19 Ocak 2015 Pazartesi

Avustralya Açık-Erkeklerde Süprize Geçit Yok

Her zaman süprizlere biraz daha kapalı olan erkekler tarafında ilk tur maçlarının ilk kısmında neredeyse hiç süpriz çıkmadı ama birçok yakın, heyecanlı maç oynandı.

İlk önce favorilerden bahsedelim:

Rafa Nadal maça sabah seansında çıkmıştı ve iyi bir görüntü çizdi.1 saat 52 dakikada maçı bitiren Nadal, maçtan sonra Berrer mağlubiyetinin onu sarstığını ama bu galibiyetle tekrar tenise tutunduğunu söyledi.Ayrıca son 4 ayda çok az sayıda maça çıktığını bu yüzden zamanla toparlanacağını da sözlerine eklemişti.

Diğer bir favori Roger Federer 57 winner bulduğu ve özellikle 2 setin 2. kısmında adeta şov yaptığı kortta dans ettiği ve seçmeler sunduğu bu bölümde iyi görüntü çizdi.3. sette biraz rahatlasa da -Lu'nun oyunu da etkiliydi bu bölümde- bu seti de 7-5 kazandı ve 2. tura çıktı.

Diğer favorilerden Andy Murray ve Grigor Dimitrov da turladı.Andy Murray çok iyi servis attığı öaçı Hintli rakibi Bhambri karşısında 3 sette kazandı.Dimitrov ise geçen sezon Nadal'ı yenen Dustin Brown'u etkileyici bir oyunla 3 sette geçti.

Ayrıca 2. turda Andy Murray maraton maç oynayan Marinko Matosevic ile karşılaşacak.

Diğer bir heyecanlı maç da Federico Delbonis-Nick Kyrgios arasında oynandı.Maç günün en son biten maçıydı ve maraton maça gitti.Ne kadar kısa oyunlar oynanasa da maçı kazanan Kyrgios'un 2. turda çok formda bir Ivo Karlovic ile karşılaşacağını düşündüğümüzde işinin zor olacağını söylememiz lazım.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder