16 Temmuz 2015 Perşembe

DAVİS CUP’a Doğru

  Davis Cup’ta ikinci tur maçları Cuma-Pazar günleri arasında oynanacak; önce Türkiye’nin durumuna bakalım, yazının devamında da diğerlerini inceleyelim…

           
TÜRKİYE


            Avrupa/Afrika 2.grupta yer alan Türkiye Mart ayında zorlu bir eşleşme sonrası Güney Afrika’yı yenmişti. Yarı finalde, İrlanda’yı deplasmanda ezen Belarus’u İstanbul’da konuk edeceğiz. Bunu da geçersek, final serisinde Portekiz-Finlandiya ile karşılacağız…


            Türkiye, Güney Afrika karşısında iki kez geriye düşmesine rağmen, son günde Marsel İlhan ve Cem İlkel’in beşer setlik tekler maçlarını kazanmalarıyla tur atlamıştı.


            Türkiye, Güney Afrika’yı eledikten sonra sıralamada 24 basamak birden yükselerek 62.sıraya çıktı ama bu yine de Belarus’u yakalamamızı sağlayamadı. Belarus 55.sırada yer alıyor.


            Türkiye’nin kadrosunda dünya 78 numarası Marsel İlhan’ın yanı sıra dünya 438 numarası Cem İlkel ve 600’lü sıralarda yer alan Barış Ergüden ile Anıl Yüksel yer alıyorlar.


            Belarus da Güney Afrika gibi vasatın altında bir kadroya sahip. Teklerde ilk 200 sıra içinde bir temsilcileri yok, en iyi tekler oyuncuları Ignatik kadroda yok. Tek tecrübeli isimleri ‘77li dev raket Max Mirnyi. Mirnyi, teklerde 2003’te 18 numaraya kadar yükselmişti, aynı çiftlerde de 1 numaraya çıkmıştı. Max, 2008’den bu yana teklerde mücadele etmiyor; çiftlerde de 15 aydır hiçbir turnuvada kupa kazanamadı.



            İrlanda karşısında oynayan en önemli isim dünya 241 numarası olan Dzmitry Zhirmont. ‘89lu Zhirmont, en son Kazan’da Marsel İlhan’a yenilmişti; bu yıl üç ITF turnuvasında finalist oldu. Dünya 327 numarası Egor Gerasimov 1992 doğumlu ve çiftlerde de 326 numarada. Egor, Dublin’de iki tekler maçını kazanmıştı, bu yıl Challenger turnuvalarında kayda değer bir başarı elde edemedi.


            Belarus’un en önemli isimleri ise çiftlerde yer alıyorlar. Mirnyi’nin yanı sıra ’87li Sergey Betov da çiftler sıralamasında 74.sırada yer alan önemli bir isim.
               



WORLD GROUP


            World Group ilk tur maçlarında sekiz eşleşmenin yedisi 3-2 bitmişti. Şimdi çeyrek finallerdeyiz…


            _ Geçen yılın finalisti Fransa, Büyük Britanya’ya konuk oluyor. Britanya’nın en önemli ismi Andy Murray, Wimbledon’da başarılı bir turnuva çıkaran James Ward ve ‘abi’ Jamie Murray de takımın diğer kozları. Fransa’da dünya 11-12-13 numaraları olan Simon-Tsonga-Gasquet’nin yanında Mahut var…

            _ Avustralya, Kazakistan’ı ağırlıyor. Avustralya’da Tomic yok, Kyrgios-Kokkinakis-Groth-Hewitt kadroyu oluşturuyorlar; Kazakistan’da en önemli isim Kukushkin.



            _ Arjantin, Buenos Aires’te –ilk turun rakibini ezen tek takımı olan- Sırbistan’ı konuk edecek. Sırbistan, bu kez dünya 1 numarasından yoksun. Troicki-Lajovic-Tipsarevic-Zimonjic’le gidiyorlar. Arjantin ise yine tam kadro; Mayer-Schwartzman-Delbonis-Berlocq’la devam ediyorlar.


            _ -İlk turda son şampiyon İsviçre’yi eleyen- Belçika, Kanada’yı ağırlayacak. Kanada da en önemli yıldız Milos Raonic’in yanı sıra, Vasek Pospisil de kadroda yok. Kanada, Daniel Nestor haricinde çok vasat bir kadroya sahip diyebiliriz. Belçika ise tam kadro. David Goffin’in yanı sıra Steve Darcis-Bemelmans ve Coppejans kadrodalar...







sahinarif88@hotmail.com         


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder