27 Ocak 2015 Salı

Murray ve Berdych 3 Sette !

Erkeklerde de çeyrek final maçlarının 2'si bugün oynandı. Normal şartlarda günün beklenen maçı olması muhtemel maç Berdych ile Nadal arasındaki maçtı. Ancak yerel kahraman Nick Kyrgios'un Avustrayalılara çok uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar heyecan yaşatması Andy Murray-Nick Kyrgios maçını daha ilgi çekici hale getirmişti.

Tomas Berdych-Rafael Nadal: 6-2, 6-0, 7-6

Üzerinde çok yazılıp çizilen, 'Acaba sakat mı ?, Kaslarında dehidrasyon mu oldu ?, Vücut direncinde mi problem var ?' soruları Rafael Nadal'a turnuva boyunca atfedildi. Ancak Tim Smyczek maçından sonra adeta kendi tenisine dönmüştü Nadal. Smyczek maçındaki probleminin de sakatlık değil bir gün öncesinden alması gereken sıvı miktarını ayarlayamaması olduğunu öğrendik. Kevin Anderson karşısında iyi bir görüntü çizmişti ve Berdych ne kadar formda da olsa bu maça Rafael Nadal yine favori olarak çıkıyordu. Tabi bu durumda son 17 maçlarının hepsini Nadal'ın kazanması da büyük etken.

İlk 2 set, özellikle de 2. set tamamıyla Berdych dominasyonuyla geçti. Nadal hiç ama hiç cevap veremedi. İlk sette Nadal'ın yakaladığı 1-2 tane kendisi açısında olumlu sekanslar vardı ama 2 tane break verdiği seti 6-2 kaybetmiş. Sonraki sette de adeta dağılmış, 5-0'dan sonraki oyunda kendi servislerinde adeta teslim bayrağını çekmiş gibiydi. Bagel yemesi ayrı bir olay ama 5-0'dan sonra kendi servisine tutunması sonraki set için büyük bir artı olarak sayılabilirken Berdych seti orada bitirmişti.

3. set 5-6'ya kadar ortada geçti. Nadal bu sette ilk servislerini daha fazla bulmaya ve çok daha rahat servis oyunları geçirmeye başladı. Benzer oyunları yine Berdych'in servislerinde de gördük. Ama 5-6 iken Nadal'ın servislerinde bulduğu maç puanları maçın yakın zamanda sonlanacağının göstergesiydi. Berdych orada bitiremedi ama tie-break'te üst üste bulduğu mini breaklerden sonra tam yerinde çok iyi bir 2. servise giderek yarı finalin yolunu tuttu.

Andy Murray-Nick Kyrgios: 6-3, 7-6, 6-3

Yerel kahraman Nick Kyrgios'un Andy Murray ile olan maçı akşam seansına alınmıştı. Mark Edmondson'dan beridir Avustralya Açık'ta Avustrayalı bir oyuncunun şampiyon olamaması, bu maç öncesi Avustrayalıları Nick Kyrgios konusunda oldukça heyecanlandırıyordu. Maç içinde seyirciden reaksiyon alan, seyirciyi arkasına almayı çok iyi bilen Nick Kyrgios bu sefer Andy Murray karşısında çok fazla direnemedi.

Maçın ilk seti Andy Murray fırnıtası ile geçti. Kyrgios karşısında tecrübesini konuşturan Andy Murray, topu ralli içinde tutarak Kyrgios'un hata yapmasını bekledi ve bunu set boyunca sürdürerek ilk sete 6-3 ile uzandı.

2. setin ortalarına kadar yine kontrol Murray'deydi. Ama setin ortalarından sonra kortta daha iyi görünen, daha iyi hareket eden bir Kyrgios vardı. Biraz daha puanların içinde kalıp, vuruşlarını çeşitlendirmeye başladı. Zaten ilk setten gördüğümüz de baseline'ın gerisinde Murray ile çarpışmanın Kyrgios'a hiç yaramadığı şeklindeydi.2. sette ibre biraz Kyrgios'a doğru kaydı. Burada Andy Murray'in yoğunluğunu bir nebze de olsa kaybetmesi de bir sebepti. Setin tie-break'inde Kyrgios adeta seyirciyle birleşerek momentumu arkasına aldı. Ama olmadık puanlarda yaptığı basit hatalar onu bu setten de etti.

3. set tekrar müthiş servis performasını bulan Andy Murray sete iyi başladı. İlk sete benzer bir şekilde setin ortalarında servis kırarak Kyrgios'un direncini tamamen kırdı diye düşündük ama Kyrgios ilk kez Murray'in servislerini tehdit ettiği oyunda break'i geri aldı. Ancak sonraki oyun servisini geri kırdırınca maç dönülmez bir noktaya geldi ve 6-3 ile bu set de sonlandı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder