18 Ocak 2015 Pazar

2015 Masters Çeyrek Finaller

Ronnie O'Sullivan, Marco Fu, Ali Carter, Neil Robertson, Joe Perry, Mark Allen, Stephen Maguire ve Shaun Murphy ile turu geçen isimler olmuşlardı.

Çeyrek Final Eşleşmeleri:

Ronnie O'Sullivan-Marco Fu: 

Ronnie'nin ilk framedeki yüzlük serisiyle Stephen Hendry'nin toplam yüzlük seri sayısı rekorunu kırdığı bu maç; Ronnie açısından oldukça kolay geçti.Marco Fu'nun çok da iyi gözükmediği ve sadece 1 frame alabildiği bu maçı Ronnie 6-1 ile kazandı.

Ali Carter-Neil Robertson:

Müthiş bir geri dönüşe imza atan ve ilk tur maçını da çok etkileyici bir şekilde kazanan Ali Carter, Neil Robertson karşısında iyi gözükmedi.Sürekli baskı altında yaptığı potlarda baskıyı çok iyi sırtlayamayan Carter, hele de Neil'ın ilk seanstaki çok etkili oyunundan sonra oyundan yavaş yavaş düştü.Skor 4-1 Neil lehineyken Ali Carter'ın kaçırdığı bir pembe onu adeta maçtan etti.O frame'i oradan bıraktı ve maçın geri kalanı da adeta formalite oldu.Neil Robertson 6-1 ile yarı finale çıktı.

Joe Perry-Mark Allen:

İlk tur maçındaki halinden eser olmayan Perry ile kötü bir gününde olan Mark Allen'ın karşılaştığı bu maçı aslına bakarsak 2 oyuncu da hak etmedi ! Maç boyunca pot yüzdesinin %84-85'lerde dolaştığı ve bir türlü uzun serilerinin görülemedi bu maç Mark Allen'ın 6-4'lük galibiyetiyle sonuçlandı.Ancak bu maç için finale kadarki en temposuz ve en kötü maç olduğunu söylemekte fayda var.

Stephen Maguire-Shaun Murphy:

Bu eşleşmenin galibi yarı finalde Perry-Allen eşleşmesinin galibiyle oynayacaktı.O eşleşmenin aksine oldukça çekişmeli geçen ve kaliteli framelerin izlendiği bu maçı aslında 2 oyuncu da kazanmayı hak etti.İlk 2 frame -Murphy daha maça gelmemişken- Maguire'a gitti.3. frame'in ortasında masayı Murphy'e bırakan Maguire adeta bir anda momentumu rakibine vermiş oldu.Murphy'nin tempoyu yakalamasının sebebi biraz da 2. frame'de 4 snooker'a ihtiyacı olmasına rağmen masaya gelip oyuna ısınması olarak gösterilebilir.3. frame'i aldıktan sonra, seans arasına da eşitlikle giden Murphy, ilk kez 7. frame'de maçta öne geçti.8. frame'de Maguire çok çabuk bir cevap verdi.Ama sonraki framelerde Murphy'nin serileri maçı ona 6-4 ile kazandırdı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder