4 Temmuz 2015 Cumartesi

FIBA U19 – Türkiye yarı finalde kaldı

       Yunanistan’da düzenlenen FIBA 19 yaş altı Dünya Şampiyonası’nın yarı finalinde Türkiye, Hırvatistan karşısında 91-56’lık skorla çok ağır bir yenilgiye uğrayarak yarı finalde elendi…




TÜRKİYE-HIRVATİSTAN: Dün de yazdığım gibi, Türkiye şanslı bir kura çekerek hem ABD’den, hem de Yunanistan’dan kurtulmuştu; üstüne, Hırvatistan da önemli yıldızları Mazalin-Bender’den yoksundu. Geçen yıl Konya’da Bender’li kadrolarına rağmen yenmeyi başarmıştık. Yunanistan’daki rövanş maçında Hırvatistan, maçı baştan sona üstün götürdü ve 13 dakikada maçı bitirmiş oldu…


         Maç Arapovic-Egemen’in karşılıklı basketleriyle başladı, savunmada Arapovic’e çözüm bulamadık ve hücumda da dış oyuncular devreye giremeyince skor bulamadık. Buna karşılık, Hırvatistan’da Arapovic’in yanında Slavica da devreye girdi ve Hırvatistan ilk çeyreği 22-12’yle önde kapattı.

        
         Türkiye ikinci çeyreğe istekli başlasa da, Hırvatistan Bozic-Zubac ikilisinin etkili oyunlarıyla farkı açtı, Türkiye ancak dokuzuncu dış şut denemesinde isabet buldu ama o zamana kadar maç kopmuştu zaten; devre 44-28 ile bitti.


         İkinci yarının hemen başında fark 20 sayının üstüne çıktı ve bir daha da azalmadı. Hırvatistan rahat bir şekilde finalist oldu.


         Hırvatistan’da Marko Arapovic 25s- 15r- 6a- 2tç -3b ile müthiş bir maç çıkardı, pivot Zubac 20s- 9r- 4a, forvet Slavica 17s- 6r- 4a, diğer forvet Bozic 15s- 8a ile oynadılar. Türkiye’de çift haneli sayılara çıkan tek oyuncu Egemen Güven 12s- 4r ile oynadı, faul problemi nedeniyle az süre alabildi. Tolga Geçim 8s -3a ile oynadı.



Yorum: Türkiye, turnuvanın başından itibaren beklentilerin altında kaldı, dört maçı da kazanmış olsa da, hem zayıf rakiplerle oynadığımızı, hem de etkileyici olmadığımızı söylemek gerekir. İran ve Avustralya karşısında da ilk bölümde kötüydük ama rakiplerin zayıflığıyla dönmek mümkün olmuştu, Hırvatistan karşısında ise ilk bölümde saçmalayınca geri dönmek imkansız oldu. Geçen yıl şampiyon olmamızda evsahibi olmamızın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum ama Hırvatistan-Yunanistan-İtalya gibi ülkelere göre de daha iyi basketbol oynuyorduk. Bugünkü maçta bir yılın ne kadar fark ettirdiği de ortaya çıkmış oldu. Bender-Mazalin yokken bile Hırvatistan, Türkiye’den çok daha iyi bir takım konumunda. Diğer yarı finalist Yunanistan ve çeyrekte ABD’ye kaybeden İtalya da turnuvanın diğer iyi Avrupalı takımları…






Diğer Yarı Final: ABD, turnuvada ilk kez zorlandı ve 82-76 ile çok zor bir şekilde finalist oldu. Yunanistan, ilk çeyrekte tempoyu düşürerek öne de geçti. Devamında ABD skorda üstünlüğü ele alsa da Yunanistan maçtan kopmadı ve fark hiçbir noktada çift hanelere çıkmadı. Son beş dakikada fark beş sayının altına inmedi ve son dakikaları daha iyi oynayan ABD finalist oldu… ABD’de Brunson 30s- 4r- 4a, Giles 13s- 11r ile oynadılar. Yunanistan’da Charal. 21s- 7r, Amerika asıllı gard Dorsey 23s- 6r ile oynadılar.

               

             

             




sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder