Avustralya’da üçüncü turun ötesine gidemedi, Roland Garros’ta ilk maçında yenildi; Wimbledon’da dördüncü kez dördüncü turda elendi, bu kez Zahlavova-Strycova’ya, formunun zirvesinde olduğu US Open’da finale kadar ilerledi ve Serena Williams’a kaybetti.

              
  WTA Serileri:  Premier Serisi’nde Cincinnati’de yarı final, Miami’de çeyrek final geldi. WTA 5 Series’de ise Wuhan’da yarı final oynadı, Rogers Cup’ta çeyrekte kaldı. Yılın tek şampiyonluğunu İstanbul’da –pek de etkileyici olmadığı turnuva sonunda- finalde Roberta Vinci’yi yenerek kazandı.  

               
  Wozniacki’nin bu yıl en dikkat çekici maçlar Serena Williams’la oldu, US Open finali öncesi iki kez karşılaştılar ve ikisinde de ilk seti kazanıp, maçı kaybetti; ayrıca Tokyo finalinde de Ana Ivanovic’e yenildi. Caroline’ın sadece ’90 doğumlu olduğunu da not edelim…




ANA IVANOVİC

           
     Eski dünya 1 numarası geçtiğimiz sezonu ancak 16.sırada bitirebilmişti, bu sezonun ikinci yarısındaki performansıyla altı yıl aradan sonra Yıl Sonu Finalleri’ne katılmaya hak kazandı, bu yılın en çok maça çıkan ve 56 galibiyetle en çok maç kazanan oyuncusu olduğunu da belirtelim. (56-16)

           
     Grandslamler: Ivanovic sezonun ilk grandslam’inde Serena Williams’ı eleyerek çeyrek finale çıktı ama daha ileriye gidemedi, Roland Garros ve Wimbledon’da ancak üçüncü tura çıktı, US Open’da ise ikinci turda kaldı.  

           
     WTA Serileri:  Premier Serisi’nde Cincinnati’de final. Pekin’de yarı final ve Madrid’de çeyrek final oynama başarıları gösterdi, ayrıca Roma’da yarı final oynadı ve Stuttgart’ta finalde kaybetti, Tokyo’da yılın tek şampiyonluğa ulaştı.   

        
       Ana, bu yıl Serena’yla dört kez karşılaştı ve Avustralya’da –hem de geriden gelerek- Serena’ya karşı tek galibiyetini aldı. Masha’yla 2-2, Kvitova’yla ise Miami’de karşılaşmıştı ve ilk seti kaybettikten sonra çift bagel’la kazandı.  







twitter.com/arifsahin1


www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder