27 Ocak 2015 Salı

Bayanlarda Çeyrek Finalistler Güle Oynaya !

Sonunda Avustralya Açık'ta 2. haftayla birlikte ilk çeyrek final maçlarına ulaştık. Aus Open'ın yayın programı dolayısıyla sabah seansının erken saatlerinde bayanların çeyrek finalleri oynandı. Akşam seasına ise yerel kahraman Nick Kyrgios'un maçı konuldu.

Ekaterina Makarova-Simona Halep: 6-4, 6-0


Günün ilk maçında Makarova ile Halep karşılaştı. Turnuva boyunca adeta büyük oyuncu olma alışkanlığını gösteren Simona Halep ne yazık ki benim nezdimde çok da beklentileri karşılayamadı. Çok rahat geçtiği ilk 4 turda set dahi vermemiş ama oyun kalitesi olarak beklentileri de pek karşılayamamıştı. Bu nokta aslında Halep açısında artı sayılabilirdi. Çünkü favori ve büyük oyuncular Grand Slam gibi 2 hafta süren bir turnuvada ilk turdan itibaren oyununu yükselte yükselte finale kadar ulaşmak isterler ama Halep'de durum pek böyle olmadı. İlk tur maçından 4. tur maçına kadar biraz kendisiyle uğraşan, basit hatalarına gereğinden fazla tepki veren ve bu tepkileriyle rakibini oyunun içine sevk eden bir Halep izlemiştik. En iyi oyunundan da uzak gözüküyordu. Nitekim bir yerde patlayacaktı bu durum.

Bu maçta da basit hatalarını hiç sınırlayamadı. Zaten en büyük sorunlarından olan 2. servislerinde problem yaşadı. Burada Makarova'nın da hakkını vermek lazım. Geçen sezonun özellikle 2. kısmında büyük bir çıkış gerçekleştirmişti. İlk önce Wimbledon'da çeyrek final ardından US Open'da ilk Grand Slam yarı finalini görmüştü. Aynı şekilde Montreal'de de iyi bir oyun ortaya koyup yarı finale kadar çıkmıştı. Bu maçta da problemi olan Halep'i yakalamışken servis kırmalarda oldukça yüzdeli oynadı.2. set oldukça dağılan ve 2. servislerinden neredeyse puan çıkartamayan Halep'i 6-4 ve 6-0'la mağlup etti.

Maria Sharapova-Eugenie Bouchard: 6-3, 6-2

Daha önce 3 kez karşılaşan bu ikili (3'ünde de Masha galip) Avustralya Açık'da da çeyrek final karşı karşıya geldi.2. tur maçından sonra daha bir rahatlayan ve daha iyi tenis oynayan Masha ile 4. turda oldukça sarsılan Genie beklenilen seyir zevkini pek de ortaya koyamadılar.

Zaten Bouchard maça adeta başalayamadan servisini kırdırdı. Maçta sadece bir kez tehdit edebildiği ilk setin ortalarındaki servis oyununda da servis kıramayınca setin gidişatı iyice belli oldu. Set sonunda da servis kırarak seti bitiren Masha 1-0 öne geçti.

2. set yine benzer şekilde gelişti. Returnlerde bir türlü istediği istikrarı bulamayan Bouchard'ın aksine istediklerini çoğunlukla sahaya yansıtan Sharapova gerekli anlarda servis silahına başvurarak kendi servislerinde iyi gözüktü. Yine 2 tane break bulduğu bu seti de 6-2 kazanarak yarı finale çıktı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder