10 Ocak 2015 Cumartesi

WTA Brisbane'de Şampiyon Maria Sharapova !

Teniste yeni sezonun başladığı bugünlerde, Brisbane International turnuvasında 1 numaralı seri başı Maria Sharapova ile 2 numaralı seri başı Ana Ivanovic finalde karşı karşıya geldi.Maria Sharapova ilk setini tie-break'te kaybettiği maçı sonraki setleri 6-3 ile kazanarak kariyerinin ilk Brisbane şampiyonluğuna ulaştı.

Maçı aslında ilk set ve ilk set sonrası olarak 2 parçaya ayırabiliriz.Ana Ivanovic bu 2 bölümde de yakın bir oyun sergilerken maçın skoruna etki eden asıl unsur Maria Sharapova'nın maç içine girdikçe performansının yükselmesi oldu.İlk sette servislerinde oldukça etkisiz görünen ve sadece %38'lik ilk servisleri oyuna sokma yüzdesiyle oynayan Maria Sharapova, bu etkisiz oyununa rağmen returnlerdeki başarısı ile karşılıklı servis kırmalardan sonra seti tie-break'e götürdü.Ancak tie-break'te 4-4 iken yaptığı basit hata sonrasında üst üste 2 puan kaybeden Masha seti tie-breakte kaybetti.

2 sette Masha hemen etkisini gösterdi.Daha ilk oyunda Ana'nın servislerini tehdit etti ve 2 tane servis kırma puanı gördü ancak Ana izin vermedi.1-1'den sonra Ana Ivanovic'in çift hatası ile servis kıran Masha kendi oyunlarında etkili olurken Ana'nın servis oyunlarını sürekli tehdit etti.Ancak setin sonuna kadar o istediği double-break'i bulamadı.5-3 iken ve servislerde Ana'dan gelirken çift hata sonrasında set puanını değerlendiren Masha 2. seti 6-3 kazandı.

Final seti öncesi tıbbi mola alan Ana Ivanovic sete aslında hiç de fena girmedi.Ama Masha sürekli etkili groundstroke'ları ile cevap verdi.Yine 2. oyunda servis kıran Masha avantajı eline geçirdi.Sonraki oyunda rüzgarı tamamen arkasına alan Masha law game ile 3-0 yaptı durumu.4. oyunda Ana çok zorlansa da double break'e izin vermedi.Bundan sonraki oyunlar sürekli karşılıklı servis kırmalarla geçti.0-40'ı bulan Ana Ivanovic 3. servis kırma şansında servisi kırarak tekrar sete döndü.Ama arkasından Masha hemen cevap verdi.Bu oyun kırılma anı olabilir mi diye düşünülürken Ana Ivanovic tekrar cevap verdi.Sonraki oyunda süper returnlerle oyuna giren Masha tekrar servis kırdı ve sette durumu 5-3 yaptı.Şampiyonluk için servis attığı oyunda oldukça zorlanan ve ilk 2 şampiyonluk puanının değerlendiremeyen Masha 3.'de hata yapmadı ve şampiyonluğa ulaştı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter: @Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder